התפתחות המקבילים 50' - 2010

Tammie

New member
סרטון פשוט מהמם!

רואים פה בצורה מאוד יפה שפעם המקבילים היו מאוד דומים למקבילים של הנשים,דם במחינת מבנה- ההבדל היחידי היה שבד אחד יותר גבוה מהשני, וגם מבחינת האלמנטים- הרבה אלמנטים של כוח ושליטה. איפשהו בשנות ה- 70 המקבילים התחילו להתרחק זה מזה והמכשיר נהייה יותר דומה למתח של הגברים. בקיצור- הסרטון הזה בנוי מאוד טוב לטעמי :) ועכשיו שאלה למבינות בחוקה- למיטב ידיעתי המרחק המקסימלי בין שני הבדים הוא משהו כמו 1.60 מ'. למה בעצם לא קובעים את המרחק לפי המתעמלת? הייתי חושבת שהדבר ההגיוני הוא שהמרחק בין הבדים צריך להיות יחסי לגובה המתעמלת, השאלה שלי היא למה זה לא ככה? אני רוצה להאמין שיש הגיון בחוקה ואני מנסה למצוא אותו כעת :)

מספר סיבות למרחק בין המקבילים

הסיבה שיש מרחק מקסימום לא גדול בין הבדים, היא שלא רוצים שהמקבילים של הבנות יהפכו לשני מתחים כמו של הגברים, אלא שיהיה יותר סנכרון והתייחסות לשני הבדים. זה אמור לתרום ליופי של התרגיל. בבדים רחוקים יותר זה מזה, יהיו יותר אלמנטים מסוכנים ונועזים על הבד העליון, וחושבים שהתרגיל על שני הבדים כשהם לא עד כדי כך בנפרד זה מזה הוא הרבה יותר יפה. סיבה שנייה, שלשנות רווח בין בדים זה סיפור שיכול לקחת בערך כ-5 דקות (הרפיית הכאבלים משני הצדדים, פתיחת הבדים למרחק הרצוי, חיזוק הכאבלים, בדיקת בטיחות וכו'). אם כל מתעמלת תוכל לשנות את מרחק הבדים לפי הגובה שלה, בין כל תרגיל לתרגיל תהיה הפסקה של 5 דקות, גם בחימום וגם בתחרות. זה יעכב את התחרות ואת החימום, מצטלם גרוע, לא פראקטי ואולי גם לא בטיחותי.

Tammie

New member
אני לא השתכנעתי

אצל הגברים במקבילים הם משנים את המרחק. תמיד רואים אותם מודדים לפי האורך של האמה שלהם. השינויים הם לא מאוד דרסטיים, ואני בטוחה שאם ישקיעו בזה יצליחו לפתח גם סוג חדש של מקבילים שיהיה יותר פראקטי. אני חושבת שכיום יש מתעמלות שפשוט לא יכולות להתחרות כי הן גבוהות. נכון, בכלליות למתעמלות נמוכות יותר יש נקודת התחלה יותר טובה כי הן יותר אווירודינאמיות, אבל אני חושבת שזה יוצר מצב לא הוגן, אם תשווי בין מתעמלת יחסית גבוהה (נגיד 1.60) ומתעמלת נמוכה (1.45) למתעמלת הנמוכה יש יתרון ענקי באלמנטים בין הבדים. אני חושבת שזה הרבה יותר הוגן שהמרחק בין הבדים יהיה תלוי יחס.

אצל הבנים זה אחרת

במקבילים השווים אין כאבלים ולכן יותר קל להרחיק אותם. אל תשכחי שפעם המקבילים המדורגים היו הרבה יותר צמודים זה לזה- יכולת להיתלות על הבד העליון כשהאגן על הבד התחתון- והיו תרגילים מדהימים במקבילים האלה. לאט לאט גדל המרחק בין המקבילים, אבל בכל זאת הוחלט לשים גבול, כביכול כדי לשמור על האסתטיקה של התרגיל המלא. רוצים לעודד את המתעמלות ליותר תרגילים על הבד התחתון, יותר מעברים בין הבדים, יותר תרגילים בין הבדים ולמנוע תרגיל על הבד העליון לחוד- כאילו הבד התחתון אינו קיים (שזה מה שעלול לקרות אם יאפשרו הרחקת הבדים). יכול להיות שאם יצליחו לייצר מקבילים שניתן לשנות את המרחק ביניהם בזמן מקסימום של כמה שניות, אז אולי יהיה על מה לחשוב. היתרונות והחסרונות של הגבוהים מול הנמוכים אינם ייחודים למקבילים, זה אותו דבר גם בקפיצות, בקורה ובקרקע. ובכל זאת לא ניתן להתאים את אורך הקורה ומשטח הקרקע לאורך של המתעמלת. כנ"ל לגבי ענפי ספורט אחרים- שחייה, כדורסל ועוד. הגישה במשחקים האולימפיאיים לרוב היא תחרות בתנאים אבסולוטיים ולא בתנאים לפי כל ספורטאי.

למעלה