התפתחות חלב ביונקים

Levos

New member
התפתחות חלב ביונקים

נשאלת פה מידי פעם השאלה איך התפתח מנגנון יצירת ויניקת החלב ביונקים. נראה שמדובר במערכת מאד מורכבת. גיליתי בהפתעה שלא רק יונקים מאכילים את צאצאיהם בחלב בתחילת חייהם. ישנם גם כמה קבוצות ציפורים שעושות זאת, כמו יונים, פלמינגו ופינגווינים. מדובר בקבוצות מרוחקות וגם מנגנון יצירת החלב שונה, והתפתח בנפרד מספר פעמים. חלב הציפורים הינו נוזל עשיר בחלבונים ושומנים אשר מופרש משק מאגר באזור הצוואר. הגוזלים ניזונים ממנו לפעמים בתור המזון היחיד. שני ההורים מפרישים את החלב ומאכילים את הגוזל. מדובר במערכת פחות מורכבת מזו המצויה אצל יונקים. זוהי הוכחה שגם מערכת פשוטה יכולה להיות מאד מועילה, וייתכן שגם אצל יונקים הייתה מערכת הפרשת חלב פשוטה יותר שהתפתחה עם הזמן למה שהיא כיום.

או..

שנבחר באפשרות היותר הגיונית היא שהיות והמערכת מאוד מורכבת ומתוכננת, היא מעידה ללא מילים על קיום מתכנן.

Charles Darwin

New member
יש לי בקשה ממך...

אכפת לך לשנות את החתימה (החלק המודגש) מ-"להניח שהעין, עם כל הכישורים הנלווים לה...היו יכולים להיווצר על ידי הברירה הטבעית, נראה, ואני באופן חופשי מתוודה {מודה}, שזה אבסורד בדרגה הגבוהה ביותר", ל-"נראה, אני מודה בחופשיות, אבסורד בדרגה הגבוהה ביותר"? במידה ולא שמת לב, ההבדל הוא שלפי התרגום שלך דארווין טען שלהניח שהעין התפתחה דרך ברירה טבעית זה דבר אבסורד, בעוד שלפי התרגום שלי (הנכון יותר לדעתי, אתה מוזמן לבדוק במקורות) הטענה שלו היתה הפוכה לגמרי (שזה רק נ-ר-א-ה אבסורד). אני חלילה לא מאשים אותך (או את דניאל בלס, ממנו לקחת את הציטוט [או שאתם אותו בנאדם?], או את המקור ממנו הוא לקח אותו) בהטעיה מכוונת, להיפך, אני מניח שגם אתה הוטעית ולכן אני סמוך ובטוח שאתה תשמח לבצע את השינויים המתבקשים. לא שאכפת לי כ"כ מה אדון דארווין אמר, להזכירך דארווין אינו לאבולוציה מה שעובדיה יוסף הוא לש"ס, הוא בסה"כ היה אדם חכם שראה כמה דברים חשובים שאנשים אחרים פספסו. אבל אני חושב שההגינות מחייבת לצטט (לתרגם) אותו בצורה מדויקת עד כמה שניתן ולא לנצל את העובדה שהיתה לו ביקרות עצמית כדי לסלף מילים בצורה שהופכת על פיו את מה שהוא ניסה לומר.

לא אתה הוטעית

Various Creationist books have a quote from The Origin of Species(1859): To suppose that the eye [...] could have been formed by natural" selection, seems, I freely confess, absurd in the highest degree. " תראה, אפילו לא הוספתי\שיניתי מילים. http://www.don-lindsay-archive.org/creation/quote_darwin.html אח"כ החבר'ה שם מנסים לפרט למה דרווין התכוון ומביאים הסברים מגוכחים, ספקולציות וציורים מרשימים (שגורמים לי לחשוב שאולי אותם אבולוציוניסטים מתבזבזים בענף המדע), כיצד עין יכלה להתפתח בכמה שלבים בודדים, אין להם ברירה בגלל שיש חוסר במאובנים. אם כי זה נכתב בפרק "הקשיים של התיאוריה" שברוב המהדורות החדשות של "מוצא המינים" הושמט במקרה וללא כוונה. נ.ב לא, אני לא דניאל בלס אם זה מה שאתה חושב.

Charles Darwin

New member
אני לא חושב שאתה דניאל בלס...

רק רציתי לכסות את כל האפשרויות
לגבי התרגום, אני עדיין חושב שהנוסח שלי מדויק יותר ושיש מקום לתקן. מה דעתך לשאול בפורום אנגלית ולתת להם לקבוע? :]

Cataphract

New member
אבל התרגום שלך פשוט שגוי

אתה מכניס לפיו של דרווין את המשמעות ההפוכה לגמרי מכוונתו. המילים שלו הן : "seems, I freely confess, absurd " כך שכוונתו היא שהדבר נראה אבסורדי והוא ממשיך להסביר מדוע הוא לא. התרגום שלך, לעומת זאת, טוען שהוא מודה שהדבר עצמו אבסורדי, למרות שלא היו דברים מעולם. זה פשוט שקר.

האמנם

על הציטוט באנגלית יש הסכמה למרות שיכול להיות השמיטו את היכולות המורכבות של העין כפי שהובא בציטוט המתורגם מאתרו של דניאל בלס: To suppose that the eye [...] could have been formed by natural" selection, seems, I freely confess, absurd in the highest degree. " התרגום: "להניח שהעין, עם כל הכישורים הנלווים לה, כמו לכוון את הפוקוס למרחקים שונים בשביל לסנן כמויות שונות של אור, ולתיקון פערים וסטייה כרומאטית, היו יכולים להיווצר על ידי הברירה הטבעית, נראה, ואני באופן חופשי מתוודה {מודה}, שזה אבסורד בדרגה הגבוהה ביותר". צ'ארלס דרווין, 1859 הוא עוד אומר "I freely confess" , "ואני באופן חופשי מתוודה" אפילו את ה-"seems" תורגם כמו שצריך ל- "נראה". הוא אמר בעצמו שזה נראה אבסורד בדרגה הגבוהה, ואח"כ הוא מסביר למה זה לא, אוקיי, למה זה לא אבסורד בדרגה הגבוהה ביותר? כי הראת לנו ציורים נפלאים, האם אבולוציה היא לא בסה"כ אומנות? .הציטוט הזה מושמט מרוב המהדורות של "מוצא המינים". הדבר היחיד שהוא אמת זה מיקרו אבולוציה אבל אין זה מהווה הוכחה לאבולוציה בטבע, מאקרו אבולוציה היא פשוט אומנות, ולא מדע מדוייק.

Cataphract

New member
דעותיך הן שלך

ואין לי שום כוונה להתווכח איתן. אם אתה לא מאמין, אל תאמין. הבעיה היא שהציטוט שלך הוא שקרי. אם אתה כל כך בטוח בדיעותיך, אין לך סיבה לנקוט באמצעים בלתי כנים כגון תירגום המעוות כל כך את המשמעות המקורית.

תירגמתי מילה מילה

הוספות היכולות של העיניים אם וכן דרווין כתב אותן באותו הקשר של הציטוט, איני יודע, אבל אלו רק פרטים אחדים בנוגע למורכבות העין ואלה פרטים אמיתיים ונכונים לכן אין סיבה שאוריד אותם. אני יכול אפילו להחליף לציטוט באנגלית, עדיין זה ישמע בדיוק אותו דבר, אם זה עושה לכם טוב.

הבעייה שזה תרגום עילג ביותר

שנעשה על ידי מי שלא מבין אנגלית כהלכה ולא מסוגל לחבר משפט קוהרנטי בעברית. הנה תרגום מוצלח ומדוייק: "ההנחה שהעין [...] הייתה יכולה להווצר באמצעות ברירה טבעית, נראית, אני חייב להודות, כאבסורד ממעלה ראשונה." טוב, עכשיו די ברור למי שקורא את הכתוב שבהמשך צריך להופיע "אבל...". אולי משום כך דאגת לשבש כל כך את המקור.

מילה במילה פירשתי.

כופר מלומד יקר, אתה יכול להמשיך להקניט אותי, אבל האנגלית שלי מצויינת, וחוץ מזה, לא אני תירגמתי את המשפט, ככה שתפנה את ההקנטות למתרגם המקורי. די ברור לקורא שצריך לבוא "אבל" , מממ, תבדוק בספר מוצא המינים ותחזור אליי, אין לי מושג אם כתוב אבל או לא כתוב אבל אבל אני בטוח שההסבר של דרווין להתפתחות העין יגרום להרבה אנשים אובייקטיבים טהורים לגחך, ותן לי לנחש, יופיעו שם ציורים מרשימים, המאובנים דופקים את כל התיאוריה שעין הייתה יכולה להתפתח על ידי ברירה טיבעית, משום מה, כל הביולוגים שדיברתי איתם(לא הרבה, אבל מספיק בשביל לקבל השקפה ברורה), מעדיפים להתעלם מזה ונתנו לי הסברים שרק כוח רצון אדיר גרם לי לא להתפקע מצחוק מול הפנים שלהם. אנשים שאני באמת מעריך, אבל זה רק מראה כמה הם לא אובייקטיבים.

נצל"ש מירוץ חימוש אבולוציוני

שלום לכולם1 אני סטודנטית נואשת שצריכה להגיש מחר עבודה על מירץ חימוש אבולוציוני אודה לכם אם תוכלו לעזור לי למצוא חומר טוב.(רצוי בעיברית על מהו מירוץ חימוש ודוגמאות. תודה.

Caligola

New member
את יכולה להתחיל בהגדרה -

מירוץ חימוש אבולוציוני הוא מאבק אבולוציוני בין מינים טורפים לבין מינים נטרפים(כולל טפילות), כאשר כל מין רוכש לעצמו אדפטציות העוזרות לעצמו כנגד האויב מולו הוא מתמודד. למרוץ חימוש אבולוציוני יש תפקיד מכריע בשינויים האבולוציונים שחלים באורגניזמים בטבע, והטבע שופע בדוגמאות למרוץ החימוש האבולוציוני: טורפים מהירים יותר גורמים לכך שהנטרפים יתפתחו להיות למהירים יותר, וטורפים הנוהגים להתגנב על טרפם גורמים לשיפור בחושי הנטרף (ראיה טובה יותר, חוש ריח מפותח יותר וכו'), ואם קיימים טורפים בעלי שיניים חדות וקטלניות אז זה דבר שגורם לנטרפים לפתח שריון, טורפים בעלי ארס קטלני גורמים לכך שנטרפיהם יפתחו עם הזמן עמידות לארס, וכאשר חידק מוצא פירצה במערכת החיסונית של אורגניזם, בסופו של דבר זה יגרום לכך שהאורגניזם במרוצת הדורות יתחסן, ורשימת האדפטציות של טורפים ונטרפים יכולה להיות אינסופית,

pembencipolisi

New member
מערכת ההנקה לא השתמרה במאובנים

מאובני יונקים מזוהים על פי ראשיהם, עצם לחי , רקות סגורות , טיפוסי שינים בפה , חוליותיהם ורגליהם.

למעלה