התפתחות מוטורית

דוד001

New member
התפתחות מוטורית

היא בת שנה וארבעה, ובקושי זוחלת, שלא לדבר על ישיבה או הליכה. אנחנו מודאגים. יש עצות?

חשוב מאד ללכת לאבחון../images/Emo140.gif

אני (כמרפאה בעיסוק בהכשרתי) הייתי ממלציה על אבחון במכון להתפתחות הילד. שווה לעשות פיזיוטרפיה או ריפוי בעיסוק. כי באמת מדובר באיחור וניתן לעזור לה לצמצם את הפער... בהצלחה...

anat30g

New member
ללא ללכת - לרוץ

אני לא מומחית ולא מתעסקת בנושא מבחינה מקצועית - אבל מהניסיון שלי כאמא לילד היפוטוני (דהיינו שהשרירים שלו חלשים מאוד) אני יודעת כמה חשוב - לאבחן את הבעיה ולטפל בה... רוצו!

לא להלחץ, וגם קצת כן להלחץ

לא להלחץ - כי ילד הוא ססמוגרף רגיש ביותר, והוא ירגיש שאתם בלחץ, ובדיוק כמו עם גמילה מחיתולים - כשהילד פוחד שהוא מאכזב את ההורים שלו - עוד יותר קשה לו להצליח. ילד קורא שפת גוף של ההורים שלו ויודע להכיר כל מבט מודאג, כל העוויה, כל עיקום אף וכולי. אז לפחות לידו - כדאי להשאר רגועים. אז למה להלחץ בכ"ז (כשאתם לא לידו) - כי הבן שלי בן 8 חודשים, וההתפתחות המוטורית שלו איטית מעט ביחס לגיל שלו, והפיזיותרפיסטית שלו הדגישה בפני שחייבים לעשות לו את התרגילים בבית וחייבים לעזור לו להתקדם, כי כל שלב בהתפתחות המוטורית בנוי על השלב הקודם. אני פניתי לרופאת הילדים שנתנה לי הפניה לפיזיותרפיה במכון להתפתחות הילד, (במכבי, וזה חינם), והשיפור בכפיר מרשים.

דוד001

New member
תודה על התשובות. האמת היא../images/Emo51.gif../images/Emo53.gif

שהיינו כבר אצל מספר רופאים וגם במכון של מכבי. אבל התשובות שקיבלנו, איך נגיד, לא הרגיעו אותנו. באופן כללי, אומרים לנו "יהיה בסיידר", אבל אנחנו רואים, אנחנו מודאגים, ואנחנו לחוצים (לצערי - גם לידה). אז אני מניח שהשאלה הבאה שלי - איזה אבחון נוסף? האם יש מאבחן/ת מומלץ, האם יש מכון התפתחותי אחר, מה האפשרויות הנוספות שלי מלבד הרופאים הקונבנציונלים?

רותי ע

New member
על פניו נראה לי שאם כמה אמרו

שזה בטווח הסביר אז זה בסדר. לי אישית אין נסיון בנושא אבל אני מניחה שלפחות פיזיוטרפיה אפשר לעשות לחיזוק השרירים. נסו ללכת ליועץ דרך מכבי מגן. מישהו מומחה בתחום. יעלה לכם רק אחוז קטן והשאר במימון הקופה...

odeia

New member
הכי טוב ללכת להתפתחות הילד, בדר"כ

מקבלים הפניה מטיפת חלב או רופא ילדים. אודיה התחילה לזחול בגיל שנה וללכת בערך בשנה ו-3 ואז היא חלתה מאוד והיתה חולה כמה חודשים וחזרה ללכת באמת ויציב רק בגיל שנה וחצי. מה שבטוח, שהתפתחות הילד ופיזיוטרפיה נכונה שם ובבית יכולים לחולל פלאים.

נורית מ.

New member
פלדנקרייז

אפשר דרך קופ"ח (במסגרת טיפולים אלטרנטיביים) או סדנאות התפתחות מוטורית של "צעד ראשון במרכז "צעד ראשון" בשיכון דן, ת"א. מועברות ע"י שי זילברבוש או מדריכים שהוא הכשיר, בשיטת פלדנקרייז (מפגשים קבוצתיים ופרטניים) טלפון 6487253-03 .

רגע, לא הבנתי מהתשובה שלך:

פיזיותרפיה אתם עושים?? זה מאוד מאוד עוזר, אם עושים את התרגילים גם בבית ולא רק אחת לשבוע אצל הפיזיותרפיסטית. אני ממש רואה הבדל: בשבוע שיש לי זמן לעבוד עם כפיר הוא עושה יותר דברים בעצמו, ובשבוע שאין לי זמן והוא רק עושה את הפיזיותרפיה עם הפיזיותרפיסטית, הוא קצת יותר איטי ופחות מנסה בעצמו. אישית אני חושבת שצריך להתחיל פיזיותרפיה ולראות איך זה משפיע, ורק אם אחרי חודש לפחות של פיזיותרפיה בבית ובקופה לא נראה שינוי - ללכת להתייעץ עם רופא.

ללכת לפזיוטרפיסטית!

אצלנו גם לאחר איבחון הבעיה של דנה ע"י פיזיוטרפיסטית, היינו נתקלים ברופאים, שממש לא הבינו מה אנחנו רוצים מהילדה - הם לא מצאו אצלה שום בעיה, למרות שהיום אני יכולה לומר בוודאות (וגם הם מודים) שיש בעיה. גם אצל חברה שלי היה אותו דבר - הרופאים לא מצאו כלום, הילד לא התפתח כמו שצריך, ורק פזיוטרפיסטית איבחנה את הבעיה.

למעלה