התפתחות מוטורית

nush האחד

New member
התפתחות מוטורית

הקטנצ'יק שלנו הן חצי שנה אוטוטו ולבינתיים התהפך פעמיים על שידת ההחתלה וזהו...
אז נכון שזה לא חדש שהנעליים מעכבות את ההתפתחות המוטורית אבל מהו הגבול? אני עוד לא דואגת ומאמינה שזה יגיע בקרוב אבל מתי...? לאלו שילדיהן כבר התהפכו (וכמובן גם לגדולים יותר...)- באיזה שלב התרחשה כל התקדמות מוטורית? (התהפכות, זחילה, ישיבה וכו') תודה מראש!!

יחיאלוש

New member
אל חשש

יחיאל דוקא התהפך מהר מאד עם הנעליים. לעומתו, אחותו היתה ממש פדלאה- שאיתה התחלתי לדאוג. בגיל 10 חודשים היא התחילה להתהפך... כל ילד והקצב שלו... תנסי לגרות אותו על ידי הצלבת הרגליים וקצת התעמלות כפי שנראה לך. בהצלחה.

sigis7

New member
מצטרפת לחיה

קשה להיות רגוע כשמדובר בילד שלך ואסור להרדם מצד שני, אבל באמת זו לא קלישאה שכל ילד הוא אחר ולכל ילד קצב התפתחות פיזית ומנטלית שונות.מה שאני עושה תמיד זה פשוט יוצרת גירויים מסביבם, ובמילים אחרות "משגעת" אותם.מעבירה ממקום למקום, צעצועים שונים בכל מקום, תולה משחקים מעל ומהצדדים, "מזיזה" ועוזרת כשרואה שיש תנועה הכי קטנה בכיוון התהפכות כאילו מלמדת את התנועה, יש את אלה שזקוקים לזה, ויש את אלה שנוח להם כמו שהם ולבד יעשו הכל.

טאניוש

New member
הנעליים לא בהרכח מעכבות

יש ילדים שעושים הכל עם הנעליים, יש כאלה שמתעכבים. ממה שהבנתי, זה שילוב של נעליים וקצב ההתפתחות "הטבעי" של הילד. אנחנו מה"מתעכבים". לאון התחיל להתהפך בגיל 7 חודשים- קודם מהגב לבטן ובלי נעליים, שבוע לאחר מכן מהבטן לגב, ורק אחרי שלמד להתהפך בלי נעליים עשה גם עם. בערך בגיל 9 חודשים נעמד עם הנעליים פעם או פעמיים- והפסיק. המון זמן זחל על גחון, מגיל 10 חודשים בערך (שגם זה לא מוקדם) ועד שנה וקצת, התחיל להתיישב בגיל שנה וחודשיים, זחל המון על ארבע (שש?), חשבתי שככה יגיע לכיתה א'
, התחיל ללכת בגיל שנה וחמישה. בשלב זה הפער נסגר. הוא הלך מיד ישר ויציב והרבה יותר טוב מילדים שהתחילו ללכת חצי שנה לפניו. לעולם לא ראינו הליכה תינוקית-ברווזית אצלו. מצד שני, המוטוריקה העדינה שלו מפותחת מאד, מבחינת הדיבור הוא התפתח מדהים, ועוד תחומים נוספים. כאילו אחד בא על חשבון השני- הוא לא רץ בגיל שנה והיה לא זמן לעבוד על דברים אחרים
. כרגע הוא ילד פלא של המשפחתון, המטפלת משוויצה בו בכל הזדמנות.

galitdror

New member
מסכימים עם הגישה של טאניוש...

אין זה מעיד על דבר, הכל אינדיבידואלי . אצלנו : ישיבה בגיל חצי שנה, זחילה , 8-9 חודשים , עמידה , 10 חודשים, הליכה איטית בגיל שנה וכיום (שנה וחמישה) - הליכה מאוד מהירה. לעומת זאת יש עדיין עיכוב מסויים בדיבור (רק מילים בודדות או חצאיי מילים) , לא דואגים, הכל בע"ה יגיע.

מצטרפת למה שכולם כותבים

תותוש התפתח מוטורית הרבה יותר טוב מאחיו שללא ק"פ. הוא אפילו התיישב עם הנעליים דבר שהיה מדהים בעיני. ועוד בגיל 6 וחצי חודשים. היום בגיל 4 הוא ילד מפותח יחסית לגילו כולל בתחום המוטורי.

sigis7

New member
חייבת להגיב שוב...

אחד מהדברים שאמר לי האורטופד ביום שהקטנה נולדה, היה: "ההתפתחות שלהם מאד מהירה (כהכללה) פיזית או מנטלית או שניהם וכל זה משום שמתחילת חייהם יוצרים/מעמידים בפניהם מכשול שמחייב אותם לחשוב והמוח שלהם כל הזמן מחפש דרכי פעולה". תחשבו על זה...

לצערי, הקלאב פוט השפיע רבות על

ההתפתחות, אבל בסוף הם מצליחים להדביק את הפערים ובגדול.... תני לזה עוד את הזמן שלו יש לנו חברים עם ילדה בת שנה שרק עכשיו למדה לשבת , ולא, היא בלי קלאב פוט.... יהיה בסדר, מבטיחה אורית

nush האחד

New member
תודה רבה על העידוד ../images/Emo140.gif

אין לי ספק שהוא יעשה הכל, גם אם באיחור מה אבל סתם מחשבות של אמא פולניה...
הוא כזה עדינון וכ"כ שונה מהגדולה שלי שהיא ג'דאית, למרות שגם לא מיהרה להתפתח מוטורית- עשתה הכל לפי הספר, לא שאני חושבת שזה טוב למהר אבל בגלל הנעליים אני כמעט כל יום מהרהרת בנושא...

פרלמנים

New member
בובה, בטח עוד שבועיים../images/Emo13.gif

גם אני הייתי משרשרת בדיוק כזו שאלה (הרי הקטנים שלנו בהפרש של שבועיים) אז עשית גם לי את ה"עבודה"... נשיקות וד"ש למתוקים...

למעלה