התפתחות מינית אצל מתבגר...

התפתחות מינית אצל מתבגר...

זה ביקור ראשון שלי אצלכם בפורום, ואני מקווה שתוכלו לעזור לי.
אני אמא לשלושה בנים, הגדול בן 14 וחצי ועליו אני רוצה לשאול. בכורי הוא ילד שקנאי מאוד לפרטיות שלו, חלילה שיכנסו לאמבטיה כשהוא שם, או לחדר שהוא מתלבש, לא מסתובב בבית עם תחתונים, וכו׳.
לאחרונה אני מרגישה שהוא ממש מחפש להראות לי את עצמו ללא בגדים אחרי אמבטיה, מוריד את המגבת מהמותן כדי ש״אראה לו״, מחבק ומנשק אותי הרבה יותר מהרגיל ובעיקר שונה מהרגיל.
שמעתי על שלב כזה בהתפתחות המינית אבל אין לי מושג איך להתמודד עם זה.
שמעתם/ מכירים?
יכולים לעזור לי?
תודה מראש על כל עזרה או תובנה שהיא...

גרא.

New member
כוכי1 של הצ'אט,בנך בעיצומו של גיל ההתבגרות,

נבוך ומבולבל,נוכח השינויים הפיזיים החלים בגופו,ויחד עם שינוי לא מובן לו ברגשותיו.
ללא ספק,זקוק להבהרה והסבר.מצרף קישור שיוכל לעזור לך בכך.
http://www.itam.org.il/SiteFiles/1/4174/58657.asp

בשלב שבו ההורמונים מתחילים לעקצץ....

וילד חש את הדחף המיני שלו-המיניות הראשונית היא לא ממש מובחנת. היא יכולה להתבטא בעת ובעונה אחת לבנים,לבנות,לאמא....לוקח זמן עד שהמיניות מתועלת לכיוון ברור.
כעת הוא מבלבל בין שהוא אוהב אותך מאד כאמא לבין התייחסות ראשונית לאובייקט מיני.
תפקידך....לא להיבהל וכרגע לעצור אותו. להסביר לו לא בכעס אלא בסבלנות ובבהירות שהתנהגותו כבר לא מתאימה.פעם כשהיה קטן אולי אפילו הייתם מתקלחים ביחד...כבר מזמן זה לא נכון,וגם לא נכון שאת תופיעי מולו עירומה ושהוא יופיע מולך עירום,או שיגפף אותך.תסבירי לו שבבוא היום ימצא בת זוג חמודה לחבק ולנשק אותה,אבל שבעניין הזה את יוצאת מהתמונה.[כמובן שיש הבדל בין חיבוק "בבגדים"שכן מותר ונחמד וכייפי לבין חיבוק מיני.-למדי אותו את ההבדל] .
אנחנו ההורים סוכני סוציאליזציה.יש "פעולות הסברה "שבפירוש הם תפקידנו שלנו. ניתוב נכון ,בעדינות ובתבונה ,של האנרגיה המינית הראשונית הפורצת - זהו תפקיד שלנו.
היי נעימה אך עקבית והבחור יתפוס את העניין צ'יק צ'ק.

בשמחה

למעלה