התפתחות משמחת - מכינה קדם אקדמאית

TikvaBonneh

New member
התפתחות משמחת - מכינה קדם אקדמאית

יותם מתחיל ללמוד באוקטובר במכינה קדם אקדמאית המוגדרת "לאנשים מיוחדים עם כישורים אמנותיים"
אני מצרפת קישור לפרטים.
http://www.dalitsharon.info/#!darom/c9qs

זה בטח לא אני...אני הרי המצאתי את המשפט הידוע

"דרך שתי נקודות לא עובר שום קוו, ישר או עקום".....
אבל שיהיה לו בהצלחה

TikvaBonneh

New member
זה לא אתה

כי אתה לא צריך מכינה כדי להתקבל ללימודים אקדמאיים.
זה לא מובן מאליו.
ליותם אין תעודת בגרות.

כןן זה היה לי ברור....סתם צחקתי על עצמי

אגב הבגרות שלי היתה כזאת שיכולתי להתקבל רק לחוגים שלא רצו בכלל בגרות...היו כמה כאלה באותם ימים...
גם בזכות הב.א. שלי לא הייתי מתקבל לחוגים היוקרתיים...

yonitbrk

New member
יפה, בהצלחה

עומר עדיין לא סיים את התיכון, נראה מה יחליט לעשות. אראה לו גם את זה.
כמו כן בעבר ראיתי מודעה על קבוצה נוספת בה עובדים על הכנה לעצמאות. לא זוכרת איפה ראיתי את הפרטים או מי האחראי על זה. יש לך מושג אולי?

TikvaBonneh

New member
כן, במכללת קיי בבאר שבע

זו תכנית פחות אינטנסיבית, רק יומיים בשבוע, וכרגע היא לא מהווה מכינה קדם אקדמאית, אבל זו תכנית מאוד מוצלחת. עובדים על כישורי חיים, יש חונך של פר"ח לכל אחד. אתמול פגשתי אמא שרשמה את הבן שלה לשם והיא מלאת שבחים.
החיסרון היחיד הוא שצריך לנסוע לב"ש, אבל יש רכבת לשם.

yonitbrk

New member
נדמה לי שהיה עוד משהו באזור המרכז

שתי בנות שהקימו קבוצה דומה, לא זוכרת במה היה מדובר. קבוצה לבני 18+

yonitbrk

New member
קצת יקר הייתי אומרת

כל כך הייתי רוצה למצוא קבוצה כזו לעומר. כרגע יש לו את הקבוצה של החברים מביה"ס, קבוצה מעורבת שהקימו לבד, מגילאי חטיבה ועד יג', חלקם כבר נמצאים בתהליך של התחילת התנדבות , שניים מהם התחילו את התהליך וכבר התחילו את הלמידה בקריית אונו . אממה - הייתי מחפשת משהו מעבר, קבוצה שבאמת תכין אותו לעצמאות ולדברים שמעבר לבילוי חברתי שבזה הוא אלוף, או נסיעה בתחבורה ציבורית, דבר שהוא עושה לבד מגיל יחסית צעיר, או קניות שגם את זה תירגלנו והוא יודע לעשות יפה. נראה מה ילד יום. בינתיים נדאג לנושא הפטור ואז נמשיך הלאה

yonitbrk

New member
יודעת, בשביל זה אני כאן

חושבת שפתחת כאן מקום נחמד, אלטרנטיבה בהחלט ראויה לאלו שרוצים לכתוב בשקט, בלי לקבל ביקורת או לריב עם הבוגרים, למרות שזה פורום פתוח, ומן הסתם כולם נכנסים לכאן, קוראים, ואף מעבירים ביקורת במקומות אחרים, וזה בהחלט לגיטימי. אבל זוכרת שנים אחורה, איך דיברנו על הנושא, ועל כמה צריך לפתוח מקום בו יהיה להורים מקום משלהם, מקום בו יוכלו לכתוב מרחשי ליבם, וכן גם אם זה רק כדי לקבל חיבוק. גם את זה צריך לפעמים.

והמבין יבין.

שירלי וענבל מאבני דרך מד-הי-מות!

&nbsp
(אני משוחדת, אני אוהבת אותן). אבל למה זה יקר? התוכנית מסובסדת (והיא בכלל בשלב הפיילוט עכשיו)

yonitbrk

New member
הי תקוה בוקר טוב

תודה על הכל, ולגבי אירוח אז כן, בכיף. השאלה היא כמה הורים יש כאן שמתקרבים לגיל והנושאים יכולים לעניין אותם? אולי נעשה סקר גילאים כדי שנדע איפה אנחנו עומדים.

למעלה