התפתחות פג

רוני75

New member
התפתחות פג

הי בני בקרוב בן 5 חוד, מתוקן בן 3.5. עדיין לא הבנתי לפי מה אמורה להיות ההתפתחות שלו. מבחינת משקל וגובה הוא נמצא כבר באחוזונים של הגיל הכרונולוגי. הוא תינוק שבוכה הרבה, מאבד סבלנות מהר אבל זה כנראה לא קשור לפה.... בעקרו רק בימים האחרונים הוא התחיל לתפוס דברים. להתהפך הוא עדיין לא מתהפך אבל כשאני עושה לו את התרגיחים אני מרגישה שהוא משתפר- כלומר, הוא פחות נוקשה וקצת עוזר. על הבטן נמאס לו מאוד מהר (אבל הוא ישן על הבטן, אם זה משנה נשהו) אשמח לדעת אם זה תקין כי את התרגילים אני מכירה ועושה אותלם איתי כבר בערך חודשיים תודה

ענתPT

New member
התפתחות פג

נהוג לצפות להשלמת פערים מוטוריים עד גיל שנתיים לעיתים קרובות אפילו לפניכן. בנתיים ההתפתחות צריכה להיות לפי גיל כרונולוגי. ז"א 3.5 חודשים. כך שאם אינו מתגלגל הוא בתחום הנורמה לגילו. תאורך של נוקשות, בכי תכוף ו"איבוד" סבלנות אופייניים לפגים. האם את נמצאת במעקב או במסגרת מטפלת (אני שואלת כיוון שנהוג לעקוב אחר פגים)? במידה ולא יתכן וכדאי לך לפנות לעיתים קרובות הדרכה/ גירוי מותאם יוכלו לעזור.. בהצלחה. ענת.ל. פיזיו' התפתחותית.

רוני75

New member
פג

תודה על הצשובה. הוא לא נמצא במעקב כלשהו מכיון שכשיצאנו מהפגיה אמרו לנו שבמצבו אין צורך אני מניחה שאם אני אראה שיש איזשהו פיגור בהתפתחות אני אעשה זאת אבל כמו שציינת אני מניחה שהוא בסדר. לגבי הדרכה הייתי בקורס של ליוי התפתחותי ושם למדתי הרבה טריקים שאני עושה אותו

למעלה