התפתחות קריירה של אחים/יות לאחים בעלי מגבלה

אביטל99

New member
התפתחות קריירה של אחים/יות לאחים בעלי מגבלה

שלום רב, שמי אביטל פאר ואני סטודנטית בתואר שני בפסיכולוגיה תעסוקתית. בימים אלו אני עורכת מחקר בנושא אשר קרוב לליבי, כאחות גדולה לאחות בעלת פיגור. המחקר עוסק בנטיות תעסוקתיות ובחירות מקצועיות של אחים לבעלי מגבלה. מצורף כאן שאלון, אשר משך המילוי שלו אורך בין 15-30 דקות. המילוי שלו מאד פשוט וכמובן שהינו אנונימי ולא נדרש למסור שום פרט מזהה.ההשתתפות במחקר אפשרית לאנשים מעל גיל 18, אשר הינם אחים/יות לאחים בעלי מגבלה (או שהשתלבו במסגרות של חינוך מיוחד) יתר הפרטים מופיעים בקובץ המצורף. אודה לכל אחד מכם, על עזרתכם והיענותכם. תודה :) אביטל.

אה, עכשיו ראיתי שהמייל במסמך

עכשיו נשאלת השאלה למה קוראים "מגבלה". כלומר, ברור שפיגור שכלי נחשב למגבלה, אבל מה בדבר לקויות למידה שהובילו בסופו של דבר (עם שיקול דעת מוטעה, לדעתי, מצד ההורים) לחינוך המיוחד? גם נחשב?

אביטל99

New member
הגדרה למגבלה

הי נועה ובכלל למי שיוכל עוד לעזור. הכוונה במגבלה היא כל צורך מיוחד שהגביל את האח/ות באיזשהו אופן ושילבה אותו במסגרת של חינוך מיוחד. במקרה של לקות למידה, במידה והאח/ות השתלב במסגרת מיוחדת אז זה רלוונטי. המון תודה אביטל

אוקי, אמלא

ואקווה שלא אצור אצלך שונות מיותרת

מאיזה גיל?

באיזה גיל צריכים להיות האחים כשהתגלתה הנכות? האם מעל גיל 20 עדיין מתאים?

אביטל99

New member
לא משנה באיזה גיל. העיקר שמי שממלא יהיה מעל

גיל 18 תודה! אביטל

הטיה במחקר

פנית לפורום של אנשים כותבי תזה. אני מניח שפרסמת את הנושא בעוד פורומים בנושאים אחרים. למעשה התוצאות מאד תלוית בדרך שבה תבחרי את האנשים שצרכים לענות לך על המחקר. זאת לא בחירה אקראית בכלל. זאת בחירת מרואיינים על פי התוצאה ולא על פי היותם אחים לאנשים בעלי מגבלה. הדרך הראויה לבחור את האנשים שיענו לך הינה על ידי למצוא קודם באופן אקראי אנשים בעלי מגבלה ואז לפנות לבני המשפחה. כאן עשית לגמרי ההפך, פנית לאנשים בעלי מקצוע מסויים ואז בחרת מתוכם את אלו שהם אחים לאנשים עם מגבלה.

למעלה