התפתחות שפה

אורןr

New member
התפתחות שפה

האם תיוקות שגדלים ללא אב או דמות אב גם אצלם המילה הראשונה אבא??
והאם המילה הראשונה "אבא" היא אוניברסלית בכל שפה?

22ק ו ס ם

New member
מי אמר שתינוקות שכן גדלים עם דמות אב

אומרים אבא כמילה ראשונה? זה מאוד תלוי מה מלמדים אותם.

sense9

Member
מנהל
אם ילמדו אותם אנציקלופדיה זה מה שיגידו?

ברור שיש קשר ללמידה, אבל לא רק.

22ק ו ס ם

New member
מי מדבר על אנציקלופדיות, אנחנו מדברים על מילה

אחת! הם יאמרו מילה שההורים חוזרים עליה שוב ושוב. בהרבה מקרים זה אבא או אמא כי זה מה שההורים רוצים שהתינוק יגיד אבל זה לא מגיע משום מקום.

לדעתי אתה טועה

עד כמה שזכור לי, אה, בה, גה, אלה ההברות הראשונות שלומדים הינוקות להפיק וזה כלל עולמי.
מכאן אני קופצת לשאלה של השואלת, בשפה העברית המילה הראשונה, שיבטא התינוק-תהיה אבא. פשוט כי אלה שני ההברות שהוא לומד הכי מהיר. ובטבעיות הוא משתמש בהם. במקרה בעברית המילה הזו קיימת. כשהילד יגיד אבא למשפחת דוברי רוסית נגיד-זה יחשב לג'בריש של תינוקות כי אין מילה כזו ברוסית. ולכן כלל עולמית -אבא- לא תחשב כמילה שהילד אמר לראשונה.
אממ..טוב בראש שלי ההסבר הזה הרבה יותר מובן.

sense9

Member
מנהל
גם באנגלית אאל"ט המילה הראשונה היא

da-da (אבא)

אני לא בטוחה שירדת לבסוף דעתי

בעיקרון, כל הינוקות לומדים את השפה באותו הסדר-עד כמה שאני זוכרת אה-בה-גה-דה (משם כבר לא זוכרת) אלה ההברות הראשונות שהם מבטאים ע"פ הסדר הזה-וזה כאמור כלל עולמי. משמע אלה ההברות הקלות ביותר לביטוי.. משם הילד עסוק בחיקוי/ניסוי וטעיה או וטאבר. אז הוא מבטא צירפים שונים (אה אה, אה בה, בה בה) כמו שאמרתי הצירופים אה ובה יחסית מוקדמים וכך קרה שהוא מבטא את המילה אבא יחסית מוקדם-וכולנו כמובן מתלהבים. ברוסית למילה אבא אין משמעות אז זה לא באמת אומר משהו.
מה שאני מנסה לאמר זה שהמילה הראשונה היא -אבא- לא בגלל איזה הסבר פרוידייני, או כי הילד מבין מה זה אבא-מבחינתו הפירוש לאבא יכול להיות גם חתול, אלא פשוט כי זה שלב התפתחותי. וכך יצא שהברות קלות לביטוי, מרכיבות את המילה -אבא-.
טוב, אני לא יותר מידי מוצלחת בלהסביר את זה-אנסה למצוא את ההרצאה הרלבנטית.

sense9

Member
מנהל
הבנתי גם קודם, ולכן נתתי את הדוגמא באנגלית

שאף שם המילה הראשונה היא אבא.
אולי זה מקרי, ואולי לא.

טוב ניראה לי שמצאתי את ההרצאה המדוברת

https://www.youtube.com/watch?v=Uf9tlbMckS0
אני בכל מקרה די בטוחה שמדובר באחת ההרצאות שלו.
(אם מישהו ימצא את הקטע הספציפי-הוא מוזמן להעיר את תשומת ליבי)
בכל מקרה ציטוט קצר מהספר "התפתחות הילד טבעה ומהלכה"-"בשלב המלמול הקנוני ילדים עדיין אינם מחקים את הפונמות המיוחדות לשפת האם שלהם....תינוקות בכל העולם ממלמלים בתחילה צלילים דומים, אף על"פ שהם נחשפים לשפות שונות...הצלילים שהם מפיקים לעיתים קרובות ביותר דומים למדי בכל השפות..-מכאן משתמע שההתפתחות המוקדמת של צלילי הדיבור כפופה יותר למגבלות הפיסיות של התינוק יותר מאשר למגבלות הסביבה.
ואז יש התיחסות למילים הטרומיות, והדמיון הרב שיש בן שגיאות היגוי של ילדים בשפות השונות

22ק ו ס ם

New member
לא טענתי בשום מקום שהוא יכול לומר כל מילה

ברור שיש מגבלות של השפה ויש עיצורים שקל יותר לומר אותם מאחרים. אבל אין שום משמעות למילה אבא דווקא. הוא יכל לומר בבה או דדה או הרבה צירופים אחרים. בפועל, אין שום הוכחה שתינוקות אומרים אבא בתור מילה ראשונה בלי קשר לשפה שהם לומדים.

למעלה