התפתחות שפה

תודה רבה

כשפניתי לרופא כשהפיצון היה בן 10 חודשים וכן בגיל שנה היא אמרה שהיא לא בטוחה הקלינאית תקשורת יכולה לעזור בגיל כזה ולכן לא הפנתה אותי. תודה על המידע לגבי ניצה זלצר, אנסה לפנות אליה בדרך שהצעת. חוץ מזה כפי שציינתי אין שום בעיות אחרות עם הפיצ'ון הוא משחק איתנו ומגיב אלינו אבל לא משמיע הברות, כך שאני מקווה שזו לא בעיה אחרת שעליה ניסית לרמז. חוץ מזה רציתי לשאול בסביבות איזה גיל תינוק צריך לדעת להתאים צורות וכן להשחיל טבעות על עמוד?

יעל כץ

New member
המשך

לגבי התאמת צורות והשחלת טבעות: עד גיל שנתיים הילדים מצליחים בדר"כ להתאים 3-5 צורות לפחות, ומצליחים להשחיל את הטבעות בצעצוע הקלאסי של פישר פרייס, למשל, ללא קושי. אם כי צריך לקחת בחשבון שיש כאן מרכיב של תרגול וזכרון. בכל אופן, ילדים רבים מצליחים להתאים צורה עגולה לפתח העגול סביב שנה, ועד גיל שנה וחצי להתאים 3 צורות ולפחות חלק מהטבעות. לגבי הנושא האחר - הכוונה היתה להרגיע, הנחתי שהתגובות של הפיצון יהיו בסדר. מצטערת אם יכול היה להתפרש אחרת.

התפתחות שפה

אני לא יודעת אם השאלה שלי מתאימה לפורום הזה אבל אשאל אותה בכל זאת. הבן שלי בן14 חודשים ועדיין לא חוזר על הברות. הוא כן משמיע קולות ובדיקה השמיעה (שנעשתה בגיל 7 חודשים בשניידר) יצאה תקינה לחלוטין. אחות הטיפת חלב שולכת אותי כל חודשיים לרופאה אך לה אין מה לומר לי חוץ מלתת לו זמן ולנסות לעודד אותו להשמיע יותר קולות ע"י כך שנחכה את הקולות שהוא עושה וכן להשמיע הברות בעצמנו. האם תוכלי לעזור לי כי אני מתחילה להיות מודאגת. תודה.

אין סיבה להתנצל

דווקא מאוד שמחתי ששאלת את השאלות הללו. זה מראה שאת באמת יודעת את העבודה שלך. ונכונה לתת תשובה מלאה גם אם היא לא תמיד נעימה. הגבתי כי חשבתי שאולי יהיה לך משהוא להוסיף אחרי שהבהרתי את המצב. אז שוב תודה. אמנם לא פניתי עדיין לפורום שהמלצת עליו כי כנראה שהוא נפל לפני כמה ימים כשניסיתי. בכל מקרה ביום א' הייתי אצל הרופאה בעניין אחר וכשנושא ההברות עלה היא נתנה לי הפניה לקלינאית תקשורת. למרות שעלי לציין שבימים האחרונים אני רואה שיפור כי הוא משמיע הרבה יותר קולות וצלילים שעד עתה הוא לא השמיע וחלקם אפילו נשמעים כמו מילים (למרות שאלו לא מילים). זה ממש עוזר שיש מי שעונה. תודה.

למעלה