התפתחות שפתית גיל 2.4

coffebean

New member
התפתחות שפתית גיל 2.4

בני החל לדבר יחסית מאוחר רק בחודשים האחרונים הוא החל לחבר מילים למשפטים קצרים,ההגיה שלו לא ברורה,והיינו כבר בבדיקת שמיעה שנמצאה תקינה..מה שמפריע לי זו העובדה שהדיבור שלו כמעט תמיד מחוץ לקונטקסט. הרבה פעמים הוא מתחיל לספר על דברים שקרו לפני יותר מחודש! בלי שמבקשים ממנו הוא מתחיל לדקלם חלקי סיפורים שהוא אוהב. הדיבור שלו עוד איטי ודיקלומי. אני מרגישה כאילו יש לו איזה שהוא קבעון מחשבתי וזה בא לידי ביטוי בתקשורת שלו עם הסביבה. הוא כמעט ולא שואל שאלות(מה זה? נהיה פופולרי אצלנו,אבל חוץ מזה הוא לא שואל למה,איפה לא מתעניין כ"כ בדברים שקורים סביבו) יכל להיות שיש לו קושי בשליפה? או שבכלל יש כאן משהו עמוק יותר שלא קשור להתפתחות שפה?מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי...

coffebean שלום,

א. לא ציינת את הגיל של בנך. ב. כדי להתייחס לשאלתך אני צריכה פרטים נוספים, בעיקר לגבי התקשורת עם הסביבה. האם הוא משחק עם ילדים אחרים? האם הוא מגיב לשאלות או הוראות המופנות אליו? וכן, את יכולה לתת דוגמה למשפטים שהוא אומר? תודה.

coffebean

New member
היי מאיה

בני בן 2.4. הוא משחק עם ילדים אחרים ומגיב לשאלות והוראות שמופנות אליו דוגמא למשפטים: אבא,טיפס אכבת היים(אבא טיפס על רכבת הרים) גל תיתן מה מה עלה(מתכוון לגל נתן לכבשה עלה) תודה

שלום לך,

נראה לי שנדרש כאן בירור קצת יותר מקיף מאשר רק בתחום הדיבור, אולי תקבעי תור לאבחון בהתפתחות הילד. רוב הסיכויים, שאין כל סיבה לדאגה. אך כדאי ש"עיניים מקצועיות" יבחנו את הילד, יאשרו או ישללו את החשש שלך ויתנו לך הכוונה מקצועית. בהצלחה.

למעלה