התפתחות תינוקת בת 9 חודשים

jud28

New member
התפתחות תינוקת בת 9 חודשים

שלום,
אני קצת תוהה וחוששת לגבי מצב ההתפתחות של בתי בת התשעה חודשים.
היא מבלה המון על הבטן בריצפה, מרימה ראש יפה, זוחלת אחורה, וגם מסתובבת סביב ציר. היא מתהפכת לעיתים נדירות מהבטן אל הגב, אך לא מתהפכת מהגב לבטן.
היא יציבה מאד מאד בישיבה ואפילו בעמידה, אבל רק אם מעמידים מושיבים אותה. היא לא מסוגלת להתיישב או להיעמד בכוחות עצמה.
היא מתרוממת לישיבה ממצב של חצי שכיבה בנדנדה, בטרמפולינה או בעגלה, אבל לא מתישבת ממצב של שכיבה מלאה.
עד לאחרונה היינו מושיבים אותה במיטה או על משטח הפעילות והיא היתה יושבת ומשחקת זמן ארוך, בשבוע האחרון אנו משתדלים להימנע מכך כיוון שקראתי שזה עלול לפגוע בהתפתחות.
האם יתכן שבגלל שהושבנו אותה פגענו בהתפתחות שלה? מה אפשר לעשות כיום?
האם באמת לא מומלץ להושיב? ומה לגבי ישיבה בעגלה ובכיסא האוכל?
היא תינוקת שמנמנה מאד, האם יתכן שיש לזה השפעה על קצב ההתפתחות?
היא מאד עירנית ומשחקת יפה, מפרקת מגדלי קוביות, מוציאה טבעות ממגדלי טבעות שאני בונה לה.
אני מאד מודאגת ומבולבלת, אשמח לשמוע תשובה מבעלות ידע או ניסיון. לא ברור לי אם אני אמורה לחכות להתפתחות שלה בקצב שלה, או שעלי לפעול בצורה זו אחרת.

הי

ראשית אני כאן להרגיע כי גם אם היא בילתה הרבה זמן בישיבה הרי שאת כותבת שאין לה קושי בשכיבה על הבטן והיא נהנית מכך.
&nbsp
מהתאור שלך נראה לי שהיא חזקה למדי ואין לה בעיה להק/שיח את הגוף כדי להחזיק עצמה בישיבה עמידה או שכיבה על הבטן
&nbsp
מצד שני נשמע שהיא פחות מפתלת את הגב לצדדים וזו פעולה שנדרשת כדי להתהפך.
&nbsp
אני מציעה לנסות להתרכז קצת יותר באפשרות להגמיש את הגב לפתל אותו ולבצע הצלבות ואז יש סיכוי שהיא תוכל להתהפך ביתר קלות וגם לעלות על שש כדי לזחול או לזחול גחון בהצלבה.
&nbsp
הנה רעיונות:
1. ישנם תרגילים של עיסוי אלכסונים או הצלבות יד ורגל נגדיות
נסי כשאת מצליבה לגרום גם לפיתול במרכז הגוף ( מעין סחיטה )
&nbsp
2. בנוסף נסו את התרגילים בקישור הבא.
http://www.anatsimon.com/about-16.html
אמנם ערסול פחות רלוונטי לגיל שלה אבל נסי את הרמות הרגליים והתרגילים לשחרור הגב
הם יכולים לעזור
&nbsp
&nbsp
3. כשאת מרימה אותה משכיבה על הגב לישיבה עשי זאת תמיד דרך הצד ותני לה לנסות לדחוף את המזרן בעזרת כף היד ולסייע לך להושיב אותה.
&nbsp
4 נסי לאתגר אותה לצאת מישיבה לשכיבה דרך הצד:
הכי פשוט להושיב אותה בין הרגליים שלך ולגרות אותה עם צעצוע שנמצא בצד החיצוני של הירך שלך
&nbsp
&nbsp
אשמח לקרוא עדכון איך היא מגיבה לתרגילים
&nbsp
כל טוב
ענת

jud28

New member
תודה על תשובתך

קודם כל, אני שמחה לבשר לך שיש לי בשורות טובות: היא מתישבת לבד ועושה את זה המון. זה קרה בעצם כבר ביום שכתבתי פה את השאלה שלי.
אבל עדיין לא מתהפכת וזוחלת ממש ממש מעט, אבל מצליחה להתקדם. למעשה היא עושה את זה באופן מוזר ומשעשע: היא נעמדת על הידיים והרגליים וחוזרת שוב לשכיבת בטן, וחלק גדול מההתקדמות שלה זה מהתנופה שבמעבר מתנוחה לתנוחה.
אני עושה לה את התרגילים של ההתהפכות... התמקדתי בעיקר על תרגיל מספר 4, כי הוא היה נראה לי אקטואלי לגיל שלה... היא מתהפכת ממש בקלות עם מעט תמיכה שלי, אבל עדיין לא מצליחה לעשות את זה לבד.
אני מנסה להשכיב אות על הגב ולשים אחורי הראש שלה מגדל קוביות כדי לגרות אותה להתהפך לבטן ולהגיע למגדל, אבל היא בשום אופן לא מצליחה לעשות את זה לבד, והיא נהית מתוסכלת ובוכה. וכשאני נותנת לה תמיכה קטנה מאחורי הגב, כלומר מניעה אותה טיפטיפה הצידה ותומכת מאחורה, היא מתהפכת בקלות. אבל רק את התנועה הראשונית היא לא מצליחה בכלל לעשות בעצמה.
נכון להיום, נראה שהדבר שהכי קשה לה זה להתהפך מהגב לבטן. אז על מה הכי כדאי לתת דגש כשאני מתרגלת איתה?
&nbsp
&nbsp

יופי נהדר

בהחלט התקדמות יפה
יש לי הרגשה שההיפוך והזחילה יגיעו כמעט במקביל.
נסי לאתגר יותר הרמת הרגליים למעלה משכיבה על הגב.
אפילו תשכיבי אותה על הירכיים שלך כך שהרגליים קצת שמוטות באויר והיא צריכה להרים אותן כדי שלא יפלו ולהחזיק בעזרת שרירי הבטן ( מקווה שהצלחתי להסביר)
&nbsp
&nbsp
כל טוב
ענת

jud28

New member
היא מרימה רגליים בעצמה כל הזמן

כשהיא שוכבת על הגב היא אוהבת להרים רגליים ולתפוש את כפות הרגליים עם הידיים שלה ולפעמים גם להביא אותן לפה.
את מתכוונת שהיא צריכה להרים בלי לתפוס, שהן ישארו למעלה בעזרת שרירי הבטן ולא בתמיכת הידיים?

למעלה