התפתחות \ תעסוקה

לילך87

New member
התפתחות \ תעסוקה

הקטן כבר בן חודש יונק מלא הוא כבר יותר עירני ולא רק אוכל וישן אנחנו מרוב עייפות מצפים שיאכל וישן אבל אני מרגישה שהוא כבר צריך יותר אני שמה אותו מידי פעם עלי או לידי אבל לא כ"כ יודעת מה לעשות חוץ מלדבר אליו , האוניברסיטה עדיין לא מעניינת אותו מה כן? איך גורמים לו לא להשתעמם? או במילים אחרות איך מעניינים אותו? בד"כ הוא מתעורר משינה בבכי ואז אני מאכילה אותו (בכי של רעב) ואח"כ הוא עירני מה עושים?

נאוה ר

New member
לילך שלום!

מבחינתו את הדבר הכי מעניין בעולם. לא תיהיה לך תחושה כזאת בחיים עד הילד הבא... דברי איתו, שירי לו, ספרי לו מה קרה לך בעבודה. מבחינתו את המקור להכל והוא מכושף בהערצתו אליך לעולמי עד. ועוד הרבה זמן יעבור עד שהוא יגיד או יחשוב שאמא שלו משעממת....

התפתחות/תעסוקה בגיל חודש

שלום לילך87, קודם כל - מזל טוב! הפעילי את חושיו: דברי אליו, שירי לו חבקי אותו ונועי/ריקדי איתו במרחב וכו'. הילדים שלנו מתחילים "להבין" מרגע לידתם. כבר בימים הראשונים הוא מקשיבים ודרוכים. בגיל חודש תניוק מגיב כאשר מדברים אליו ומבטו מרוכז. עיניו נעות למשמע קול והוא מזהה את אמו ומניע את ראשו למשמע קולה. תוכלי לסייע לו בכך ש"תעני" לסימנים ולקולות שלו. הניחי לו לראות את פנייך מתנועעות, נענעי את הראש ואת הגוף שלך כשאת מדברת אליו. חשוב לדעת שכעת הוא יכול לראות למרחק של כ- 20 ס"מ. קרבי את פנייך אליו והציגי בפניו חפצים, או הניעי אצבע מולו כדי לרכז את מבטו. כמה מילים על התפתחות מוטרית: השתמשי גם במגעים... הרבה מגעים. בגילאים הללו ממש אפשר לשים לב איך תינוק "מקשיב" למגע, בזמן עיסוי. מגעים מכל הסוגים (עמוק-זז, עמוק-מושהה, עוטף, מרפרף, טפיחות, ליטופים וכו'). שימי לב שהתינוק ממש עוצר את תנועותיו ו"מקשיב" לשינויים במגע. מעבר לזה, הקפידי להשכיב אותו על הבטן, הגב והצדדים. בהצלחה, ענבל.

לילך87

New member
תודה

מתי מגיע "השלב הבא" של איך להעסיק אותם? באיזה גיל? ובאיזו דרך? זה פשוט ילד ראשון ואני לא רוצה לפספס כלום בהתפתחות שלו. מתי מתחילים עם אוניברסיטה ? מתי מתחילים לנסות לתת לו להחזיק דברים? ומה עוד .... ומתי??

כל יום הוא "השלב הבא"

תינוק בגיל חודש מגלה דברים חדשים בכל יום ומפגין יכולות שלא הראה ביום שלפניו. השאלה שלך היא מאוד כללית וברור שאין לי אפשרות למנות כאן את כל השלבים במלואם. את יכולה להסתכל באתר שלי, בדף תינוקות, שם מפורטים שלבי ההתפתחות ברמה הכללית של יכולות מוטוריות. תוכלי גם לחפש מאמרים בנושא ההתפתחות באינטרנט, או לרכוש ספר בנושא שילווה אותך בשנים הראשונות. המון הצלחה, ענבל

ענתPT

New member
מנצלת להערה כללית לגבי מגע

ההנאה ממגע - עוצמתו וכמותו משתנה בין אנשים שונים, בין תינוקות שונים ולעיתים גם בתוך המשפחה בין ההרים לילדים. אם לא נראה קושי או בעיה בקבלת מגע. ממליצה לבחון מה הילד אוהב, איזה מגע- בקצב ובעוצמה מהנה אותו ולא בהכרח לתת מסאז כללי על פי טקסט מובנה כל יום וכול היום- המגע והתחושה העמוקה שחשובים לכולנו נמצאים כל היום- בהאכלה, הרמה, נשיאה טיפול , משחק ועוד....

נכון מאוד

להיות קשובים לגופו של התינוק, לתגובות שלו במהלך העבודה שלנו איתו. לא משנה בכלל אם מדובר במגעים, לימוד זחילה או רחצה. כמו בכל דבר בחיים, במיוחד כשמדובר בלמידה (גם של הגוף) ועל אחת כמה וכמה אצל תינוקות וילדים, מה ש"בא בטוב", ומרגיש לנו נעים ולא מאיים, יהיה יעיל ובונה יותר.

למעלה