התפתחות 7 חודשים

taliadato

New member
התפתחות 7 חודשים

היי שאלה-מה תינוקת בריאה בת 7.5 חודשים אמורה לעשות מבחינה התפתחותית? היא מתגלגלת-גב לבטן ובטן גב (בעיקר לצד שמאל), התחילה אתמול למחוא כפיים, מרימה יפה את עצמה על כפות הידיים, אומרת א-ב-א-ב-א-ב טה-טה-טה וכו'. מתי הם אמורים לשבת? היא עדיין לא הוציאה שיניים אבל התחילה לאכול מוצקים. לתשובות אודה ליאורה

התפתחות בגיל 7 ח'

שלום taliadato, מבחינה מוטורית אמורה תינוקת בגיל כזה להתהפך לכל הכוונים, להתרומם על האמות ואולי גם על הרגליים, לעמידת 6. חלק מהתינוקות זוחלים גחון וזה מתחיל באזור הגיל שלכם. לישיבה מגיעים בד"כ לקראת גיל 8 חודשים, אחרי שעמידת 6 מתבססת, או במהלך הזחילה. אני מדברת כמובן על הנתונים הממוצעים באוכלוסיה. טווח הנורמה הוא רחב יותר, כמובן. את יכולה להיעזר באתר שלי - בדף "תינוקות" יש התייחסות לשלבי התפתחות.

../images/Emo207.gif זחילת גחון

כמה רחוק אמורים להגיע באמצעות זחילת הגחון? בתי גם בת 7 חודשים, מתהפכת ומתגלגלת בחופשיות ובהנאה רבה.. היא לא נשארת על מקום אחד בשטיח, אלא זזה מסתובבת, מגיעה גם לריצפה. אני רואה שאם אני שמה לה צעצוע שהיא אוהבת קצת רחוק, היא תגיע אליו בדרך כלשהי, קצת בגלגולים, קצת תדחוף את עצמה. בסוף היא מגיעה... האם זו הכוונה בזחילת גחון? אשמח לדעת.

למעלה