התפתחות

מורן 2612

New member
התפתחות

שלום רב בני בן 10 שבועות חזרנו היום מטיפת חלב קצת מודאגת הרופאה אמרה כי יש לו נטייה בראש לצד שמאל(מזיז לצד ימין)אך מעדיף את צד שמאל. וכי אינו מרים את הראש כשהוא שוכב על הבטן(הוא כןמסובב אותו מצד לצד ) מה עליי לעשות? אני קצת מודאגת האם זה בסדר זה עוד יכול להסתדר? אשמח לקבל קצת טיפים מה לעשות? האמת שהוא בוכה כשהוא לא מצליח להרים ואני מרחמת עליו וישר מרימה אותו. תודה רבה

ענתPT

New member
הטיית ראש

בהטיית ראש- אם הבנתי נכון שקיימת יש לטפל בהקדם. מומלץ לדעתי שילוב של פיזיוטרפיה- שתכלול בעיקר הדרכה לבית וקרניוסקראל עם מטפל מומחה לתינוקות. בנושא שכיבת בטן ממליצה לקרוא באתר של ענת סימון.

הטיית ראש

היכולת לשלוט בשרירי הצוואר משפיעה גם על היכולת לשכב על הבטן ולהזדקף מתנוחה זו . זה יכול להסתדר וזה יכול לא להסתדר לבד. ההמלצה שלי היא לטפל ולא לחכות. בנוסף לעצות של ענת רוצה להוסיף מניסיוני ששיטת ורדי פועלת מצויין בנושא זה ובדרך כלל מושג תיקון תוך זמן קצר. טיפול בייתי שתוכלי לעשות בשביל ההתחלה עד שתקבלי הדרכה יותר מסודרת: גירוי עם צעצוע לשני הכיוונים. השכבה על כל צד בנפרד האכלה כשאת מערסלת בכל פעם בצד אחר ובכלל מודעות לשימוש בשני הצדדים. טיפול נוסף יכלול מגעים שונים באזור הצוואר ואותו יש לתת בצורה מסודרת ולא דרך האינטרנט.

למעלה