התקבלתי למקום עבודה - אין עדיין SSN, מה לעשות?

DV Selectee

New member
התקבלתי למקום עבודה - אין עדיין SSN, מה לעשות?

שלום חברים,

שבועיים וקצת עברו מאז שנחתנו כאן, אני אמור לקבל היום הצעה למייל. אתמול הייתי בריאיון בקמפוס של אחת החברות הגדולות בסיאטל ועבר טוב. היום התקשרו אליי להגיד לי שיש הצעה ואני כרגע מחכה שהחוזה יגיע במייל.

העניין הוא שאני לא יודע מה אני צריך לעשות הלאה מבחינת SSN וכל זה.
לא הגיעו אליי עדיין הגרין קארד וה SSN ולא הייתי רוצה לתקוע את התהליך מהצד שלי.

יש המלצות מה אני יכול/צריך לעשות עכשיו בשביל לא לגרום לתהליך הזה להתקע עכשיו?
ומה עוד אני צריך חוץ מSSN? מעריך שגם חשבון בנק, אבל זה גם תקוע כי אין לי SSN, צריך את עזרתכם.

BTW, שיניתי כתובת דרך ה USCIS ב9.3 וקיבלתי אישור על השינוי ב12.3 (בהתחלה חשבנו שניהיה באיזור ניו יורק ואז שינינו לסיאטל).

תודה מראש!

guy56782

New member
חשבון בנק לא יתקע את התהליך...

סביר להניח שאם לא תרשם ל direct deposit, הם ישלחו לך צ׳ק בדואר.
אתה לא תוכל לפדות אותו לפני שיש לך חשבון בנק, אבל זה לא ימנע ממך להתחיל לעבוד אצלם.

John the Savage

New member
העדר SSN לא יתקע את התהליך

אין בעיה להתחיל לעבוד לפני שיש לך SSN. מה שמקום העבודה מבקש במקרה כזה זה רק להראות אישור שהגשת בקשה ל-SSN. הם צריכים את ה-SSN בשביל לשלם לך משכורת, אבל אפשר להתחיל לעבוד קודם לכן.

גם אין בעיה לפתוח חשבון בנק ללא SSN. הבנקים הגדולים לא דורשים SSN בכדי לפתוח חשבון צ'קינג (וגם סייבינג, אם רוצים). בד"כ כל מה שצריך זה להציג שתי תעודות מזהות (הדרכון והויזה שעליו נחשבות לשתי תעודות נפרדות) וכתובת בארה"ב.

Fellowship

New member
אפשר לפתוח חשבון בנק ללא SSN

אנחנו פתחנו ב BofA לפני שהתקבלו מספרי ה SSN,
וזאת ע"י הצגת דרכון וויזה.

boneguy

New member
אם אני זוכר נכון

אם הגשת בקשה, אפשר ללכת ללשכה SSA ולקבל את המספר עוד לפני שהכרטיס מגיע.
&nbsp
בכל מקרה, כמו שאמרו, זה לא אמור לשנות, אפשר לעדכן בהמשך.
&nbsp
בהצלחה!!!

DV Selectee

New member
תודה רבה איריס

doronf65

New member
מנהל
מזל טוב על העבודה

וכמו שאמרו לך זה לא יתקע, או לא אמור לתקוע אם ב- HR יש אנשים שחושבים טיפה. ה- SSN אינו הוכחה לזכותך לעבוד, אלא ה- GC (במקרה שלך הדרכון המוחתם).
&nbsp
בד"כ אנחנו לא נתקלים בבעיה כמו שלך כי למצוא עבודה כ"כ מהר זה נדיר מאוד. אז עכשו יש לך "צרות של עשירים"...

ilanvag

New member
מזל טוב על העבודה, כל הכבוד!

לגבי כל השאר כבר ענו לך.

nick eb5

New member
מאוד מחמם את הלב, איזה כיף להתחיל ככה את החיים בארה"ב

למעלה