התקבצות הירח ונוגה

עריסטו

Active member
התקבצות הירח ונוגה ../images/Emo29.gif../images/Emo41.gif

מחר (יום שני) בשעה 20:15 תסתכלו על הירח, ותראו לידו את נוגה

אחמס1

New member
נסה להסתכל ב-17 ביולי

לא קרוב כמו שילשום אבל בכל זאת די קרוב. והירח באותו לילה גם אמור לכסות לגמרי את הכוכב רגולוס α, שבהירותו +1.4 באופן רגיל.

meidos

New member
מאיפה המידע על אירואים אסטורונומים כאלו?

אם אפשר לשאול, כמובן....

אחמס1

New member
כמובן שאפשר לשאול, הוא נאמר לנו ע"י קתולהו

מנהיגנו הנערץ! סתם
כמובן שאפשר לשאול. יש מספר תוכנות אסטרונומיות שחוזות את מיקום אובייקטים שמיימיים בכל זמן שתבקש. אני השתמשתי בתוכנה שנקראת kstars, והקלדת "astronomy software" בגוגל יכולה למצוא תוכנות רבות נוספות. החיסרון של רוב התוכנות, לפחות אלו שאני ראיתי, הוא שאתה די מוגבל לקבל את הנתונים שכותבי התוכנה בחרו לספק לך, ולא ניתן לבצע חישובים ברמת כתיבה של קוד או אפילו שאילתיא. כמובן שרבות מהתוכנות האלה הן open source, כמו kstars ואין מניעה לשנות אותו כרצונך, הבעיה היא שזה קוד גדול ומאוד קל ללכת לאיבוד בו. מהידע שלי באסטרונומיה, זה לא אמור להיות כל כך קשה עקרונית לכתוב אפילו קוד מאטלב שעושה את אותו דבר, רק הרבה פחות ויזואלי והרבה יותר שימושי למי שרוצה לעשות חישובים כמו "מתי אורנוס, נפטון ויופיטר ייצרו משולש בעל שטח מינימאלי" או "מתי כדור הארץ יעבור בדיוק בין השמש ומאדים". אבל די הרבה עבודה צריך להשקיע בדבר כזה.

ailag

New member
ראיתי ולא ידעתי מה זה..

התפלאתי באמת שליד הירח יש כוכב כל כך בוהק שרואים אותו מבעד לעננים שהיו :) יש שיטה לזהות את נגה (ושאר כוכבי הלכת)? חוץ מלדעת מראש איפה הם יהיו היום וחוץ מהבוהק (הכי זוהר וכו') כי שנגה שוקעת אז היא כבר לא בוהקת..

יש שיטה פשוטה

נוגה נמצא מסלול אחד יותר קרוב לשמש מאיתנו. אנחנו תמיד נראה אותו במרחק לא גדול מאוד מהשמש וזה אומר שאפשר לראות אותו או עד שעתיים אחרי שקיעה או שעתיים לפני זריחה. קל לזהות אותו כי הוא נראה מאוד גדול ובוהק. תמיד תסתכל לכיוון מערב או מזרח. בתקופה הנ"ל הוא נראה במערב.

ailag

New member
התבלבלתי במילים

כנראה אני עייפה .לא פנזין. נו, העיתון הזה. איכקוראימלזה.

פנזין, איכקוראימלזה, דנקה ושאר המילים

לא מובנות לי בכלל.. במילים אחרות - אין לי מושג על מה את מדברת

ailag

New member
היה כזה עיתון אלטרנטיבי "כלום בפיתה"

לא משהו.

טל ר

New member
שלוש שעות, לא?

מרחק נוגה מהשמש הוא 0.72 יחידות אסטרונומיות, כלומר מרחקו הזויתי המירבי מהשמש הוא 46 מעלות. מאחר וכדה"א מסתובב בקצב של 15 מעלות לשעה, זה יוצא (עד) שלוש שעות, לא?

למעלה