התקדמות מעממי למקצועי יותר

iritengel

New member
התקדמות מעממי למקצועי יותר

שלום נועה, בתי תמר בת 11, גובהה 137 ס"מ, משקלה - 30 ק"ג. היא מתאמנת 4 שנים בחוג קרקע בחדרה (צילה שרמן), וממשיכה לתרגל באופן ספונטני גם בבית. בקבוצתה היא בולטת יחסית בהישגיה. לאחרונה היא מרגישה שהמסגרת החובבנית לא מספקת אותה והיא רוצה להשקיע יותר ולהתקדם. היא אוהבת אתגרים של כוח והעלתה רעיון של השתלבות בקבוצת פירמידות כמרימה..אבל צילה הסבירה שהיא עדין צעירה וקטנת ממדים לתרגילי ההרמה. היא הציעה לה להשתלב בשני חוגים במקביל, ובאופן זה להכפיל את שעות האימון שלה, או לחילופין, למנף את עצמה דרך שיעורי מחול/בלט בנוסף לקרקע. אני זקוקה לקצת הכוונה כדי לצמצם פער בין הרצוי למצוי. האם יש עוד מסלולי לימוד שיכולים להתאים לתמר (באזור השרון) בכפוף לגיל, לרמה, לשאיפות? אני מודעת לכך שהגיל שלה במקרה הטוב הוא גבולי, אולי אפילו זה לא. אשמח לקבל כל תובנה שלך שתסכימי לחלוק עמי. תודה מראש, אירית

daksha2

New member
היי אירית, תשובה

היי. אני עונה לך בתור מישהי שבאה מתחום האקרובטיקה (מה שקראת - "קבוצת פירמידות"). ראשית, אם תמר אוהבת אתגרי כוח ומתעניינת באקרובטיקה אבן כדאי שתשתלב דווקא בתחום זה ולא במחול או בלט. הגודל שלה נשמע לי סביר לילדה בגילה, מעולה לאקרובטיקה אך לאו דווקא בתור מרימה. הגיל והגודל שלה לא רק גבוליים [במקרה הטוב מאוד...], אלא אפילו מגבילים, אפילו מגבילים מאוד במקרה והיא רוצה להרים. באקרובטיקה חייב להיות הפרש גילאים של לפחות 4 שנים בין הקטנה לגדולה, ולכן בהנחה שהיא רוצה להיות גדולה הבת זוג שלה חייבת להיות בת 7 לכל היותר בנוסף המימדים שלה אכן קטנים מידי עדיין. זה לא אומר שהם יהיו מגבילים תמיד. אפילו אם היא לא תגדל עוד הרבה, ניתן יהיה לצוות אותה עם בת זוג קטנת מימדים בהתאמה, אך זה עדיין מוקדם. [בנוסף צירוף הגילאים הזה מגביל אותן כרגע לדרגה הנמוכה ביותר האפשרית לתחרות, בהנחה (הלא כל כך אפשרית...) שהיא בכל זאת תתחרה כמרימה. לעומת זאת, אם תשתלב בתור קטנה, דווקא בשלשה לדעתי ולא בזוג כי בזוג היא אכן גבולית, היא יכולה לשמש כקטנה בשלשה ואפילו להצליח. המימדים שלה מתאימים וכן האהבה לאתגרים של כח כי למרות מה שנהוג לחשוב הקטנה צריכה לא פחות כח מהגדולה בשביל לבצע פירמידות בהצלחה, בייחוד בשלשות. עד כמה שידוע לי, יש כשלוש קבוצות בארץ שבלטו לאחרונה בתחום האקרובטיקה - הקוצות של אגודת מכבי דן [באזור גוש דן, מן הסתם], הקבוצה של "בגין חולון", הקבוצה של נירית במזכרת בתיה, וכן מרכזי "אקרוג'ים" ברחבי הארץ. בנוסף ישנן קבוצות נוספות: אורות חיפה, יש קבוצה בכוכב יאיר, ובמקומות נוספים. יש בפורום עוד בנות מהתחום והן יוכלו אולי להמליץ על מרכזים נוספים, אני לא זוכרת ולא מכירה את כולם... אתר מכבי דן: http://www.maccabi-dan.co.il/ בגין חולון: http://www.sport-holon.co.il/begin/acro_ht.asp אתר נבחרת מזכרת בתיה: http://www.2all.co.il/web/sites/gymazkeret/ אתר אקרוג'ים: http://www.acrogym-isr.com/

iritengel

New member
ואם לא אקרובטיקה

תודה רבה רבה על תשובה מושקעת. אני אבדוק לעומק את האפשרויות הקיימות להשתלב בקבוצת אקרובטיקה, במידה שישנן במרחק פיזי סביר. בנוסף, במידה שתמר תיאלץ "להסתפק" בהתעמלות קרקע, האם יש מסלול למידה שיכול להתאים לה, שוב בהתחשב בגיל, ברקע, ובאזור מגורינו, ושהוא יהיה עבורה יותר משמעותי מחוג פעמיים בשבוע/חוג מוכפל/חוג+בלט? אני מדגישה את החלק הזה בשאלתי משום שתמר מבטאת תסכול ביחס לאימונים ברמה של חוג, ולמרות חיבתה למחול, לבה נוטה חזק וברור להתעמלות קרקע/אקרובטיקה. מודה שוב מראש על תשומת הלב, אירית

daksha2

New member
../images/Emo13.gif

שמחה שיכולתי לעזור :) בעניין האפשרויות בהתעמלות קרקע מכשירים, שזה למיטב הבנתי מה שתמר עושה עכשיו, אני לא מתמצאת במיוחד ולכן כדאי שתחכי לתשובה מנועה או אחת הבנות שנמצאות בתחום. כמובן שיש קבוצות כאלה בכל הארץ, המוכרת ביותר [או לפחות זו שאני במעתי עליה הכי הרבה..] היא מכבי תל אביב כמובן, מתאמנות בהדר יוסף אם אני לא טועה. בנוסף ישנן הפועל ראשון לציון, הפועל עמק הירדן והפועל מועצה אזורית ברנר, וכן קבוצה ברעננה.

אמא לה3

New member
תראי,

אינני מבינה במיוחד באקרובטיקה, אני מניחה שבתך אמנם עובדת יפה, אך ברמה של חוג כלשהו, לדעתי מבחינת התעמלות מכשירים תחרותית, היא,א יך לומר, איחרה את הרכבת... אני הייתי מנסה קודם כל לברר עם צילה מדוע היא לא יכולה להצטרף לנבחרת, ושלא תגיד שהיא קטנה מדי/רזה מדי, אם הילדה טובה, אז היא טובה, אם יש דברים אחרים, ושוב, אני לא מכירה את הילדה, הייתי מצפה מצילה להיות גלוייה איתך. מצד שני, יש המון קב' אקרובטיקה באזור, יש קב' ליגה בהתעמלות מכשירים ויש גם חוגים אחרים אולי ברמה מתאימה יותר לבתך. אולי אם תספרי קצת על הילדה נוכל לעזור יותר.

מוזר

שלום אירית. כל הכבוד לבתך תמר על המוטיבציה ועל הנכונות להשקעה ולך על התמיכה. אינני שולטת באקרובטיקה על בורייה, אלא בהתעמלות מכשירים. בכל אופן, אם מאמן רואה מתעמלת מוכשרת במיוחד הוא לוקח אותה בשתי ידיים, וכמה שהיא יותר קטנה (בגיל ובמימדים) יותר טוב. לא הבנתי למה היא רוצה להיות דווקא מרימה ולא עליונה. לא ידעתי שיש הגבלת גיל של הפרש 4 שנים בין הגדולה לקטנה, אבל אני יודעת שיש חוק שהקטנה צריכה להגיע לגדולה עד לעצם החזה לכל הפחות, ולא קטנה יותר, אחרת יש הורדת ניקוד. ההסבר של צילה כפי שהבאת אותו אינו מובן ואינו מספק. השאלה הנשאלת היא עד כמה הילדה בולטת בהישגיה ועד כמה היא מתאימה לנבחרת. על זה את כהורה לא יכולה לענות, וגם אני לא, מאחר ולא ראיתי את הילדה. מדברי המאמנת נראה שהילדה פשוט לא מתאימה, ולכן המאמנת מציעה התקדמות "לרוחב" במקום "לאורך". יכול להיות שזה מצב שניתן לפתור, אולי אם היא באמת תתעמל עוד כמה חודשים בשני חוגים במקביל היא תשתפר ותתקדם וכן תתקבל לנבחרת, אני לא יודעת, שוב, לא ראיתי את הילדה. גם שיעורי מחול ובלט בהחלט תורמים מבחינה גופנית להתעמלות. לדעתי אין מה לנסות בנבחרת אחרת, אם מאמנת מקצועית כמו צילה שרמן נתנה לכם תשובה, סביר להניח שיהיה מצב דומה גם בנבחרות אחרות. אם בכל זאת אתם מתעקשים, אז כן אפשר לנסות נבחרות אקרובטיקה אחרות, יש בלב השרון וודאי יש נבחרות הופעות גם במקומות אחרים. לגבי מסלול שונה, יש מסלול אליפות האגודות, שהוא אליפות אקרובטיקה למתעמלות ברמה עממית, כלומר תחרות אקרובטיקה ברמה פחות גבוהה. לדעתי אתם צריכים להתייעץ שוב עם צילה, לשתף אותה במצבכם ולראות אם יש לה פתרונות נוספים על אלה שהיא הציעה.

survivor112

New member
היי אירית..

זאת אדווה מהבה"ס הדמוקרטי.. (גם אני מתאמנת אצל צילה,בקבוצת פרמידות) אני לא יודעת בדיוק לפי מה צילה עושה את השיקולים שלה כשהיא מכניסה בנות לנבחרת אך זה לא רק תלוי בלהיות מתעמלת טובה. אני יודעת שלצילה ביינתים אין כוונות להכניס אף ילדה חדשה לנבחרת בשנה הבאה. אני מכירה את תמר ואמנם לא יצא לי לאמן אותה הרבה אבל לפי מה שראיתי היא בסדר גמור כמובן שיש לאן להתקדם,תמר עדיין מאוד קטנה בשביל להיות מרימה.יש לנו בנות בגיל 13 שעדיין מרימים אותן.אני כן חושבת שאם תמר תמשיך להתמיד ולהתקדם בחוג התעמלות קרקע מכשירים היא תוכל להכנס לנבחרת פרמידות.(זו רק הדעה שלי.)אני התאמנתי 6 שנים אצל צילה לפניי שלקחה אותי לפרמידות ויכול להיות שבתור קטנה היא לא מתאימה אבל בעוד כמה שנים בתור מרימה צילה דווקא כן תחשוב שהיא יכולה להשתלב..בדיוק כמו שנועה אמרה,צילה שולפת מן החוגים את הבנות המתאימות לה.את יכולה שוב להתייעץ עם צילה כמובן.

iritengel

New member
אדווה, תודה

התייחסותך עזרה לי להבין דברים, תודה. תצליחי, אירית

iritengel

New member
לדעתי זה לא מוזר

שלום נועה, תודה על תשובתך המפורטת. בתוך ובין שורותייך, אני מבינה עד כמה לא פשוט לחוות דעה כשכבר קיימת לכאורה דעה מקצועית קודמת. את יודעת, זו בעיה שקיימת בכל תחום דיאגנוסטי, כולל כמובן אצל רופאים שהרבה יותר קל להם לאשר אבחנות קודמות במקום לפקפק. בכל אופן עזרת לי. עזרת לי להבין שיתכן שאפילו צילה תפוסה קצת על התרשמויות קודמות (היו לתמר תקופות בעבר של חששות וחרדות והיא שידרה חוסר ביטחון וביישנות, לא בדיוק תכונות של פרפורמרית. אבל היי, זו ילדה והיא רק בהתהוות) עדין לא החלטתי אם להפגיש את תמר עם מאמן אחר בלתי תלוי שיראה אותה, או שאתעקש שצילה תראה את הילדה באור חדש ותיתן לה מענה לצרכיה החדשים. נועה, מאחר שכבר דיברתי עם מאמן אחר מנבחרת אחרת, וראיתי איך הוא מתפתל ומתקשה לייעץ לילדה שכבר מתאמנת אצל קולגה, אני מבינה היטב את הבעיה. למרות זאת, מאחר שכאן זה פורום, וממילא ידוע לכל שרוב המשיבות הרי לא מכירות בכלל במי ובמה באמת מדובר, והתשובות הן טנטטיביות, ולא אמורות להיות מבוססות, אפשר להעיז יותר לחשוב מחוץ לקופסה. זה בכל אופן מה שאני הרגשתי כשקראתי חלק מהתגובות כלפיי. וזה לא אומר כמו בפתיחת דבריי, שאני לא מודה לכולכן. אירית

זה לא מדוייק

אין שום בעיה לחוות דעה על מתעמלת גם כשכבר קיימת לכאורה דעה מקצועית קודמת. זאת לא הבעיה. אני אישית לא יכולה בשום אופן לחוות דיעה על תמר מכיוון שלא ראיתי את הילדה וכך גם שאר הגולשים שלא ראו אותה. זה נכון שיכולה להיות קצת בעיה למאמן לייעץ לילדה שמתאמנת אצל קולגה. סה"כ אף אחד לא רוצה לפגוע בכבודו או לגזול את הפרנסה של האחר. אם לי היה קורה מצב הפוך, שלא הייתי מקבלת ילדה מסויימת לנבחרת, לא הייתי רואה בעין יפה מאמן שהיה אומר לה משהו כמו- את מוכשרת ומדהימה, לא קיבלו אותך מסיבות פוליטיות. עם זאת, זה בהחלט אפשרי ומקובל לנסות בקבוצות אחרות. לפעמים כן יש מצב שפשוט אין כימיה עם המאמן, הקבוצה או המקום. בהחלט יכול לקרות מצב שאני לא אקבל ילדה לנבחרת, ומישהו אחר כן יקבל אותה לנבחרת שלו, וזה יהיה לגיטימי ומובן מצד שנינו. יש מכלול של היבטים שיש לקחת אותם בחשבון כשלוקחים ילדה לנבחרת, בין היתר יכולות פיזיות, מבנה גוף, מבנה אישיות, כשרון ועוד. מאחר ואין מתעמלת מושלמת, המאמנים צריכים להתפשר על חלק מהגורמים. זה כבר תלוי מאמן וכל אחד מתפשר על דברים אחרים. ויש גם מאמנים שקבוצותיהם נמצאות במצוקה (כלכלית, פוליטית או כל דבר אחר) והם מקבלים כמעט כל אחת. גם זה קיים. אני שוב לא מתייחסת לדברי ההתרשמויות הקודמות לדעתך של צילה, משום שאני שוב ממש לא מכירה את המקרה, לא מכירה את תמר וגם לא ממש מכירה את צילה. אין לי מושג למה היא לא קיבלה את תמר לנבחרת. לדעתי, בכל מקרה את צריכה קודם כל להתייעץ שוב עם צילה, לדבר איתה גלויות ולשתף אותה בתחושותייך. עכשיו חופש גדול, את יכולה לרשום את תמר לקייטנת התעמלות/ מחנה אימונים במקום אחר, ונראה איך הולך לה שם ומה דעתם של המאמנים שם. בהצלחה בכל כיוון אליו תפנו.

למעלה