התקדמות משמעותית - דו"צ

1515r

New member
התקדמות משמעותית - דו"צ

היי,
אני אמנם לא כותב הרבה אלא רק כשאני צריך עזרה במשהו חחח
אבל אשמח להציג עצמי עכשיו
רועי, 18, מאזור השרון, אחרי י"ב, הולך להתנדב (ועם תחושת בטן שארצה לנסות לעבור לרגיל, ותכף תבינו למה)
אז ככה, מאירועי הפרקים הקודמים - לאחר שלא התקבלתי לגלי צה"ל וחיכיתי לפחות חודש לטלפון קיבלתי ריאיון לדו"צ. המראיינת התרשמה ממני מאוד וגם אמרה לי זאת, וכבר באותו שבוע קיבלתי 2 טלפונים לראיונות - האחד מחמ"ל מני"ב (שבוטל כי היו בלאגנים בגלל סוריה) והשני מענף מא"י, ראיון שאכן התקיים, אבל בשבוע של החגים אז לא באמת ציפיתי שיחזרו אליי עוד באותו שבוע... וד"א - עדיין לא חזרו... אבל, כן הייתה התקדמות - זומנתי לריאיון מחדש במני"ב ואכן הגעתי לשם ביום רביעי ורואיינתי ע"י המפקדת של המקום, וקבענו פגישה נוספת ליום שני, שבה יתקיים מבחן כניסה שכולל מבחן קצר בכתב (שנאמר לי שאין צורך להתכונן אליו ממש) ולאחר מכן התנסות במערכת שלהם (של החמ"ל)
לגבי ה"לנסות לעבור לרגיל" - כי אני מרגיש שהתפקיד תפור עליי, גם מעצם הדרישות וגם ממה שהיא סיפרה לי עליו שזה מצויין ונותן לי מוטיבציה
(אני בנאדם שמאוד חזק בקטעים האלה של תקשורת ואקטואליה)
ולגבי המבחן כניסה עצמו - יש סיכוי שמישהו מכאן עשה את זה? ויכול להגיד לי מה עשוי להיות שם? (כי נאמר לי שהמבחן בכתב זה לא משהו משמעותי שצריך להתכונן מראש)
ואם יש למישהו עוד אינפורמציה, אני יותר מאשמח

נ ו ע ה 12

New member
היי רועי

שמחה לקרוא שאתה בדרך למציאת תפקיד שמתאים לך, שני התפקידים נשמעים ממש טוב. לגבי "לעבור לרגיל" - מז"א? למה בעצם? אמרת שהתפקיד תפור עלייך כך שאני לא רואה מהי הבעיה... במידה ותעבור את המבחן ותתקבל, פשוט תתגייס ותשרת ביחידה כמתנדב. אגב, בחירת התפקיד היא אחד היתרונות הגדולים של המתנדבים. לגבי המבחן ממש וכל זה - ממליצה לך לשאול בפורום מתגייסים/סדירים. המון בהצלחה!

1515r

New member
אני לא חושב שהבנת

כשאמרתי "לעבור לרגיל"
התכוונתי למעבר למתכונת גיוס רגיל עם הישארות באותו התפקיד שיש (או שיהיה) לי
ותודה רבה, אני אשאל

נ ו ע ה 12

New member
הבנתי

לא תוכל להתגייס לא כמתנדב וזאת מכיוון שיש לך פטור. אפשר לנסות אולי לערער דרך מדור מתנדבים אבל מעטים המקרים בהם ההחלטה משתנה ואני גם לא כ"כ רואה סיבה לצעד הזה.. חייל מתנדב הוא חייל ככל החיילים, למעט כמה שינויים והטבות שנועדו להבטיח שהמצב הרפואי שלו לא ידרדר, לדוגמא טירונות קצרה ועיונית בלבד, פטור משמירות, טיפול ע"י רפואה אזרחית וכו'... באמת שבשירות הסדיר כמעט לא מרגישים בהבדל. אמנם אצלך (בנים) השירות יתקצר בשנה, אבל קיימת אפשרות הארכת השירות.

1515r

New member
היה לי היום

הלך ממש טוב
בהתחלה עניתי על 30 שאלות של "מבחן ידע דוברותי"
ומיד לאחר מכן התבקשתי לתמצת אייטמים מ"מהדורה ראשונה" (חדשות 2) של אתמול ולסמן את אלו שקשורים לצבא/ביטחון
באמת שאני ממש מצקווה להתקבל, אני מרגיש שזה תפור עליי

למעלה