התקדמות 531

amithi1

New member
התקדמות 531

החלטתי היום לסייר לאורך תוואי הבניה של 531 ולבחון את התקדמות העבודות.
מתנצל מראש - לא צילמתי כלום.
רקע כללי על הפרוייקט: הכביש כשיושלם ייצר כביש מהיר המתחיל בכביש 6 ומסתיים בנתיבי איילון איילון במערב, שיוארכו צפונה (כיום מסתיימים סמוך לצומת כפר שמריהו). בנוסף, איילון יוארך צפונה ויתמזג לכביש החוף באיזור רשפון.
חלק מהכביש כבר נבנה לפני מספר שנים, מכביש 6 עד צומת מלל בפאתי הוד השרון.
את מה שנותר, אפשר לחלק למספר מקטעים:
בין מחלף מל״ל לצומת רעננה, הקמת מחלף רעננה (מורכב מאד), החלק הרעננאי (מצומת רעננה ועד רחוב ירושלים כולל הקמת מחלף ירושלים), החלק ההרצליני (בין רחוב ירושלים למחלף שמריהו, המפגש עם נתיבי איילון), החלק הדרומי של נתיבי איילון (מכביש 531 עד לתוואי הקיים באיילון) והחלק הצפוני של איילון, עד למיזוג עם כביש החוף.
בין נתיבי הכביש תעבור מסילת השרון, שתתחבר לתחנות הקיימות בכפר סבא, ואליהן יתווספו תחנת רעננה מזרח (מערבית למחלף רעננה), תחנת ירושלים (מערבית לרחוב ירושלים, כניסה מכיוון שכונת פארק רעננה) ומשם תמשיך לכיוון מסילת האיילון ותחנת הרצליה.
התחלתי אתת מסעי ברחוב יבנה בגן רש״ל בהרצליה ומשם הלכתי צפונה כמה מאות מטרים לכיוון הכביש ההולך ונבנה, וצפוי לשנות את מפת התחבורה של איזור השרון בתוך שנתיים.
ובכן, מאז הפעם האחרונה שבה סיירתי במקום לפני שנתיים, צץ לו גשר בין רעננה להרצליה. למיטב ידיעתי לא מדובר באחד המחלפים אלא במעבר חקלאי כנראה. מבט מזרחה מאפשר לראות שטח חפור ומיושר עד לשדרות ירושלים שבין רעננה להרצליה. נראה במצב מתקדם יחסית לקטעים אחרים אך עוד יש עבודה רבה (לפי השלטים קטע זה אמור להסתיים ביוני 2015 - אני בספק אם יעמדו במועד זה).
מבט מערבה - נראה במצב מתקדם פחות - מדובר בחפיר ענק ועמוק לאורך כמה קילומטרים.
משם המשכתי מערבה רגלית עד מחלף שמריהו מזרח שהולך ונבנה - עוד אין ממש צורה של מחלף אלא בעיקר גבעות חול גבוהות שבבוא היום יהפכו לחלק מהגשר.
ממשיך מערבה כמה מאות מטרים, וכאן מתגלה ״עמק נתיבי איילון״ ההולך ונחפר - חפיר עמוק ורחב שבעתיד יהפוך לחלק קבוע בדיווחי התנועה בבקרים. לצד החפיר מתגלה חניון ענק של עשרות כלי צמ״ה - טרקטורים, עגורנים, דחפורים, מחפרים, משאיות ושאר כלים כבדים שאין לי מושג מה שמם או תפקידם. המשכתי דרומה לאורך החפיר עד לאיזור שדה התעופה בהרצליה ומשם חזרתי לרכבי.
בהמשך, הצצתי על העבודות גם מרחוב שדה משותף בדרום רעננה - נראה שהגשר של רחוב ירושלים מתקדם יפה, ובעוד מספר חודשים ניתן יהיה להעביר את התנועה לעבור מעליו (כיום התנועה עוברת במעקף שהוקם לפני כשנה וחצי). מבט מזרחה - אין הרבה מה לראות חוץ מחפיר חול.
זהו, כאן הסתיים הסיור. אני מעריך שעוד כחצי שנה חלק מהמחלפים יתחילו לקבל צורה, ועוד כשנה נתחיל לראות אספלט מונח לאורך חלקים בתוואי.

DanielOne

New member
בקטע של מחלף רעננה דרום

תודה על הדיווח, אני רואה שלא יצא לך להיות באיזור צומת רעננה דרום מזרח, באזור כביש 4, יצא לי להיות שם ביום שבת וראיתי שכבר התחילו לכרות את המנהרה של הרכבת מתחת לכביש 4, ובנוסף הם עשו המשך לגשר הקיים במקום לא ברור לי עדיין איזה כיוון זה אמור לשרת, מכביש 4 עד גבעת חן הם חפרו לעומק גדול מאוד,

אגב משהו שיצא לי לראות, אולי מישהו פה יודע בה מדובר, ממש בסוף רחוב קזן אחרי הכיכר לכיוון הכביש העוקף של גבעת חן להוד השרון,מזרחית לעוקף, ודרומית ל531, מי שמכיר יש ליד חווה, ראיתי פתאום שעשו שם מנהרה קטנה (2 נתיבים), חשבתי שאולי מדובר במנהרה חקלאית אבל לא ממש ברור לי, למישהו יש מושג?

amithi1

New member
רבה

למעלה