התקדמות?

• פותח הנושא kell
  • פורסם בתאריך

kell

New member
התקדמות?

למען האמת, אני לא כל כך תומכת בעצמי בכל מה שקשור להתקדמות בנושא הזה... בכמה החודשים האחרונים, אני נמצאת במערכת יחסים עם מי שבעצם כבר שנתיים שלמות נחשב לחבר הכי טוב שלי, לבחור שיודע ומכיר ושמע ממני לילות על הטראומות, הכאבים, על הכל... במס´ החודשים האחרונים קרה בינינו משהו ואנחנו כעת בעיצומה של מערכת יחסים רצינית אשר בעיני, נחשבת להכי רצינית שהייתה לי (למרות שהיו לי מערכות יחסים ארוכות יותר מבחינת הזמן, הזמן הוא לא תמיד פונקציה). הבחור הזה, הוא האהבה הכי גדולה שהיתה לי, או שיש לי, בכל מקרה אני כאן מתרחקת מהשאלה האמיתית... בהיותי ילדה, עברתי התעללות מינית (משהו שלא הודיתי בו בכתב אף פעם באופן ישיר למרות שאני כותבת המון) משהו אשר כמובן השפיע על חיי המין שלי בהווה...הקשר הפיזי, המיני שיש לי עם החבר שלי הוא הכי טוב שהיה לי...אני לא מקיימת איתו יחסי מין כי אני יודעת שמצפים ממני, או כי אני פוחדת שיכריחו אותי, אני עושה את זה כי אני רוצה, באופן מלא, ואני עושה גם דברים שהוכרחתי לעשות בעבר ללא כל פחד, וזו הפעם הראשונה שאני מרגישה כל כך טוב במערכת יחסים, נפשית ופיזית. זה סוג של התקדמות? הכוונה היא..אני יודעת שהכל יחזור אליי בשלב מסויים, הרי זה אף פעם לא מרפה, אבל אני מרגישה כאן שאיכשהוא ניצחתי כאן בכך שאני לא נותנת לאלו שפגעו בי להרוס לי... אני מבולבלת מאושר, אני חושבת... למרות כל הפלאשבקים שחוזרים לעיתים, אני עדיין מרגישה מאושרת, יותר מתמיד...

בוודאי

עצם זה שאת אומרת שאת מרגישה מאושרת, אמנם מבולבלת מאושר, אך מאושרת, הרי שזו התקדמות. כך אני לפחות רואה את זה. הגדרת בעיה, או לפחות סימנת אותה וזיהית תחום שהוא בעייתי - קשר פיזי / מיני עם חבר, והנה את מציינת שאת במערכת יחסים שבה הדברים נראים אחרת ממה שהכרת במערכות יחסים קודמות, ושאת עושה ומגיעה לדברים, שבעבר היו מפחידים אותך, ועכשיו הם נחווים אחרת. לי זה נשמע נפלא. ועדיין את מציינת בלבול. ואולי הבלבול הוא ממקום אחר? מחוסר היכולת לפרגן לעצמך אושר? היתכן? ברוכה הבאה
דניאל-

kell

New member
תודה..ו...

מאד יתכן שאני לא יכולה לפרגן לעצמי בכל מה שקשור לאושר במערכות יחסים... רוב הזמן אני חושבת שבגלל מה שקרה, אולי לא מגיע לי להיות מאושרת, למרות שנאמר לי אחרת...לא תמיד אני מרגישה שמגיע לי להיות מאושרת ואולי..אפילו אולי..יש לי נקיפות מצפון על כך, על כך שאני מנסה (או אפילו מצליחה) לגרום לכל מי שמסביבתי מאושר, אך כאשר זה נוגע בי, או קשור אליי אני מנסה פחות ואילו רק בגלל שאני לא חושבת ש...מגיע לי...איך יוצאים מהמעגל הזה של נקיפות המצפון וההענשה העצמית שאני מודעת אליה ובכל זאת ממשיכה בה?

לאהוב את עצמנו ../images/Emo23.gif

איך לומדים דבר כזה? אוף. זו שאלה נורא נורא קשה. ילדים רגילים, לומדים זאת מההורים שלהם. ההורים שלהם מפגינים כלפיהם אהבה, והם מקבלים את האהבה הזו כמובן מאליו, ומכאן גם אוהבים את עצמם, ומעריכים את עצמם. למידה פשוטה, ומאוד מאוד הכרחית. ואלו שגדלים לבד? או שהחל משלב מסויים צריכים לגדל את עצמם, כי הם סוגרים את הדלתות לחום של אנשים אחרים? אלו צריכים להשקיע רבות בלהפוך את חוסר הפרגון האישי הזה. לא רק זה, אלא שאנשים אלו לרוב גם לא מוכנים להאמין למחמאות שמגיעות מבחוץ ולראות אותם כנטולי אינטרסים. בעיה. טיפול טוב בהחלט יכול לעזור במשימה כזו. אני חושב שצריך להתחיל בקטן. אחת המשימות שאני קיבלתי בתחילת דרכי היתה לפרגן לעצמי משהו טוב, רק לעצמי, בסוף כל שבוע. נתבקשתי לקנות לעצמי זר פרחים בכל יום שישי. לפעמים, כשנמצאים מספיק זמן עם אדם אוהב, והוא מרעיף הרבה אהבה, שוב ושוב, בלי "לבקש תמורתה דבר", הדברים מחלחלים, והערך העצמי עולה. גם זו שיטה. בוודאי יש עוד המון שיטות לנושא. בהצלחה.
דניאל-

missAngelina

New member
נשמע כמו משהו שגם אני צריכה

לאמץ לעצמי... הבעיה שלי פחות או יותר אותו דבר.. זה פשוט ככה... אני לא יכולה לקבל מחמאות.. או כמו שאמרת לא יכולה לראות אותן כנטולות אינטרסים.. זה הדבר שאני הכי שונאת בעצמי... כאילו זה.. אםלי לא כל כך אכפת מעצמי אז למה שלמישהו אחר כך יהיה אכפת... וזה מעצבן כי ככה אני לא יכולה אף פעם לבטוח באנשים כמו שצריך.. במיוחד אנשים שאני אוהבת במיוחד... בכלל נראה לי שיש לי בעיה עם קשרים קשה לי להתקרב וזה לא שאני לא רוצה.. פשוט תמיד אני בפחד להרוס דברים.. נראה לי שעכשיו אני מתחילה להבין רק את הסיבות לזה.. בכל מקרה אני חושבת שאחרי כל כך הרבה זמן שחיים עם יחס כזה כלפי עצמך ואי יכולת לבטוח באנשים או לפרגן ולאהוב את עצמך זה דבר שממש ממש קשה לשנות כי זה כבר הפך לחלק ממך שקשה להתנתק ממנו... =========================================

missAngelina

New member
וואי ../images/Emo13.gif

אני ממש שמחה בשבילך... נכון לעכשיו אני רק מאחלת לעצמי אותו הדבר... להצליח סוף סוף באיזושהי מערכות יחסים.. הרבה בהצלחה
========================================

למעלה