התקוה בברגן בלזן

התקוה בברגן בלזן

האם מישהו יודע היכן ניתן למצוא סרט שהבריטים צילמו שבו מופיעים ניצולי ברגן בלזן ושרים את התקוה ? יש לי את ההקלטה (אודיו)אבל אני מחפשת אם יש סרט. תודה

שלום ידידי ,ניסית בYOUTUBE

אינני מבין מבין הנגלי לצערי כתבתי BERGEN BELSEN ויש סידרה שלמה של קליפים ,אישית יש לי ביעה בשמיעה ראשונה אני רואה בתשלומים קבל הטוב שבעולם סבא אריה

אלי 7 רונן אומרים שהלילה מביא עצות טובות

שלום לך ידידי כן ,לא חלמתי הבל במשך הלילה חשבתי איך לעזור לך תתרגם לי באנגלית מה ששאלתה ואני אשלח בקשתך למקור שלי כי באנגלית אני בור עם ארץ בנוסף ה קליפ הזה הדליק אותי קבל הטוב שבעולם סבא אריה

סבא אריה קודם כל תודה

הטקסט הזה מובא יחד עם ההקלטה של התקוה. אני מחפשת הקלטת וידאו video. זהו הטקסט ואני מצרפת גם את הלינק להקלטה של הרדיו. זה מרגש מאד. On April 15, 1945, British forces liberated the Bergen-Belsen concentration camp in northern Germany. Sixty-thousand prisoners were living in the camp when the troops arrived, most of them seriously ill. Thousands more lay dead and unburied on the camp grounds. BBC reporter Patrick Gordon Walker was among the press corps that entered Bergen-Belsen with the British troops that day. Over the next few weeks, he documented what he saw, recording the first Sabbath ceremony openly conducted on German soil since the beginning of the war, interviewing survivors, and speaking to British Tommies about what they had witnessed at liberation. One of the people who heard Walker's radio dispatches was soon-to-be-legendary folk-music producer Moe Asch. An engineer at the time at New York radio station WEVD, Asch recorded the shortwave broadcast onto an acetate disc. Decades later, the record was re-discovered at the Smithsonian Institution by historian Henry Sapoznik.

אלי לילה טוב לך ניסיתי ?????

שלום ידידי לא השתמשתי בקשר שלך אבל גם שם הגעתי ומצאתי הלינקס ב ISRACAST .כתבתי כך בגוגל HATICVA BERGEN BELSEN 1940 -1945 מצאתי הרבה אתרים באנגלית וגם בצרפתית ,אנגלית לא מבין . בצרצתית כתוב שזה היה הקלטה רדיופוני מה BBC ששרו נשים אסירות כאשר יצאו מהמרפאה לכיוון ביתי חולים אנגלים ודאי קצת אחרי השירור . לגבי הוידיו של אז לא מצאתי , כן יש של שנות 2000 ביום הזירון לשיחרור הנושא הוא מאוד ריגש אותי לכן אמשיך גם בעתיד ליגלוש ביתר סבלנות . במידה אמצא משהוא אדווח לפורום "" EUREKA " זה אומר לך משהוא . לילה טוב סבא אריה

מצאתי ההקלטה באתר מארגנטינה וגם שמעתי

חברים אני עדיין כולו רועד לשמוע את התיקוה מפיו של יהודים משוחררי ברגן בלזן הכתובת היא http://genealogy.org.il.bergenbelsenhatikva.mp3 לפי מה ששמעתי זה קצת שונה ,הם לא שרים : להיות עם חופשי בארצנו ? בידיוק לא כול כך הבנתי אבל זה הספיק לי להתרגש "" להיות עם חופשי ,,,,,,,,, סבא אריה

אכן ההקלטה מרגשת

הם שרים את המילים המקוריות : להיות עם חופשי בארצנו ארץ בה דוד חנה אנשי ראשון לציון שינו את המילים ושרו את מה שמוכר לנו היום - ארץ ציון וירושלים.

למעלה