התקווה:מה הופך את ההמנון לעוצמתי-

yaakii

New member
התקווה:מה הופך את ההמנון לעוצמתי-

הלחן או המילים?
/
נניח שהיינו חייבים לעשות אחת משתי האפשרויות: א. לשנות את לחן השיר ללחן של השיר "יונתן הקטן" (המילים נשארות כמילות המקור) ב. לשנות את מילות השיר למילות השיר כך שמשמעות המילים תשאר כתיקנה אך בניסוח הרבה פחות חזקה. לדוגמא: 2 השורות הראשונות של ההמנון, תהיינה: "כל זמן שבתוך האדם היהודי יש רצון לכך" (הלחן נשאר כלחן המקור) -באיזו הייתם בוחרים? מדוע? מילות ההמנון: כָּל עוֹד בַּלֵּבָב פְּנִימָה נֶפֶשׁ יְהוּדִי הוֹמִיָּה, וּלְפַאֲתֵי מִזְרָח, קָדִימָה, עַיִן לְצִיּוֹן צוֹפִיָּה, עוֹד לֹא אָבְדָה תִּקְוָתֵנוּ, הַתִּקְוָה בַּת שְׁנוֹת אַלְפַּיִם, לִהְיוֹת עַם חָפְשִׁי בְּאַרְצֵנוּ, אֶרֶץ צִיּוֹן וִירוּשָׁלַיִם. השמעת השיר

tamaguchi girl

New member
לדעתי, המילים.

(אגב, באמת ניסיתי לשיר את התקווה בראש עם הלחן של יונתן הקטן..זה יוצא נורא מבדר
) המילים מבחינתי בעלות המשמעות החזקה ביותר, וגם ללא לחן בכלל הן מעבירות מסר חזק. אין לי כוח לפרט מעבר לזה כי אני באמת חייבת לישון (יש לי מחר מרתון ספרות של 8 שעות, מ8 וחצי בבוקר! המורה שלי התחרפנה
).

yaakii

New member
חח, אז ניתוח השיר יכול להיות הכנה נהדרת לקראת

המרתון
שיהיה בהצלחה

tamaguchi girl

New member
המרתון הסתיים שעתיים מוקדם מהצפוי D:

אבל עדיין אין לי ראש בשביל להתעמק בניתוח המילים ;)

סיר חע

New member
המילים, כמובן.

הלחן הוא סתם איטי ולא מיוחד, או מרגש בעליל (אותי לפחות). אבל מנגד, בהתרכזות במילים, אפשר ממש להזדהות עם הטקסט. התקווה מתארת את הכמיהה לאורח חיים בארץ ישראל. ובכך, יוצרת השוואה בין האנשים שחיים בישראל לאנשים שחיים מחוץ לה, וסוג של מטיפה ל- תהנו מכל רגע שלכם עליי אדמתה. ולמרות ההשוואה בין העבר לעתיד, היא עדיין מאוד רלוונטית היום, ומה שהופך אותה לכזו הוא הסיומת שלה, שהיא הכי מרגשת, והכי אקטואלית, ורלוונטית בכל מצב. לִהְיוֹת עַם חָפְשִׁי בְּאַרְצֵנוּ, אֶרֶץ צִיּוֹן וִירוּשָׁלַיִם.

jaya c

New member
ברור שהמילים

והעובדה שכולנו עומדים ושרים את זה ביחד.

סיר חע

New member
../images/Emo41.gif הייתם משנים את ההמנון למשהו אחר?

כן/לא/אולי, פרטו נמקו והסבירו :)

yaakii

New member
לא.

דווקא לגבי ההמון של תנועת הוער שלי חשבתי לא פעם על כך שיש לשנותו. האידיאלים שהמילות ההמון מבציעות עליהם פשוט לא מעשיים וממש לא נמצאים בליבו של חבר תועה ממוצע. אולי לפני עשרים שנה הוא שיקף את הדעות וההרגשות של השרים אותו. לעומת-זאת ההמנון של המדינה נשאר כ"כ אקטואלי. להפף-עם השנים המילים של השיר מקבלות יותר עוצמה. כמו שאמרת: ההמנון תמיד אקטואלי ולכן אני לא רואה צורך לשנותו.

למעלה