התקווה

SoulDancer

New member
התקווה

אני מניחה שכולם יודעים את המילים לתקווה, [שד"א נפתלי הרץ אימבר הוא קרוב משפחה שלי
] ועכשיו הייתי רוצה שתקראו את השיר הבא: התקווה ביצוע: אביב גפן מילים ולחן: אביב גפן בואו נצעד לחלום בלי גזע ולאום בואו ננסה עד שיהיה טוב עד שיהיה נקבור את הרובים ולא את הילדים בואו ננסה עד שיהיה טוב עד שיהיה נכבוש את השלום ולא את השטחים בואו ננסה עד שיהיה טוב עד שיהיה לחופש הנצחי לילדים שלי בואו ננסה עד שיהיה טוב עד שיהיה השאלה שלי: האם התקווה הרשמית באמת מתאימה לנו גם בימים אלו או שהתקווה של אביב יותר מסמלת את מה שבאת אנחנו מקווים לו? וקצת סוטה מהנושא, כולם באמת יודעים את משמעות ההמנון שלנו או שהם שרים אותו מתוך חובה? יום פעילות שמח, עפתי לסניף.=)

idanshaf2

New member
תיראי...

מילות השיר של אביב גפן הן מילים יפות אבל מכוונות רק לחלק אחד של העם... מכיוון שלא כל העם מאמין שצריך לוותר על השטחים ומכיוון שלא כל העם מאמין שצריך לוותר על האפיון היהודי של המדינה ולא כולם מאמינים שצריך לוותר על הלאום שלנו... אני אישית מאמין שההמנון הלאומי הוא נכון תמיד לכל זמן ולכל תקופה.. מכיוון שמאז ומתמיד העם היהודי רצה להגיע לארץ ישראל וכמו שהשיר אומר "עין לציון צופיה" מכיוון שכל יהודי באשר הוא צופה לארץ ישראל והיא המרכז של העם היהודי בין אם אותו אדם הוא דתי או לא.. בנוסף ההמנון מסמל את תקוותנו להיות עם חופשי בארצנו אנו בלי מלחמות ובלי רדיפות.. לכן אני אישית מאמין שהתקווה עדיין נכונה ותמיד תהיה נכונה מכיוון שהיא מסמלת הן את עברנו והן את עתידנו.. אבל זוהי כמובן דעתי שלי

למעלה