התקופות הטובות לעב"מים

כריסטין

New member
התקופות הטובות לעב"מים

איזו עונה נחשבת ל"פעילה" בתצפיות עב"מים בארץ?

Majestic12

New member
קיץ...ההסבר בפנים ../images/Emo13.gif

מאחר ואין עננים, הרי שבקיץ עולה הסבירות לתצפיות עבמי"ם. בישראל, למזלם של החוקרים בתחום, ברוב ימות השנה אין עננים והשמיים בהירים - עובדה זו רק מועילה לתצפיות (עסטרונומיות וגם תצפיות עבמי"ם).

כריסטין

New member
תודה ושאלה נוספת בעניין

למה עד עכשיו אף אחד לא צילם עב"ם מבעד עדשת טלסקופ איכותית הנותנת תמונה חדה? הרי יש עב"מים שעומדים במקום ולא זזים פרק זמן אז בזמן הזה למה אף אחד לא צילם צילום מוגדל וחד עם טלסקופ?

gozlan8

New member
כריסטין

אני מאמינה שהסיבה שאנשים לא רואים מספיק ולא מצלמים מספיק היא..... שבני האדם לא מסתכלים די למעלה! העובדה היא שהמתמידים (להלן "נציגנו" ממעלות) אכן רואים וחווים דברים. אם תיכנסי ללינקים מומלצים באתר תופתעי לראות איזה דברים מצולמים שם.... שבוע טוב - יהודית

כריסטין

New member
הכוונה שלי יותר........

שכמעט כל צילומי הוידיאו מטושטשים ולא ברורים למה אין צילום חד וברור של חללית?

יש לזה הסבר...

רוב הסרטונים מצולמים בוידאו - והאיכות שלהם גבוהה. כאשר מעלים אותם לאינטרנט, ממירים את הפורמט שלהם ומכווצים אותם. כך הקטעים שאת רואה באינטרנט הם באיכות נמוכה יחסית.

כריסטין

New member
אבל גם בתוכניות טלוויזיה בהם ..

משתמשים באיכות הצילום המקורי עדיין זה נראה מטושטש אבל כנראה בגלל הגובה הרב של העצם ... אחרי הכל מדובר על מצלמת וידיאו

Majestic12

New member
עוד הסברים

ישנם מספר הסברים לשאלת הטשטוש: 1. חלק מהעבמי"ם נעים במהירות עצומה, והצילום של עצם בתנועה אינו איכותי. 2. צילום עב"ם הינו אקראי במרבית המקרים שאני מכיר. לא תמיד מצוייד הצלם במצלמה איכותית ובחצובה. 3. צילומי לילה איכותם נמוכה מצילומי יום (ברוב המקרים). 4. לעיתים העב"ם נמצא במרחק רב מהצלם. 5. ישנה תיאורייה הטוענת, כי מנגנון ההנעה של העבמי"ם עצמם, יש לו חלק בטשטוש ובאי היכולת למצלמה להתמקד על העצם. למרות כל הנאמר לעיל, בשנים האחרונות מופייעם צילומים רבים באיכות מעולה... איכות המצלמות עולה, ומצלמות זמינות היום כמעט לכל אחד.

למעלה