התקליטים של הגשש החיוור

סומכי

New member
התקליטים של הגשש החיוור

כמו שיודע כל אוהד שלהם, עד היום לא יצאה הוצאה מחודשת, מלאה ומסודרת, של התקליטים שלהם. מה שקיים בחנויות הוא אוסף של 16 דיסקים של חברת הד ארצי, שהוא מה שנקרא 'לא לפה ולא לשם': מצד אחד, זה לא כולל בצורה מסודרת ומלאה את כל המערכונים והפזמונים שלהם (אין את כל מה שהיה בתקליטים, שלא לדבר על פזמונים שלא הופיעו בתקליטים ההם אלא במקומות אחרים, כמו 'סירטקי דייגים' שהופיע בתקליט 'קרוסל'); מצד שני, זה גם לא אוסף רציני, מסודר לפי איזה נושא או תקופה או כל קריטריון הגיוני אחר (למעט הדיסק של שירי נעמי שמר והשניים של התוכנית 'כוסות רוח') וכך, מי שרוצה למצוא קטע מסוים יכול להמר שימצא אותו באותה מידה בדיסק 1 כמו בדיסק 5 וכו'. פשוט ערבוב וגיבוב רשלני, שאפילו לא מצורפת אליו חוברת כלשהי עם מילות שירים, תמונות וכו'. כואב הלב שלהקה כזו, שכבר הפסיקה להופיע לפני כעשור, לא זכתה שיוציאו את היצירה המקורית שלה (ואני עצמי לא ממש אוהב את הגירסאות המחודשות למערכונים ולפזמונים שאותם דיסקים שהוזכרו לעיל מלאים בהם) על גבי דיסקים (ואגב, גם אוסף הדי.וי.די שלהם שהוצא מזכיר מאוד את סגנון העריכה הרשלני וחסר ההגיון של אוסף האודיו). לאחרונה גיליתי שיש פה כנראה בעייה של זכויות. אבל הנה, גם עם התקליטים של שייקה אופיר הייתה בעייה כזו ולאחרונה הם יצאו מחדש. אז אין מי שירים את הכפפה?

סומכי

New member
תשובות אפשריות:

א. נוסטלגיה לעבר האישי ב. אובססיביות כרונית ג. זכרון תרבותי ד. כל התשובות נכונות

החתולית

New member
למה אתה שואל אותנו ?

אם אתה מעוניין להוציא דיסקים של להקת הגשש החיוור, נסה להתחיל בפניה אל בעלי הזכויות חברת הגשש החיוור בע"מ - שייקה לוי, גברי בנאי, עזבון ישראל פוליאקוב.

shellyland

New member
הם בעלי הזכויות?!

לא ידעתי. הייתי בטוחה שהזכויות הן של פשנל.

החתולית

New member
ההגיון שלי אומר שהזכויות של כולם

היות שהיו חברה בע"מ. לא בדקתי, לא יודעת ולמען האמת - זה לא ממש מדיר שינה מעיני.

סומכי

New member
זה רעיון!

אם היו לי האמצעים הכספיים והטכנולוגיים - כבר מזמן הייתי הולך על זה. כרגע, לצערי אין לי. את מה שכתבתי כאן כתבתי בהתחלה לאחד מחברי הפורום והוא שהמליץ לי לכתוב את זה כהודעה בפורום. אז אם לענות לך על השאלה הטובה שלך: אני מנסה לברר למה עד היום לא הוצאו התקליטים מחדש ומפנה קריאה לאנשים שנראה לי שגם להם כואב העניין ומקווה (אולי בתמימות יתר?) שבעלי העניין יקחו את זה לתשונת ליבם. ואגב, כבר פניתי בעניין לערן ליטוין והוא זה שכתב לי שישנה בעיית זכויות (מה שקצת מוזר - כי תקליטים אחרים של פשנל, שהכנת רשימה מלאה שלהם זה הפרויקט שהביא אותי לפורום הזה מלכתחילה, כבר יצאו מחדש בדיסקים.

shellyland

New member
כמו שכתבתי לחתולית בהודעה אחרת:

העם איתך במאבקך הצודק.

amitre

New member
עוץ לי גוץ לי

הי סומכי, אולי את היודע היכן אפשר להשיג, בתשלום, את הוידאו של ההצגה עוץ לי גוץ לי שבוצעה ע"י הגשש ועוד... אי שם ב 85 או 87? אשמח על כל קצה חוט שיאפשר לי לראות את ההפקה הזו בוידאו או DVD. תודה. עמית

למעלה