התקן תוך רחמי

ד פ נ א

New member
התקן תוך רחמי

למישהי יש נסיון עם זה, כדאי לא כדאי? אשמח לשמוע מבעלות נסיון. תודה

קיסרית1

New member
יש לי רופא פרטי והוא אמר שלא מוכן

לשים לי התקן לפני שיש לי לפחות 2 ילדים. כנראה שיש בזה משהו ,כי הוא רופא מעולה ואנושי.

אני עשיתי.

אבל זה לא זמן טוב לשאול אותי אני בדיוק באמצע-סוף המחזור הראשון אחרי ההתקן. המחזור נורא ארוך, עם כאבי בטן בלתי נגמרים (כולל הגב) ונהר מסיסיפי זורם (סליחה על התאור). אמרו לי שהמחזור הראשון קשה ואחרי זה יותר קל, אבל עם יש לי עוד פעם מחזור באורך של 10 ימים אני מוציאה את ההתקן!!! שבת שלום

ד פ נ א

New member
מדוע מחזור עם התקן כזה ארוך ../images/Emo35.gif

והאם הוא יותר כואב ממה שהיה לפני ההריון? ומדוע יש זרימה כזאת? והאם יש סוגים שונים של התקנים?, מישהי כתבה לי שיש בלי הורמונים, כי היא מניקה. תודה

יש התקנים שונים (וכך גם המחירים)

בגלל סרטן במשפחה + זה שאני מעשנת, החלטתי שאני רוצה אמצעי מניעה ללא הורמנים, הדבר היחידי שאפשרי הוא ההתקן בלי ההורמונים (שהוא נחשב הכי לא חדיש, והוא גם הכי זול). צריך ללכת לרופא נשים שיום השני שלישי של המחזור ואז מחדירים את ההתקן פנימה - זה לא כואב אבל זה גם לא מאוד נעים. התקן כואב יותר כי: 1. הוא לא "מחקה" פעולה של מחזור כמו גלולות, אלה זה המחזור של הגוף. 2. הגוף מרגיש שיש עצם זר בתוכו והוא מנסה להוציא אותו. (זה מה שהרופאה שהתקינה לי הסבירה לי) מעבר לזה הזרימה הזאת אמורה להיות רק במחזור הראשון ואחרי זה זה אמרו להסתדר. בקשר למחזור הארוך - הרופאה אמרה לי ששיש התקן המחזור הוא ארוך יותר. אם יש עוד שאלות אשמח לענות.

בימבילי

New member
השאלה היא מה זה כדאי.

לי זה כדאי כי אני לא מתכננת ילדים נוספים בעשור הקרוב, קונדומים מוציאים לי את החשק ולקחת גלולה כל בוקר זה מוגזם עבורי מסיבות אישיות. מצד שני גם התקן הגעיל אותי ובכל זאת החלטתי בעדו. אין לי הרבה חוויות כי רק מלפני שבוע הוא אצלי, אבל אני קניתי במיטב כספי (1200 ש"ח!) את המירנה שאמור לעשות מחזור קצר בלי כמעט דימום (שגם זה נורא בעיני. כמו שאת מבינה הכל נורא בעיני אבל רק להזהר מפחיד אותי יותר). ההחדרה כאבה לי ויום שלם אח"כ הרגשתי לא כל כך טוב (כמו כאבי מחזור בגלים וגם כאב ברחם). עכשיו אני מסתגלת להרגשה המוזרה שלא צריך להזהר ולהרגשה המוזרה עוד יותר (שהיא אולי פסיכולוגית) שיש לי טמפון ששכחתי להוציא. אם את רוצה עוד פרטים - אשמח לעזור.

ואני שכחתי ממנו

התקנתי גם מירנה. כאב כמה ימים, כמו כאבי מחזור עמומים. עבר. אח"כ היו קצת הכתמות, ושבועיים של דימום רצוף (שחשבתי שהוא המחזור ועכשיו אני לא בטוחה). ומאז - נדה. לא מרגישה, לא זוכרת את קיומו, לא מנופחת, לא ירידה בייצור חלב, ובינתיים גם עדיין אין מחזור (ולא ברור לי אם זה מההנקה או מההתקן). מתאים לי ככה.

לי יש, פעם שניה כבר

ולי זה מתאים. שמתי התקן נטול הורמונים (בעיקר כי ככה אני מעדיפה וגם בגלל שאני מתכוונת לנצל את שרותיו הטובים רק כשנתיים). אין לי מחזור כבר זמן רב בשל ההנקה (ליתר דיוק, אין לי דימום, משום מה נראה לי שביוץ דווקא יש) ומהנסיון של הפעם הקודמת, גם כשהיה דימום הוא לא היה מוגבר (אם כי אני יודעת שיש נשים שאצלן זה אחרת). אצלי לא נרשמו תופעות לוואי מיוחדות, חוץ מן העובדה שהחוט הציק מידי פעם לאיש.

../images/Emo6.gif זה לא כל האיש רגיש, רק הצופצ'יק

אחרי שהלכתי 3 פעמים לרופא לקצץ את החוט, הרופא הודיע לי שלאחרונה שהוא קיצר ככה הוציאו את ההתקן בהרדמה מלאה. הודעתי לאיש שלי שבפעם הבאה שיש לו תלונות, אני לוקחת אותו לרופא, שיקצר לו
מאז לא נרשמו שווווווווום תלונות

אני שמתי אחרי כל לידה

אחרי ששמתי פעם ראשונה אחרי הלידה הראשונה כל מחזור היה סיוט, ארוך כבד וכואב. אבל היה לי זמן קצר בלבד כי רציתי שוב להכנס להריון. אחרי הלידה של ענבר, כשלא הסתדרתי עם הפמולן וכל הזמן הייתי בטוחה שאני בהריון, שוב שמתי התקן (ללא הורמונים) ושוב המחזור היה ארוך וכבד, כל כך כבד עד שהוא גרם לנפילה של ההתקן לצואר הרחם, וכמובן שהוציאו לי אותו ומאז אני שוב עם גלולות, ולא אחזור יותר להתקן. ואני לא אשים התקן עם הורמונים כי אני לא אוהבת את המחשבה לשים משהו הורמונלי בגוף שאין לי שליטה עליו (בניגוד לגלולות שעליהן יש לי שליטה)

הערה לגבי ההורמונים

אני מבינה את מה שכתבת מבחינת ההרגשה (כלומר, התנגדות לשים גוף זר המפריש הורמונים בגוף), אבל אני חושבת שבפועל דווקא ההתקן עם ההורמונים הוא פחות "הורמונלי", כלומר, המינון בו נמוך יותר והשפעתו מקומית בלבד ברחם (בשל כך, אגב, יש לו תפקיד גם בהקלת הדימום עד כדי כך שיש נשים לאחר גיל הפוריות המשתמשות בו במקום לפנות לפתרון כירורגי של כריתת רחם). לא מתווכחת, חלילה, עם הבחירה שלך, פשוט מאירה נקודה שעלתה כשאני ביררתי את הנושא בעבר.

hilalev

New member
נראה לי רק בלאגן ההתקן הזה

נופל, מכאיב, חוט, מחזור ארוך... מי צריך את זה? עדיף "לסבול" עם הגלולות

זהו, שזה לא תמיד בלאגן

והבעיה היא שלא ניתן לצפות מראש איך זה יהיה עבורך. אצלי, למעט עניין החוט (שהיה בהתקן הקודם והפעם כלל בכלל לא צץ) לא היו שום בעיות: הדימום לא השתנה כלל ומבחינתי זה היה אמצעי מניעה לא מורגש כלל ונטול הורמונים. ההתקן ההורמונלי אמור להפחית דימום (אין לי נסיון אישי איתו). הדילמה: האם להשקיע מאות שקלים בהתקן שאת עלולה לא להנות ממנו? מאידך, אם זה טוב, את "מכוסה" לשנים לא מעטות.

היום יום שני

המחזור התחיל ביום חמישי שעבר ורק עכשיו הוא לקראת סופו... נכון שזה לא נורמלי? תגידו לי שזה לא יהיה ככה גם במחזורים הבאים.. כי אחרת כמו שההתקן נכנס ככה הוא ייצא.

למעלה