התקן

הילית111

New member
התקן

שלום רב אני מבררת לגבי התקן דנטלי למניעת דום נשימה בשינה מבררת עבור מכר שלי בן 65 אדם בריא. לא מעשן משקל תקין.סובל מנחירות. הוא היה במעבדת שינה והיה אצל רופא אף אוזן גרון והומלץ לו על מכשיר CPAP הוא לא מעונין במכשיר בגלל שזה מכשיר גדול מסובך וניראה לו שלא יתאים לו לישון עם זה. לא יהיה נוח. ואז הוא שמע על ההתקן הדנטלי והחליט שזה הכיוון. אשמח לקבל המלצה על רופא מומחה שיכול ליעץ ולבצע את ההתקן הזה אדם מומחה ואמין. מאזור המרכז .שרון. ולמה צריך לשים לב שפונים למומחה כזה.? האם יש אנשים שההתקן הדנטלי לא מתאים להם ? הם יש חסרונות כלשהם בהתקן הזה? אותו אדם נוסע הרבה לארה"ב האם כדאי לעשות את ההתקן בחו"ל? מבחינת מחיר יש הבדל משמעותי? האם עדיף בארץ למקרה שיש בעיה? אשמח לשמוע ממי שעשה או מכיר את ההתקן הזה. על איזה סדר גודל של מחיר מדובר? והאם מחליפים את ההתקן הזה אחת לכמה זמן?עם איזה מידע צריך להגיע לרופא שעושה התקן כזה? תודה מראש לכולם

טיפול בהתקן דנטלי בתסמונת דום נשימה בשינה

שלום על פי שאלתך אני מבין כי מכרך אובחן כסובל מתסמונת דום נשימה השינה בדרגה כלשהי ולא מנחרה בלבד. התקן דנטלי הוא אחד מהפתרונות האפשריים בתסמונת זו. זהו פתרון שאינו מתאים לכולם , מנגנון הפעולה הבסיסי של ההתקן, הוא קידום הלסת התחתונה והלשון בזמן השינה . בכדי לקבוע האם הטיפול בהתקן אפשרי, יש צורך לוודא שהאיזור הגורם לחסימת נתיב האויר בשינה תואם את האיזור עליו פועל ההתקן. במידה ומכרך יימצא מתאים, יש ללקחת בחשבון תקופת הסתגלות והתאמה לשינה עם ההתקן (שינה עם מכשיר בתוך הפה, שינה עם לחץ קבוע על הלסתות, בליעת הרוק בשינה ). בכל מקרה מעבר למחיר שאינו מכוסה על ידי קופות החולים צריך לקחת בחשבון קשיי התאמה להתקן עצמו. ראוי שמכרך יעבור הערכה מקיפה של רופא אא"ג שעוסק בתחום , כמו במרפאת אא"ג להפרעות נשימה בשינה במרכז הרפואי תל אביב. בסופה של הערכה לאחר הסבר על מהות התסמונת , הפתרונות האפשריים במקרה הספציפי שלו ובעד ונגד כל אחד מהפתרונות ההחלטה תהיה תפורה למידותיו. בהצלחה דר אברהם ארג'ל

למעלה