התקנה לצד חלונות 7 ומחיצות

באגומט

New member
התקנה לצד חלונות 7 ומחיצות

שלום,

אני מעונין להתקין אובונטו (כסביבת פיתוח LAMP)
מדובר בכונן של 250GB, כשאני מקצה כ-180 ממנו לNTFS של חלונות
את השאר אני רוצה להקצות ללינוקס
כיצד הייתם מציעים לי להגדיר את המחיצות?
ובכלל, מה ההבדל ביניהן ולמה כל אחת טובה?
אני מניח שאני יכול לגגל ולעשות מחקר מקיף, אבל זמני דוחק ואשמח לתקציר.

תודה

Guy Yafe

New member
תגובה לא מלומדת

מערכת קבצים EXT-4 ותן ללינוקס לקבוע בעצמו את הSwap.

אגב, מאז שאובונטו יצאו עם היוניטי המעצבן, אני הרבה יותר מרוצה מקובונטו.

נסיון

swap - מומלץ לקבוע עד 4 GB, ולא יותר מכפול מנפח זכרון הram. מחיצה זו משמשת כתוספת (איטית) לram.
home - מחיצה לקבצי המשתמשים. כתלות בשימוש - בין ג'יגה (כל העבודה פיתוח) לכמה מאות (במקרה שלך - כ-10).
var - מחיצה המכילה קבצים "שימושיים" - בין השאר את תיקיית www המתפקדת כdocroot, ואת log (צריך לפרט?), את spool (קבצי הדפסה זמניים) ודומיהם. כתלות בשימוש - בין 10G ומעלה. במקרה שלך - הייתי ממליץ לספק לה נפח גדול (100?)
במקרים מיוחדים כדאי להפריד את /var/log מ/var/www, כדי למנוע מצב בו הlogs "חונקים" את הנפח המשמש למטרות אחרות. בשרת "אימונים" - לא הייתי טורח.
boot - בהפצות ישנות היתה חשיבות למקם במחיצה שנמצאת סמוך לתחילת הכונן הפיזי. (סוף שנות התשעים). עברנו את זה, לדעתי - אין טעם בהפרדה.
לא הייתי טורח להפריד למחיצות מעבר למה שכתבתי (יש יתרונות בשרתים שהם production בפעולות כאלה, אבל לא נראה לי ששווה לטרוח).
/ - שם ממוקם כל מה שלא הגדרת לו מקום משלו. כל שאר הנפח הזמין
&nbsp
הערה: אם מדובר במחשב שאתה מתכוון לפרמט ולשחק שוב ושוב, וקבצי המשתמש לא חשובים לך - הייתי מפרמט נפח של כמה G בודדים לswap, והשאר ל/, בלי לטרוח בחלוקה נוספת.

באגומט

New member
לא מצאתי שם אפשרות ל-swap

למרות שאני בטוח ש-tmp זה לא swap" הגדרתי אותה בהתאם להגדרות של swap
שאר המחיצות בהתאם למה שכתבת.
&nbsp
אין לי כוונה לפרמט שוב בימים הקרובים, אז - מחיצות.
אני נדרש לקנפג שם כל מיני דברים וכנראה ששימוש במחיצות יעזור לי לעשות קצת סדר, לפחות בראש.
&nbsp
&nbsp
תודה.

הופאק

New member
לדעתי הגזמת

מספיק 3 מחיצות – home, swap ושורש.
זה גם יחסוך התעסקות (לא מסובכת) עם מחיצות לוגיות.

כפי שכתבתי - תלוי אם זה production

או ביתי. אישית - בבית אני מסתפק בשתי מחיצות - / וswap. היום גם בהתקנות חוזרות אין בעיה לשמור על מספר הUID, ולא לדרוס את home.

למעלה