התקנה מחדש של CACTI

oren101oren

New member
התקנה מחדש של CACTI

שלום יש לי עכשיו באירגון CACTI שרץ על דביין 5 ואני רוצה לעביר אותו לשרת חדש, אובונטו 14
דברתי עם מישהו הוא אמר לי שאני צריך להתקין את הCACTI בשרת החדש ואחרי זה לעביר רק את הקובץ קינפוג השאלה שלי איפה הקובץ נמצא ואם ק את זה אני צריך לעביר או שגם את הדטה בייס?

SysAdmin1

New member
העברת CACTI , זה לא רק העתקת מספר קבצים...

העברת CACTI , זה לא רק העתקת מספר קבצים וספריות. מדובר על מערכת שעובדת מול שרת DataBase ובגלל זה יש צורך ביצוא מסודר של הנתונים מהבסיס נתונים הקיים ויבוא שלהם לטבלאות של השרת החדש או קישור של CACTI שמותקן מחדש לשרת בסיסי נתונים הקיים שבדרך כלל משרת הרבה מערכות שונות בארגון. ואם מדובר על ארגון אמיתי שבו מערכת כאלה הן בדרך כלל מתפקדות כמערכות קריטיות לניטור של תעבורת נתונים ולא על משחקים בבית סתם לצורך המשחקים, אז לפי השאלה המקורית ממש לא כדאי לך לגעת בזה, כי מדובר על מספר רב של היביטים, כולל גם בנושא של אבטחת מידע וגם בהגדרות של ACL בכל הציוד רשת ש CACTI מתשאל אותו, בגלל שבכל ארגון ששמע משהו על אבטחת מידע, מגדירים שהציוד מיתוג וניתוב יענה לבקשות SNMP רק מהכתובות המוגדרות ב ACL ורק מ Management VLAN, כך שגם רוב הסיכויים שיהיה צורך להכין ולהפיץ רשימה חדשה שבה יופיעה גם שרת החדש שבו יהיה מותקן CACTI . בכל מקרה תהליך מגרצייה של CACTI מתואר באין ספור מאמרים ברשת ואפילו צירפתי קישור לאחד מהם:
http://jarasyola.blogspot.de/2015/07/migrating-cacti-from-one-server-to.html

למעלה