התקנה על DOK

BravoMan

Active member
מה הכוונה "לא מזהה"?

אם אתה לא מוצא Mint ברשימה, פשוט תבחר Ubuntu. זה לא ממש משנה.

hetzbh

New member
יש תוכנה שנקרא

Live USB Creator - אתה יכול להוריד מהלינק הבא ללינוקס או ל-Windows
https://fedorahosted.org/liveusb-creator/
אני מאמין שלא תמצא את MATE בתפריט שם, לשם כך תצטרך להוריד את ה-ISO של MINT, לבחור BROWSE ולהצביע על ה-ISO. חשוב שתציין בתוכנה כמה מקום אתה רוצה שיהיה פנוי לכתיבה
&nbsp
אם לעומת זאת אתה רוצה להקים גירסה קבועה של MINT, תצטרך 2 דיסק און קי או כרטיס SD, בכרטיס SD אתה מכניס את ה-ISO בעזרת התוכנה לעיל, מפעיל את המחשב מזה, ומבקש התקנה על הדיסק און קי שלך. שים לב - תתכונן לביצועים מאוד איטיים

hetzbh

New member
אתה לא צריך צורב

אתה יכול להשתמש בכל דיסק און קי

hetzbh

New member
כי דיסק און קי

או כרטיסי SD אינם מיועדים לעבודה רציפה של התקנת מערכת הפעלה + עבודה עליהם. הכתיבה אליהם מאוד איטית, שלא לדבר על עבודה של קריאה/כתיבה במקביל ששם הביצועים ממש על הפנים.
&nbsp
אם אתה רוצה לעבוד ברצינות עם מערכת כמו MINI עם משהו שמתחבר USB, קנה כונן SSD בחיבור USB 3 ועל זה תתקין את MINT. עדיין יהיו לך בעיות ביצועים פה ושם בגלל שזה USB, אבל זו האפשרויות היחידה שלך לעבוד במצב נורמלי איכשהו

BravoMan

Active member
למה להסתבך?

ל-Pendrive Linux שהמליצו לו, יש יכולת ליצור Live Persistent.
התקנה כאילו Live, שדורשת רק התקן אחד, אבל יוצרת שם מחיצה (בתוך קובץ על-FAT שבתוכו מכיל image של ext4) ששומרת שינויים, ולא רק של home אלא של כל המערכת.
&nbsp
אין שום צורך להסתבך עם 2 התקנים, ועם כל שינויים UUID שיכולים לצאת מזה או שני שלבי התקנה.
&nbsp
מן הראוי לציין, שמהירות העבודה של גרסאות Live נובעת לא רק ממגבלות USB או האחסון, אלא גם מהעובדה שכדי לדחוף את כל המערכת ל-image בגודל של כ-700MB משתמשים ב-squashfs, ואז יש צורך לפתוח דחיסה.
בנוסף, גרסת Live רצה מה-RAM, מה שמצד אחד אמור לשפר ביצועים, אך מצד שני יוצר מחסור בזיכרון.
&nbsp
ולבסוף, הפלא ופלא - עם התקן של SAndisk 64 GB על USB 3 יצא לי לראות גרסת Live של Ubuntu שעולה מהר כמו גרסה מותקנת על כונן קשיח רגיל באותו מחשב.
למען ההגינות יאמר, שהכונן הקשיח באותו מחשב מתפקד יחסית לאט, ותרם הצלחתי לברר מדוע (החיבור הנו SATA3, בדיקת SMART מלאה לא מגלה שום תקלות או סקטורים פגומים, ולא מצאתי שגיאות ב-dmesg).

hetzbh

New member
לעניין ה-SquashFS

כן, כל המערכת עולה ל-RAM וזה נראה שרץ מהר, אבל קח בחשבון שמה שהוא רצה זה מערכת שמותקנת לא LIVE אלא מערכת מלאה בדיוק כמו שאתה מתקין על דיסק קשיח, הווה אומר - אתה יכול להתקין/להסיר חבילות נוספת (לא רק מה שיש לך ב-Squash), אתה יכול לעדכן את המערכת, להוסיף קבצים/לערוך/למחוק קבצים וכו'.
&nbsp
קח כל מערכת לינוקס מודרנית, אל תתקין כ-LIVE אלא כרגיל, ואז תראה את הביצועים. בהצלחה

BravoMan

Active member
ה-persistent מאפשר לך את זה, אם כי כמובן בעיית הביצועים

נשארת.
&nbsp
ברור שלביצועים אמתיים צריך התקנה אמתית, לא ניסיתי לומר שלא, ואם אפשר לשים לפחות את מערכת הפעלה על SSD הרי שהביצועים נפלאים.
&nbsp
אבל אם בכל זאת רוצים שימוש זמני, ולא מעוניינים לשנות את המצב במחשב, התקנת live persistent נותנת אפשרות למערכת ברת שינוי ששומרת מצב, ובו בזמן שקיימת רק כל עוד מאתחלים את המחשב מהמדיה שלה.
ה-persistent מאפשר התקנת חבילות חדשות, ושינויים במערכת.
אני לא לגמרי סגור איך המנגנון פועל, אבל מה שמותקן בתוך ה-casper-rw (מחיצה ווירטואלית של ext4 בתוך קובץ על fat) מקבל עדיפות על המקור ב-squah.
&nbsp
סה"כ פיתוח די מעניין, גם אם הביצועים אינם משתווים להתקנה אמתית.
מכיר מישהו שעבד כך בתור מחשב ראשי ויחיד כמה שבועות, כשהכונן הקשיח של הנייד שלו שבק חיים בדיוק בעצירת הקונקשן בנסיעת עסקים לארץ רחוקה.

רמי אב

New member
אני התקנתי את הקובץ של הלינוקס על USB

בזמו ההתקנה בUSB אני לא קיבלתי הודעות שגיאה, זה לינוקס מינט MATE,
אני העברתי את הקובץ לUSB בעזרת התוכנה הזאת
http://unetbootin.github.io/
אחרי שהקובץ עבר ל USB אני הפעלתי מחדש את המחשב אל הביוס ומשם אני עשיתי בבוט באמצאעי האיחסון שהמחשב קודם יגיע על ה פלאש USB, ואני שמרתי את ההגדרה הזאת בביוס ויצאתי מהביוס ואז היה חלון עם אפשרויות ואני חיכיתי בערך דקה עד שאני עברתי אל הלינוקס ואני לחצתי בשולחן העבודה בצד שמאל יותר לעלה על סמל הדיסק שזאת ההתקנה של הלינוקס,
ואני בחרתי שפה עברית התקנה לצד הוינדוס XP, בשלב המחיצה אני לא שיניתי וזה לא הראה שחסר מקום להתקין את הלינוקס, זה יותר מ 10 גיגה מקום איחסון ללינוקס בפורמט EXT4,ואני לחצתי על המשך ואז
אני מחכה שלוש שעות ונראה לי שזה נתקע בהתקנה,
כלומר יש את העיגול שמראה שזה עסוק אבל בריבועי התקנה למטה זה תקוע בשלב של 4 ריבועים מודגשים מתוך 7.
אז מה לעשות?
תודה.

בעבר התקנתי תוך שמוש בVirtualBox

1. מגדירים מכונה ויטואלית בה ממפים את /dev/sdC (או המיקום בו המחשב מזהה את הDOK) ככונן עבור המכונה הוירטואלית, ואת קובץ הISO כתקליטור.
VBoxManage --help לפרטים נוספים.
2. מריצים את המכונה הוירטואלית ומתקינים את מה שרוצים.
3. מכבים את המכונה הוירטואלית, מחברים את הDOC למחשב היעד, מודאים שהוא יודע לעלות מUSB.
&nbsp
ממליץ להשאיר את הפרטישן הראשון כNTFS או FAT32 בגודל של לפחות ג'יגה לטובת שיתופי קבצים ושמוש רגיל בUSB.
&nbsp
&nbsp

רמי אב

New member
זה מה שאני עשיתי

במחשב שלי מותקן רק וינדוס XP בפורמט של 32 FAT ואין עם זה בעיה בויינדוס הזה.
אז מה בדיוק צריך לעשות?
תודה

אני לא בטוח שVirtualBox

יודע לרוץ תחת XP. גם אם כן - אין לי מושג איך למפות כונן פיזי תחת מערכת ההפעלה הזו, נסה לשאול בפורום "חלונות".

רמי אב

New member
אני לא הבנתי מה בדיוק לשאול?

איך בוינדוס XP מתקינים VirtualBox ?
מה זה במחשבים המושג למפות?
והאם כונן פיזי זה רק דיסק קשיח? כלומר הארד דיסק?
&nbsp

שאלת מה צריך לעשות

1. להתקין מערכת הפעלה שיכולה להריץ vitualBox (אני לא בטוח שחלונות XP תעשה את העבודה).
2. להקים בVB מכונה וירטואלית חדשה, "למפות" (להגדיר\לחבר) את הdiskOnChip בתור כונן עבור המכונה הוירטואלית, ואת קובץ הiso בתור תקליטור.
3. להריץ את המכונה ולהתקין עליה לינוקס. באופן מעשי - הוא יותקן על הdoc, כך שתוכל להריץ אותו לאחר מכן גם ללא VB.
הדברים שעליך לברר - 1. האם ניתן להתקין B על XP, ולחליפין - האם יש לך מערכת הפעלה נורמאלית שתוכל להתקין עליה.
2. איך במערכת ההפעלה שלך מגדירים כונן "פיזי" (כונן קשיח אמיתי, כונן בחיבור USB, DOC וכיו"ב) בתור דיסק עבור VB.
&nbsp

רמי אב

New member
אני לא הבנתי

האם למפות זה רק להגדיר או רק לחבר?
או שזה להגדיר לצורך חיבור?
ולמה אי אפשר בלי מכונה וירטואלית רק עם הדיסק או קי להתקין מהביוס את הלינוקס?
תודה.

למעלה