התקנת אנטנה, ועוד כמה שאלות קטנות.

התקנת אנטנה, ועוד כמה שאלות קטנות.

לבאי הפורום שלום! ברשותי סקאנר. לאחרונה, ע"מ לשפר טווחי קליטה רכשתי (בעצת מומחי הפורום) את האנטנה המופיעה בקישור המצורף. מספר שאלות בנוגע להתקנה ולחיווט. יש לי תורן שאני מתכוון להתקין במקום הגבוה ביותר האפשרי על גג הבית. חוץ מגובה ואיזור פנוי עד כמה שניתן סביב האנטנה, האם יש טיפים/דגשים נוספים? כבל אנטנה- איזה כבל מומלץ לרכוש ע"מ למנוע הפסדים/ניחות של האות? בנוסף, אם אוכל לקבל הפניה לספק באיזור ב"ש זה יהיה נפלא. בנוסף, בעת נסיעה ברכב, אני לא קולט כלום, אלא אם אני מוציא את האנטנה מהחלון (כלוב פאראדי??)חשבתי לנצל אנטנת פלאפון ישנה שעדיין מודבקת על שמשת הרכב. האם אפשרי (פשוט קונקטור מתאים בסוף החוט שלה)? תודה מראש לעונים.

4Z7BGG

New member
אנטנה

קנית את הדגם הזול והפחות איכותי - אבל זה שיפור ניכר לעומת חוטי החשמל שהציעו לך. באר שבע היא אגן קליטה מצויין - ואין לי הסבר מדעי לעניין. מנסיון - עשיתי שם קשרים עם מכשירים צבאיים למקומות שלא יאומנו. אני מדבר על ה-106 למי שמבין. ולעניין. כבל RG213 הוא לדעתי הכבל עם יחס עלות/ביצוע הכי טוב. עברית פשוטה - ביצועים הכי טובים במינימום כסף. אפשר לקנות אותו בג'נק במחיר סביר. ובעניין תורן - מה שאתה מתכנן נראה סביר. ולפני שהמומחים קופצים - אני מודע שיש כבלים יותר טובים - אבל המחיר לא מצדיק חובב שרוצה "להציץ" קצת לרשתות רדיו. ובעניין האנטנה של הפלאפון - זה בדיוק חוט החשמל שעליו דיברו. אתה תקלוט רק תחנות חזקות ........... לא ממש מבין איך תסרוק תוך כדי נסיעה,אבל להאזנה טובה - צריך אנטנה לתחום הנסרק. לי יש אנטנה לחלון שקניתי ב - 30$ . היא ארוכה משמעותית מאנטנה של פלאפון (מעניין למה .....) אבל - יש לה בפנים רכיב נוסף המדמה משטח הארקה.

תודה על תגובתך.

שאלה קטנה- מה פירוש אנטנה לא איכותית? אני בטוח שהיא חתוכה לאורכים הנכונים, ומעוצבת כהלכה. במה נבדלת אנטנה איכותית יותר? לגבי סריקה ברכב, אני לא סורק את כל הספקטרום. במכשיר מוזנים התדרים שמעניינים אותי והוא מדלק באופן אוטומטי מאחד לשני. אין צורך בהתעסקות מתמדת. RG213- סדר גודל לעלות למטר+ספק בב"ש, מישהו יודע? אגב סדר גודל של 7 מטר בין האנטנה לבין המקלט- מוגזם?

4Z7BGG

New member
DISCONE

באנטנה שלך יש 4 מוטות GROUND PLANE . ביקרות יותר יש 8. אמנם לא ראיתי את הסליל שהוא לב האנטנה, אבל אני מניח שהיקרות יותר מתוכננות ומבוצעות טוב יותר. האמת היא שמדידה עם SWR METER היא היחידה שתקבע.

4Z7BGG

New member
DISCONE

7 מטר - ממש לא מוגזם לא מכיר ספקים בבאר שבע. אבל חיפוש קטן ב - GOOGLE.CO.IL יניב לך כמה ספקים באיזור המרכז. ולגבי איכות האנטנה - האמת היא שאם אתה רק קולט אתה, היא בפירוש תספק את הסחורה.

4Z7BGG

New member
ספק

מה שיותר חשוב - תדווח מחירים. מעניין אם גם שם אתה תשלם כאילו טסת בקונקורד לקנות את הקואקס...............

כמובטח,דיווח.

אז ככה- שילמתי על 10 מטרים של כבל פלוס שני מחברים בקצוות פלוס מתאם (כולל לחיצה של המחברים וכו') 290 ש"ח. לא זול יחסית לעלות האנטנה, אבל אני משתדל להדחיק את העניין. אתמול ביליתי על גג הבית ומתחת לרעפים והאנטנה מותקנת ועובדת. מבחינת שמע- שיפור אדיר!! ד"ש לכולם מהנתב הימי בפורט סעיד :) אגב, בתדרי החובבים לא הצלחתי לשמוע כלום. יש פעילות בדרום? תדרים החביבים על חובבי הנגב? ממסר באיזור? תודה!

תודה רבה!!+בעיה קטנה...

הזנתי את התדרים אל תוך המכשיר ואני סורק (את כולם!) כבר יממה. היתכן שאני לא שומע כלום?? התדרים שהזנתי הם מרובריקת freq, התעלמתי מPL ו/או shift. כלומר בב"ש אני מאזין לתדר 145.300 ולא שומע מאום... בתדרים אחרים שהזנתי (תעופתיים לדוג') מרשימות שמצאתי ברשת אני שומע נפלא, שידורים מטווחים מפתיעים. תודה לעונים!

zukik

New member
מעניין

אולי בבאר שבע חיסלו כבר את הממסר אבל סביר להניח שישנה מעט מאוד פעילות חובבים ללא קשר שם המשחק זה סבלנות ....

למעלה