התקנת דיסק קשיח מסוג IDE על מחשב עם HD

פולספגן

New member
התקנת דיסק קשיח מסוג IDE על מחשב עם HD

עם SATA. המחשב הישן שלי בן 3 ויש לו HD מסוג IDE. קניתי מחשב חדש ויש לו HD מסוג SATA. אני רוצה לחבר אותו כ-Slave, כך שאוכל להשתמש בכל החומר השמור לי שם ואולי גם להשתמש בתוכניות שמותקנות לי שם. אתאר לכם, מה שניסיתי לעשות: 1) הכנסתי את ה-HD הישן וחברתי לו את חיבור החשמל וגם את כבל התקשורת במקום שהיה רשום IDE על לוח האם. קבלתי לולאה אינסופית, החלונות עולים לי ומקבל את המסך שךל ה-30 שנ' וכך הלאה ... לחצתי Pause, בכדי לראות מה הבעיה וראיתי שכולם מוגדרים לי בתור Master, כלומר 2 ה-HD ודיסק ה-DVD. 2) ניסיתי להעביר את ה-HD הישן למצב Slave ע"י הגשרון שמורכב על ה-CS. קבלתי את אותה תוצאה של לולאה אינסופית. לחצתי Pause, בכדי לראות מה הבעיה וראיתי שבאמת מוגדר לי בתור Slave. 3) רציתי להעביר את הדיסק החדש ל-Master, אך מכיוון שזה SATA, לא ראיתי שיש אפשרות לכך. חשבתי על כך והגעתי למסקנה שאין בכלל חשיבות ל-Master ול-Slave, כי זה סוגים שונים של HD ולכן החיבורים שונים ולכן כפי שה-DVD מוגדר כ-Master, כך גם ה-IDE יוגדר כ-Master. שאלותי: א. מה לא עשיתי בסדר
ואיפה טעותי
ב. האם בכלל ניתן לשים דיסק של SATA ביחד עם דיסק של IDE
ג. מה אתם מייעצים לי לעשות

vinney

Well-known member
לפנות לפורום תמיכה טכנית, זה לג'

לגבי הMASTER והSLAVE - הDVD כנראה גם IDE והם יכולים לשבת על בקרים נפרדים וכל אחד מהם יהיה MASTER (זה למשל אם כל אחד מהם מחובר בכבל אחר). הבעיה כנראה נעוצה בBIOS, שם צריך לראות מאיזה דיסק הגדרת לו לעשות BOOT, יכול להיות שהוא מחפש קודם על הHD הישן ומעלה משם מערכת שלא מתאימה לחומרה שלך, ולכן התקיעה. תשני את זה כך שהHD החדש יהיה הראשון (או היחיד) בסדר. באופן עקרוני, אם משהו נראה לך מסובך מדי - כנראה שזה לא נכון.

vinney

Well-known member
אהם...

מדעי המחשב, אם לא הבנת, זה ענף מדעי שצמח ממתמטיקה שימושית, לא תחום של טכנאות מחשבים. בשבילך הרבה יותר מתאים לשאול שם.

vinney

Well-known member
מה שאני רואה שכבר עשית../images/Emo13.gif ../images/Emo50.gif../images/Emo70.gif

פולספגן

New member
ידוע לי (בעל M.Sc)

כמו כן, ידוע לי שפה כל גאוני המחשב שיודעים הכל בתחום ויכולים להציל זקן כמוני.

למעלה