התקנת חלונות 2000

amirdav

New member
התקנת חלונות 2000

שלום רב. לאחרונה ביצעתי שדרוג של מערכת הפעלה 98 אנאייבלד שהיתה לי - בגירסת 2000 אנ טי (PROFESSIONAL). המערכת עובדת לא רע אבל יש בה כמה תקלות שנובעות כנראה מהעבודה ששידרגתי את המערכת הקודמת ולא התקנתי את ה-2000 על מחשב "נקי". למשל בעיה בהדפסה במדפסת לאחר בחירה באיכות גבוהה (BEST), שנותנת מאז ההתקנה הדפסות מקושקשות ומעוותות. ברצוני לתקן את הנעשה ולהתקין את גירסת 2000 שוב מהתחלה. יש לי על המחשב קבצי מוזיקה, מסמכים וקבצי התקנה של תוכנות שונות שברצוני להשאיר, על מנת להשתמש בהם לאחר ההתקנה החדשה. הכונן הקשיח שלי מחולק ל-2 כאשר כונן D אינו מספיק להכיל את כל הקבצים הנ"ל שברצוני לשמור. מה עליי לעשות? אני זקוק להסבר שלב אחר שלב (ובפירוט: למשל - אני לא יודע איך במבחינה טכנית מוחקים את מערכת ההפעלה הנוכחית). יש בידיי את דיסק ההתקנה של 2000 אך אני לא יודע דבר מעבר לכך. תודה רבה.

א-ז

New member
אני חלק את זה לשניים

א. לא הייתי רץ להסיק שהבעיה היא בהתקנה... זאת אומרת הבעיה שציינת לדוגמא נובעת מדרייברים לא מתאימים... כשאתה דורס מערכת הפעלה ביחוד 2000 זאת אומרת מערכת N.T על מערכת של 95\98\ME הוא מעתיק הכל מחדש אבל משאיר לך תוכניות קימות וכל מיני דברים אחרים שקשורים למערכת הישנה...! כמובן שזה לא הדבר הכי הכי אידאלי אבל זה ממש לא קריטי ביוחד שמדובר ב 2000! ככה שאני מאמין שתראה שאם תפרט את הבעיות הקטנות שיש לך אתה תגלה שהם קרוב לוודאי מאי התאמה ש חלק מהחומרות\תוכנות שלך למכרכת N.T שדרייברים או עדכון של התוכנות הרלוונטיות! ב.לגבי השאלה השניה.... ככה אני אישית לא מכיר מצב שבו אתה יכול להסיר מערכת הפעלה לגמרי ולשמור תוכניות מתוקנות . כמובן שקבצים כמו שירים ודיאו וכאלה תוכל להעביר לכונן אחר שיש לך או לצרוב אותם אבל לא תוכנית כנו אי סי קיו (למרות שאת התוכנית הזאת ספציפית כן אפשר) לגבי איך מוחקים מערכת הפעלה???? format זאת האופציה העדיפה! אין דרך סתם להסיר אותו (שוב שום דבר שאני מכיר אולי יש) אני לא הייתי רץ לפרמט!

amirdav

New member
החלטתי להתקין מחדש בכל מקרה...

אני יודע שחלק מהבעיות הן לא בעיות של דרייברים (לא אפרט כי גם ככה אני מתכוון להתקין את מערכת ההפעלה שוב). לגבי הפירמוט וכל השלבים - אנא פרטו לי. אין לי צורב ואני באמת לא יודע איך עושים את כל הפעולות הנל. אני יודע שתוכנות מותקנות חייבות להימחק. דיברתי על קבצי התקנה של תוכנות ולא התוכנות עצמן. כלומר אני רוצה להתקין אותן שוב באמצעות הקבצים הללו אחרי שאתקין מחדש את מערכת ההפעלה. תודה על התגובה אך היא אינה מספיקה לי. מצפה לעוד עזרה מצידכם תודה.

gadi_f

New member
win2000 setup

מכיוון שכדאי לעשות format למחיצה שבה מותקן ה windows (נניח שזה C) ואין לך מספיק מקום להעביר את המידע ל D יש לך כמה ברירות: 1. לפנות כמה מקום שרק אפשר מ D ולשים שם את המידע. 2. לחבר הארד דיסק נוסף ולהעתיק לשם את כל המידע שלך. לי נראה שעדיף לבחור באופציה השניה ואז תוכל לעשות fdisk מחדש להארד דיסק שלך. נניח שהעברת את המידע ואפשר לפרט את C , תעלה עם דיסק אתחול של 98se או של me (שתוכל להוריד מ www.bootdisk.com,מצורף קישור) ותעשה format ל c( :fotmat c) לאחר מכן תכנס לCD (אם הבוט דיסק זיהה אותו, אם לא תגדיר בביוס שיעלה מה cd) תכנס לספריה i386 ושם תפעיל את winnt ואז תתחיל תוכנית ההתקנה. בהצלחה

למעלה