התקנת כיסא לילד על אופני כביש

• פותח הנושא ozak
  • פורסם בתאריך

ozak

New member
התקנת כיסא לילד על אופני כביש

היי,
חיפשתי בפורום ולא הצלחתי למצוא - אם כבר נשאל בעבר, מתנצל מראש ואשמח להפנייה.
אני מנסה להבין כבר זמן מה האם ניתן להתקין כיסא אחורי לילד על אפני כביש ומקבל תשובות מעורפלות.
אלו הנתונים, אשמח אם תוכלו לעזור:
1. אני בגובה 172 ס"מ, 80 ק"ג.
2. אני ממילא מחפש אופניים חדשות ובעדיפות זולות, כך שלא מאוד מפריע לי אם התקנת הכיסא תשרוט אותן.
3. רובן המוחלט של הרכיבות הן לעבודה (8 ק"מ) ולכן חשוב שהכיסא יהיה פריק. הרכיבות עם הילדים הן בפארק או בטיילת. לא חושב אפילו להרכיב ילד בכביש ממש.
4. אני מעדיף אופניים שהתנוחה בהן היא זקופה יותר (מטעמי הרגשת יציבות וקלות עליה/ירידה כאשר כסא אחורי לילד מותקן)
5. הסיבה שאני מחפש דווקא אופני כביש היא שאני אוהב את חווית הרכיבה, אופני הרים או קרוזרים של עיר פשוט לא עושים לי את זה.
לסיכום, אם לא ניתן או לא מומלץ - אשמח לדעת מה הסיבות.
אם ניתן ובמיוחד אם ניסיתם/ן - אשמח לשמוע.
תודה מראש!

ItsikH

Member
*חדשים *זולים. שתי הערות מקדימות
אין לי מושג על הכיסא - ראיתי כאלו בחנויות - אבל שתי נקודות להערכתי:
  1. שלדת מתכת - מן הסתם אלומיניום, ולפי דרישות המחיר זה מה שצפוי.
  2. מוט אוכף - גם מתכת, אלומיניום. המושב בד"כ מתחבר למוט, ומוט קרבון לא בנוי לעומס כזה.

ozak

New member
נכון בהחלט

צודק בשתי הנקודות.
האופניים יהיו משלדת אלומיניום משני הטעמים (אולי מזלג קדמי מקרבון).
אין לי בעיה עם המשקל הנוסף - אני לא מתחרה ולא רוכב מרחקים ארוכים במיוחד או טיפוסים תלולים במיוחד וממילא עם "תוספת" של 12 ק"ג מאחור יהיה לי קשה לנצח בג'ירו.

אילון22

New member
כְּנֶגֶד אַרְבָּעָה בָנִים דִּבְּרָה תּוֹרָה:

אֶחָד חָכָם: אופני כביש? יקרות, קלילות, דקות, תנוחת רכינה- כל זה עבור הסעת ילד?
אֶחָד רָשָׁע: למה מה? בשביל הפוזה?
אֶחָד תָּם: כל זוג אופני-עיר או שטח, או היבריד מתאימות להתקנת מושב לילד
וְאֶחָד שֶׁאֵינוֹ יוֹדֵעַ לִשְׁאוֹל: ... התורה מלמדת על איסור שעטנז....
חג שמח ורכיבה נעימה

ozak

New member
ניכר שהשקעת בתגובה

הסברתי די בפירוט את הסיבות שלי, ביקשתי חוות דעת על נושא ספציפי, אם אתה לא יודע, פשוט עזוב..
אבל מאחר והשקעת:
לחכם נענה כן, אופני כביש, אך דווקא זולות ופשוטות יחסית, שיתאימו לסוג השימוש שלי. לא - לא כל זה עבור הסעת ילד. כפי שכתבתי רוב הנסיעות שלי הן לבד, אך הייתי רוצה אפשרות להרכיב.
לרשע נענה שאין לי שום פוזה. אני לא נמנה על החוגים המתאימים ומעולם לא הצטלמתי עם אופניי או עם בגדי רכיבה בשביל השוויץ (מכיר מישהו כזה?)
לתם נענה שיקרא שוב את ההודעה הראשונה. אין ספק שאופני שטח או עיר מותאמים לכך, אך הם גם כל כך לא נעימים לרכיבה בעיני.
ולזה שאינו יודע לשאול נענה רק שלא הבנתי מה הוא רוצה..

יזהר BiBi

New member
בחנות שעבדתי סירבו למכור כסאות ילדים

והסיבה בכלל לא קשורה לגובה. רוחב. או מידת נעליים. הסיבה היא שנופלים עם האופניים אין שליטה על מה קורה לילד ואיך הוא מתרסק ולפי מיטב ידיעתי כבר מתו ילדים מנפילות ושזה קורה זה יכול להרוס את היום.
יש מנסעים יחודיים שנוסעים מאחורי האופניים עם חיבור מהיר שיושב על מוט האוכף אבל הוא לא זול ורוב הישראלים מעדיפים את המשפט "לי זה לא יקרה".
תהנה בדרכים

ozak

New member
תודה!

אתה מתכוון למנשאים מסוג "טריילר" - כמו זה שבתמונה?
האם הם בטוחים יותר?

MrRoadRunner

New member
מתקינים סבל (לא כזה שמתחבר למוט אוכף!) ומשם הדרך קצרה...

הסבלים הפשוטים שנשענים על הדופאאוטים. צריך לוודא שאכן קיימת האפשרות להתחבר לדרופאאוטים (הברגות לסבל). על הסבל תוכל להתקין כסא לילד (המתאים לסבל) או כל דבר אחר...

למעלה