התקנת לינוקס בשרת בנוסף לwindows

שיווקי

New member
התקנת לינוקס בשרת בנוסף לwindows

אני מעוניין להתקין לינוקס במקביל לwindows server המותקן באותו השרת.
איך כדאי לבצע זאת?
להתקין hyper-v על השרת ולהוסיף התקנה של שרת וירטואלי על השרת?
להסיר כל התקנה בסיסית של windows (מה להשאיר?) ולהתקין 2 שרתים וירטואלים על השרת?

האם לינוקס עולה כסף (כמה. לשימוש לא ביתי) והאם עדיף גירסה של linux ubunto? גם אם עולה זה בסדר.

תודה.

Guy Yafe

New member
אתה רוצה ששניהם יעבדו במקביל?

אם כן, שתי מכונות וירטואליות זה כנראה הפתרון הנכון עבורך.

שיווקי

New member
כן.

איך אני מתקין את המכונה הוירטואלית?

האם hyper-v יכול להיות פיתרון טוב? האם hyper-v זה אומר שההתקנה היא מינימלית, וה-windows כבר ירוץ מתוך מכונה וירטואלית?

אני צריך להתקין את המכונה וירטואלית על משהו (מערכת הפעלה) - איך אני "חוסך" התקנה, כיוון שזה הקמה של מכונה וירטואלית מתוך windows (ולא כעצמאית. אני רוצה שהמכונה וירטואלית תהיה עצמאית, ולא תלויה במערכת הפעלה כבדה מאחוריה. אם אני מתקין את המכונה הוירטואלית מ-windows - האם האם אני יכול לשייך את המכונה הוירטואלית למערכת הפעלה שהמכונה וירטואלית הותקנה עליה).

האם יש עלויות נוספות למכונה וירטואלית, והאם hyper-v כבר מובנה ב-windows (גירסת שרת)?

תודה.

Guy Yafe

New member
אתה צריך להסביר יותר על הסביבה שלך

האם מדובר בברזל שלך, שעליו אתה רוצה להקים שתי מכונות, או שמדובר בענן כלשהו?
מה עצמת השרתים שאתה צריך?
&nbsp
אתה תמיד צריך לחשוב בכיוון של KISS לפני שאתה הולך לפתרונות מורכבים.
&nbsp
הפתרון הפשוט ביותר הוא לקנות עוד שרת (ברזל) ולהתקין עליו לינוקס. זה פתרון פשוט, ובהחלט יכול להיות שהוא הכי זול.
אם אתה מוכן לעבוד עם ענן, החיים שלך גם דבש: פשוט הגדר שתי מכונות וירטואליות שונות ואל תתעניין בכלל במה שקורה מתחת.
אם מסיבה כלשהי יש לך ברזל אחד בבית ועליו אתה רוצה להתקין שתי מערכות הפעלה שיעבדו בו זמנית, אתה צריך פתרון וירטואליזציה.
HYPER-V וVMWEAR הם פתרונות די יקרים. XEN הוא פתרון חינמי בקוד פתוח, ואני חושב ששווה לך להתחיל ממנו.
קח בחשבון שוירטואליזציה היא סביבה מאוד מורכבת, והקמה של סביבה כזו היא מסובכת וקשה.

שיווקי

New member
אני מנסה להבין את האלטרנטיבות.

אני מחפש פיתרון שאוכל לפתח גם ל-windows וגם ל-Linux
(linux זו אלטרנטיבה שנבחנת, לכן במידה ויהיה צורך - נראה לפי תשובתך ששרת נוסף/ברזל הוא הפיתרון הסביר).

אגב, ב-windows server - ה-hyper-v הוא לא משהו מובנה!?

כן, מה עלויות של שרתים בענן? והאם משתלם יותר שרתים בענן מאשר מחשבים נרכשים (כרגע, זה שלב פיילוט של מוצר, וגם כך צריך שרת).
* בהנחה שאני צריך רוחב פס סביר (למתכנתים עם שליטה על השרת) עם ip ייעודי).

תודה.

תודה.

Guy Yafe

New member
אתה רוצה לפתח על שתי פלטפורמות? להריץ על שתי פלטפורמות?

נראה לי שאתה רץ מהר מדי ומוקדם מדי.
מה אתה מנסה לפתח? האם הקוד שלך אמור לרוץ על שתי מערכות הפעלה? זה use case מאוד נדיר למי שלא מפתח שירותי תשתיות.
&nbsp
אם אתה רוצה לפתח על שתי הפלטפורמות, כל מה שאתה צריך זה להתקין את לינוקס במקביל לחלונות על המחשב האישי שלך, וכל פעם לעבוד על מערכת אחרת.
&nbsp
אם אתה רוצה שהתכנה שלך תיתן שירות כלשהו (אתר אינטרנט לדוגמה), אין סיבה לפתח לשתי פלטפורמות. בחר פלטפורמה והתקן על אחת בלבד.
&nbsp
בכל מקרה עדיין לא ראיתי צורך בוירטואליזציה.
&nbsp
עלות שירותי ענן תלויה בנפח המשאבים שאתה צריך. זה מתחיל שמכונה בסיסית חינמית לשנה (אמאזון ומיקרוסופט) ומגיע לאלפי דולרים לחודש.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

BravoMan

Active member
לפי השאלות שלך בפורום שפות תכנות השכן

אני מנחש שאתה בשלב התחלה של התחלה.
&nbsp
לכן, מה שאני ממליץ לך בשלב הזה הוא ככה:
&nbsp
1. קנה מחשב עם Windows Server או אם כבר יש לך כזה, דאג שיהיה לו 16 GB זיכרון ומעלה.
&nbsp
2. התקן בתוכו VirtualBox - תוכנת ווירטואליזציה חינמית עם ממשק פשוט, ובתוכה תתקין CentOS - הפצת לינוקס פופולרית לשרתים, או Ubuntu Server גם פופולרית, לדעתי טיפה פחות, אבל תחלס זה לא משנה.
&nbsp
3. תלמד, תתחיל לפתח. כשתדע מה תחלס המוצר שלך צריך, תוכל להחליט על תשתית אמתית.
&nbsp
ספציפית, לינוקס לא דורש רישיונות ולא עולה כסף אם אתה מוריד ומתקין לבד.
(לא, אני לא מתכוון גרסה פירטית, הוא זמין להורדה חוקית וחינם לכולם לכל שימוש)
אם אתה רוצה תמיכה מקצועית, אתה יכול לרכוש רישיון תמיכה מ-Red Hat (הגרסה המסחרית של CentOS) או Cannonical (ספקית Ubuntu).
&nbsp
לגבי Windows Server למיטב זיכרוני, אם רוצים להתקין אותו על מכונה ווירטואלית זה דורש רישיון נפרד ומיוחד (לפחות זה היה כך לפני מספר שנים, לא יודע אם MS שינו את זה).
לכן, בשלב הזה עדיף לך להשאיר אותו בתור המערכת המארחת.

שיווקי

New member
תודה.

תודה. זה לא מובן מאליו.
אני אבחן עלויות ואסתכל על אלטרנטיבות בבחינה יותר מקצועית.
(דרך אגב, ניחשת רע).

תודה.

למעלה