התקנת לינוקס

MOD1212

New member
התקנת לינוקס

יום טוף לכולם! החלטתי להתקין לינוקס (7.2RED HAT \פעם ראשונה שלי) וזה שאל באיזה פרטישן ליצור את ההתקנה, ניסיתי לעשות משהו ולא הצלחתי... היו שם שלוש אפשרויות שהשלישית הייתה למומחים אז לא נגעתי ועם שני הראשונות הסתבכתי... על חצי מהרד דיסק עשיתי פרטישן והתקנתי ווינדוס ובחצי השני לא נגעתי (השארתי ללינוקס)... אשמח מאוד אם מישהו יסביר לי בפרטי פרטים איך מתקנים ומה עושים לאחד שבחיים לא הריץ התקנה של לינוקס. תודה רבה

MachineX

New member
בקשר לפרטישן

אתה צריך ליצור מינימום 3 פרטישינים בסיסים: 1) boot/- כ-100mb 2) swap- פי שניים מהזיכרון הפנימי שלך 3)/- המחציה הראשית. אם אתה ממש חדש בלינוקס הייתי ממליצץ לך לחפש כמה טקסטים והסברים על לינוקס ועל ההתקנה לפני שאתה ניגש לעסק באמת(זה קל אבל זה לא חלונות-תודה לאל)

אין לך בעיות של הגזמה בכלל ...

אמת שהגעתי רק למחיצה boot .. חלק אותה ב 5 וזה אחלה .. אין לך מה לעשות עם מיחצה גדולה מ 20 מגה , אם אתה רוצה להתפרע .. 30 גג.. אבל 100 ??? - מיותר..

MOD1212

New member
תודה

את כל המחיצות האלו אני עושה בהתקנה של הלינוקס? מה עוד אני צריך לדעת כדי להצליח להתקין אותה? 10X

מומלץ לדעת ..

להכין קפה שחור (בשביל כל הלילות שתהיה ער..) לדקלם שירה יוונית (שלא חלילה תשתעמם מול המחשב..) לרקום סרט למצח (יעיל כשנרדמים על המקלדת) רוסית (יש אתרים של האקרים/פרצות/אבטחה .. משהו ב..) .. לדעת בע"פ את פרק קי"ט בתהילים (אולי אלהים ירחם עליך כשתתחיל "לערבב למחשב את הקונפיגורציה" .. זהו להיום

ומעט יותר ברצינות (עד שיהיה אתר ...

הגדר מחיצה בערך כפול מהזכרון הפיזי עבור swap השתמש בכל השאר כ-/ (זה ממש לא מקצועי, ולא יאפשר לך בעתיד עדכוני קרנל קלים, שדרוגים, גיבויים מתוחכמים וכן הלאה, אבל זה פשוט, לא מסובך ויאפשר לך לבצע את ההתקנה הראשונה שלך ...) אל תפחד מההתקנה, כי כמעט הכל אפשר לשנות אח"כ השתדל לבחור בברירות המחדל, הן לא הכי טובות אבל כהתחלה הן מספיקות ועובדות. (לא יודע בהתקנה של RH, אבל בחלק לא קטן מההתקנות יש אפשרות "wizard" - ששואל כמה שאלות ומחליט עבורך על החלוקה. בהצלחה

MOD1212

New member
../images/Emo3.gif

טוב בשעה טובה התקנתי לינוקס:) התקנתי GENOME (משהו כזה) ו KDE עכשיו מה זה שניהם? עוד בעיה שיש לי זה שאני לא מצליח להיכנס אליו, כשאני נכנס אליו זה שואל LOGIN PASS. ועוד איזה משהו צריך לבחור ואין לי מושג מה צריך לכתוב כי כשהייתה ההתקנה רק לחצתי את הסיסמה שאני רוצה לאדמין ולא יצרתי משתמשים נוספים אז מה צריך לעשות?

hazgul

New member
בתור התחלה..

תכתוב משתמש root והססמה שכתבת בהתקנה. בתיבת הבחירה אתה אמור לבחור בין KDE ל-GNOME, יכול להיות שיהיו שם עוד אפשרויות. תבחר איזה שבא לך, זה לא ממש משנה כרגע.

ezaton

New member
המשתמש שמנהל את המערכת

לא נקרא admin אלא root. שורש כל הרע (והטוב) במערכת הלינוקס שלך. דיר באלק תעשה שטויות. שורשים מגיעים להיכן שהם רוצים, ולמרות שיכולים לחזק אדמה כנגד רוח, ולהגן מפני סחף, גם עלולים לשבור אבן או להרוס דברים שמתחת, באין דבר שיכול לעצור בעדם. הישמר לך מטעויות! הקפד לקרוא לקרוא לקרוא ולהבין לפני שתעז לשנות ולו קובץ הגדרות אחד. לילות לבנים רבים בילו חברי הפורום הזה כדי ללמוד את עיקר מה שהם יודעים היום: 1) טעות קטנה אחת עלולה לעלות בלילה שלם 2) לפני שנותך קובץ הגדרות, צור לו עותק (שתמיד תוכל לחזור) 3) לעולם, אבל, לעולם(!!!) אל תשתמש בפקודת מחיקה רקורסיבית ומאושרת מראש (כלומר, לא שואלת), בעיקר, ואני מדגיש בעיקר ולא רק, אם אתה שיכור. 4) התקנה מחדש תתבצע רק (להדגיש רק, או שהדגשתי מספיק ללילה זה?) אם פרצו לך למערכת (לך תדע מה שינו הפורצים לטובתם). כל השאר יכול להיפתר בלי התקנה מחדש, ובמקרים רבים, אפילו בלי הפעלה מחדש. 5) קרא היטב את המידע אותו מושיטה רשת האינטרנט לך. קרא, הבן, ואז שאל שאלות. שאלות שנובעות מעצלנות יעצבנו רבים וטובים מבני הפורום (הזה, ואחרים) שכן קראו, וכן למדו, ואין רצונך בעזרה מאנשים עצבניים. 6) זכור את ה root, ולכל מעשיו אשר עשה, ואין דבר המונע ממנו לעשותם, ולפי רצונו יטה מערכת, ויהרוג שירותים, וימחוק קבצים, ואין איש פוצה פיו, ויאמרו אמן, אל תוך ששונם, ואל תוך אובדנם. אלו הן הדיברות אותן נתן העז, אשר שתה ומחק, אשר שינה ולא גיבה, אשר בילה לילות קייץ רבים בבהייה אל מחשב שנמצא רחוק מאוד ממנו, במונחי מרחב, וקרוב מאוד לליבו (ולישבנו) במובן הנפשי, אשר מעולם לא התקין מחדש בלי סיבה *ממש* טובה (וקשה למצוא כאלו, עד שאתה מתחיל לשחק בהתקנים היותר משמעותיים, ואתה לא) ואשר מעולם לא שאל שאלה שטרם בדק, ולמד, וניסה בעצמו. אלו הם הדיברים, ואלו הם המעשים אשר עשו אבותיך, ותעשה אתה בבוא היום בו תדבר כמו דביל בשעות לילה מאוחרות. ואמרו אמן! Ez

בוא נגיד שאתה צודק ..

וזה אולי לא מקצועי כל כך לבנות את המערכת כ swap ו -/ .. אבל את הסיבות שנתת לא ממש הצלחתי להבין .. מה זה מריע שהמערכת היא כזו .. לנושא של גיבויים , או לנושא של שידרוג kernel או לשאר הנושאים .. בקיצור - אני לא ממש מבין אולי יש סיבות אחרות לעשות את זה אחרת ?? (בצורה לא של swap ו / )

beitar

New member
את נושא הגיבויים אני דווקא מבין

אם למשל משדרגים את המערכת (עוברים למשל לראד האט 8.0 עוד X זמן), אז סביר להניח שרוצים להתקין על מערכת נקייה, מצד שני איזה סיבה יש למחוק את מה שיש ב /home ? אם עושים את /home כמחיצה, אפשר כמובן בשדרוג לא למחוק את תוכן המחיצה. זו לדעתי הכוונה. בנוגע לקרנל, קטונטי. אם יורשה לי לשאול שאלת בור, למה באמת בד"כ עושים מחיצה נפרדת ל /boot ? זה מהיבטי אבטחה ?

ezaton

New member
הסיבות הן קצת מורכבות

לא אבטחה. לא כעיקרון. כעיקרון, בעבר היה צורך במחיצה קטנה וקרובה לתחילת הדיסק. במערכות מאוד ישנות, לא היתה קיימת כלל המחיצה הזאת, אלא שבחדשות יותר (נגיד, רדהאט 5 פלוס, מבחינת תקופה) זה הופיע. ישנן הפצות שכלל לא עושות כך, אגב, והקרנל נמצא ברוט. יכול להיות ששיקול נוסף הוא לרכז את ה initrd, את הקרנל, את ה system.map, ובמקום להחזיק קבצים מסתובבים ברוט, פשוט לשים אותם היכן שהוא, אבל במקום מופרד. מיתרונות ה boot/ הנפרד הוא שאתה יכול לעבוד עם כוננים קשיחים למכביר, בכל מקום שתרצה, להוסיף ולהוריד מערכות, וכל זמן שה boot באותו מקום, ללילו לא יהיה אכפת. Ez

ויתרון קטן מאד נוסף ...

שמעט יותר קל להחליף קרנל בזמן ריצה. (לפחות לפי התיאוריה) - כאשר אתה מוריד את המנשק ל-/boot וצריך לטעון אותו מחדש ... וחוסך את השלב של הגדרת ramdisk (שוב, באופן תיאורטי.) לזה כוונתי ב"החלפת קרנל". גיבויים - הכוונה היתה לא רק ל-/home אלא גם למחיצות נוספות (חלק מההתקנים ב-/dev) שנהגתי להעביר מגרסה לגרסה.

למעלה