התקנת מאוורר תקרה

GOG 1

New member
התקנת מאוורר תקרה

כשעברתי דירה התקינו לי מאוורר תקרה, של סטאר אם אינני טועה. כעת יש בעיה שלא הייתה לי בבית הקודם, בבית הקודם היו שני מפסקים, אחד למאוורר ואחד לחשמל. בבית הזה התקינו לי את המאוורר כך ששניהם נדלקים ביחד, כך שכל פעם שאני רוצה לכבות את האור ולהשאיר את האיוורור, אני צריכה לטפס למעלה, ולהגיע לחוט שמפסיק את האור. מה עושים על מנת לתקן? האם צריך להשחיל עוד סט של חוטים ולעשות מפסק כפול? הבית מאוד ישן והצנרת של החשמל היא מברזל ולא משרשורי... תודה

מאגר

New member
כי היתקינו אותו ללא חוט נוסף למפסק

כך שמרכז הברקה הפך ליות על המאוור ולא על הקיר יש להזמין חשמלאי שיוסיף עוד חוט אחד מהפסק למאוורר. שיהיה בהצלחה דורון ט

GOG 1

New member
אם כך

אין ברירה אלא להשחיל עוד חוטים. תודה בכל אופן

amidek

New member
מנצל"ש לגבי מאוורר תקרה

לי יש בכניסה לחדר השינה מפסק מחליף למנורה (השני נמצא ליד המיטה) ואנחנו רוצים להתקין מאוורר תקרה שיישלט דרך אותו המפסק (ללא צורך בהפעלה עם החוט) כלומר שהמפסק המחליף שקיים יהפוך למפסק כפול- אחד למאוורר והשני יישאר מחליף למנורה. שתי שאלות- יש בכלל כזה מפסק, כלומר כפול שאחד מהם גם מחליף? אם כן, אז השאלה השניה היא האם ניתן באותו צינור שרשורי שקיים להשחיל עוד חוט עבור המאוורר או שהחשמלאי צריך לחצוב לצינור חדש? ממש לא מתאים לנו חציבות בחדר השינה עכשיו. תודה, אמיר.

amidek

New member
מה יקרה?? אפשרלהשחיל חוט נוסף

בצינור הקיים
או שצריך לחצוב

wil

New member
איזה עוד אביזרים מעניינים קיימים?

שקע+מחליף, קיים? 3 מפסקים רגילים (בקופסה סטנדרטית), קיים? 2 שקעים (אחד מעל השני, העליון הפוך) - ראיתי אביזר כזה כמה פעמים - האם עדיין קיים, והאם זה תקני?

eladts

New member
בעניין שני השקעים בקופסא אחת

היה לי כזה בדירה הקודמת, משום מה דוקא התחתון הפוך ולא העליון כך שאם רוצים לחבר שני תקעים שניהם צריכים להיות ישרים (ללא זוית 90 מעלות). נראה לי שהסינים שבנו את זה לא הבינו שהסבירו להם לאיזה צד הולך החוט בתקעים עם זוית

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifעוד שאלה בענין מאוורר תקרה../images/Emo41.gif

שלום לחברי הפורום! פעם ראשונה שלי כאן, ואני מקווה שאני במקום הנכון (ואם לא - רק תגידו). אז ככה: אנחנו משפצים דירה ורוצים להתקין מאווררי תקרה בחדרי השינה. יש עכשיו המון מבצעים על מאווררי תקרה, ואנחנו לא יודעים במה לבחור. באייס, למשל, ניתן לקנות ב- 100 ש"ח מאוורר מתוצרת בריזה, מיובא על ידי אלקטרו סטאר. בהום סנטר יש מבצע על מאווררים של וסטינגהאוס, ואפשר לקנות שם מאוורר ב- 125 ש"ח (לא הבדל משמעותי). וסטינגהאוס נותנת אחריות של 10 שנים על המנוע (אם כי נראה לי שבכל מקרה לא ישתלם לי לממש אותה, כי העלות של פירוק והתקנה מחדש (אנחנו לא עושים את זה לבד) תהיה גבוהה יותר). ואולי בכלל כדאי להשקיע במאווררים יקרים יותר? ב- 250 ש"ח? ב- 350? דרך אגב - אני משווה בין מאווררים באותו גודל - 42 אינטש. עוצמת התאורה לא משנה לי (ממילא אנחנו מפרקים את ה"מכסה" של המנורה ולכן ניתן להכניס גם נורות חזקות יותר. ומבחינת היופי - נו, כולם אותו דבר בעיני. מישהו יודע מה ההבדלים בין הסוגים השונים? ואם החלטנו ללכת על הזול - מה עדיף - בריזה או וסטינגהאוס? והכי חשוב - שהמאוורר יהיה מאד מאד שקט.
מראש!

למעלה