התקנת מדיח קטן על השיש

rosita613

New member
היה לי בעבר מדיח קטן על השיש, שחיבור המים שנכנסים אליו היה ממפצל שהותקן על ברז המטבח,
וריקון המים היה אל הכיור ישירות.

היום אני מנסה להתקין מדיח קטן של אלקטרה באותה שיטה ך הוא נותן לי הודעת שגיאה E1

נאמר לי כי ההתקנה צריכה להיעשות אל מתחת לכיור,
השאלה שלי היא למה?
האם המדיח לא יכול לקבל מים מברז הכיור?
ושניכוז המים יהיו אל הכיור?

פשוט מדובר בדירה שכורה ואנו לא רוצים לעשות קידוחים בשיש או בארון.

תודה רבה לעונים. 🙏😃

רשר

Well-known member
מנהל
היה לי בעבר מדיח קטן על השיש, שחיבור המים שנכנסים אליו היה ממפצל שהותקן על ברז המטבח,

השאלה שלי היא למה?

תודה רבה לעונים. 🙏😃
פנה לחברת השרות של אלקטרה - פלרום

רוני1955

Active member

השאלה שלי היא למה?

תודה רבה לעונים. 🙏😃
ההגיון שלי אומר שאתה צודק. למדיח לא צריך להיות אכפת מאיפה המים מגיעים, ולאן הולכים. צריך לבדוק מה בדיוק אומרת התקלה הזו.
יכול להיות שצינור הניקוז אמור להיות מוגבה, לשמירה על מפלס מים בתוך המדיח. נסה להגביה אותו באמצע הדרך שלו.

rosita613

New member
ההגיון שלי אומר שאתה צודק. למדיח לא צריך להיות אכפת מאיפה המים מגיעים, ולאן הולכים. צריך לבדוק מה בדיוק אומרת התקלה הזו.
0יכול להיות שצינור הניקוז אמור להיות מוגבה, לשמירה על מפלס מים בתוך המדיח. נסה להגביה אותו באמצע הדרך שלו.
תודה רוני על תגובתך.
לשאלתך E1 זו כביכול הצפה, אבל באמת אין כזו בבדיקה פנימית של המדיח.
לא הבנתי למה להגביה את צינור הניקוז?
כי הרי הניקוז זה מהמדיח אל הכיור נכון?

אז ניסיתי להגביה דווקא את המדיח כדי לתת למדיח "תחושה" שהמים מתנקזים מהמדיח לכיוון למטה, אבל בכל זאת הופיעה אותה הודעת שגיאה 😩
אז מה אתה אומר?
אשמח לקרא את דעתך.
תודה רבה 🙏

רוני1955

Active member
תודה רוני על תגובתך.
לשאלתך E1 זו כביכול הצפה, אבל באמת אין כזו בבדיקה פנימית של המדיח.
לא הבנתי למה להגביה את צינור הניקוז?
כי הרי הניקוז זה מהמדיח אל הכיור נכון?

אז ניסיתי להגביה דווקא את המדיח כדי לתת למדיח "תחושה" שהמים מתנקזים מהמדיח לכיוון למטה, אבל בכל זאת הופיעה אותה הודעת שגיאה 😩
אז מה אתה אומר?
אשמח לקרא את דעתך.
תודה רבה 🙏
כשצינור הניקוז אינו מוגבה, בזמן שהמדיח מתמלא במים, הם עלולים להישפך מיד החוצה. המדיח יודע שהברז החשמלי פתוח, ושיש זרימת מים פנימה. מד הגובה שלו אינו מפסיק את הזרימה, ולכן המסקנה היא שיש הצפה, הברז החשמלי נסגר, ויש התראת תקלה. זה ההגיון מאחורי מה שכתבתי לפני התגובה הזו.
בזמנו, ביקשו ממני פעם לתקן מכונת כביסה עם תקלה דומה. הסיבה הייתה שצינור הניקוז היה בגובה אפס, המים נשפכו מיד החוצה, והייתה התראת תקלה.
בוא נצא מתוך נקודת הנחה שאני טועה. מה אכפת לך לנסות? תגביה את צינור הניקוז ב 20 ס"מ, קשור אותו עם חתיכת חוט, ותראה מה קורה. מכסימום, יצליח לך.
אפשרות נוספת: אני לא מכיר את המדיח שלך, אבל יש מדיחי כלים עם אמבטיה בתחתית, ויש שם מצוף לזיהוי הצפה. אם זה גם אצלך ככה, אולי הוא תקוע על מצב גבוה, ומזהה הצפה.

rosita613

New member
כשצינור הניקוז אינו מוגבה, בזמן שהמדיח מתמלא במים, הם עלולים להישפך מיד החוצה. המדיח יודע שהברז החשמלי פתוח, ושיש זרימת מים פנימה. מד הגובה שלו אינו מפסיק את הזרימה, ולכן המסקנה היא שיש הצפה, הברז החשמלי נסגר, ויש התראת תקלה. זה ההגיון מאחורי מה שכתבתי לפני התגובה הזו.
בזמנו, ביקשו ממני פעם לתקן מכונת כביסה עם תקלה דומה. הסיבה הייתה שצינור הניקוז היה בגובה אפס, המים נשפכו מיד החוצה, והייתה התראת תקלה.
בוא נצא מתוך נקודת הנחה שאני טועה. מה אכפת לך לנסות? תגביה את צינור הניקוז ב 20 ס"מ, קשור אותו עם חתיכת חוט, ותראה מה קורה. מכסימום, יצליח לך.
אפשרות נוספת: אני לא מכיר את המדיח שלך, אבל יש מדיחי כלים עם אמבטיה בתחתית, ויש שם מצוף לזיהוי הצפה. אם זה גם אצלך ככה, אולי הוא תקוע על מצב גבוה, ומזהה הצפה.
הבנתי אותך.
תודה על ההסברים הדבר הופך למעניין ומסקרן.
אכן הגבהתי את צינור הניקוז,
אך המדיח התעקש לשלוח הודעת שגיאה.
לגבי עניין המצוף אבדוק, לא שמתי לב לדבר.
אגב יש לי מכשיר אלקטרה 6390/100169

מסכים עם רוני ומוסיף - הריקון לא נעשה דרך ברז אלא דרך משאבה. כשהמשאבה לא עובדת, היא אינה אוטמת, כלומר שמים יכולים לזרום דרכה. אם הצינור נמוך מהמדיח, הוא יכול לרוקן אותו באמצעות גרויטציה או כסיפון.
יש מצב שהשגיאה המדוברת אינה רק "הצפה", אלא בעיה כללית של גובה מים. רק שהמצב הנפוץ הוא עודף (הצפה) ולא חוסר. וזה מה שהטכנאים יודעים לדקלם.

rosita613

New member
מסכים עם רוני ומוסיף - הריקון לא נעשה דרך ברז אלא דרך משאבה. כשהמשאבה לא עובדת, היא אינה אוטמת, כלומר שמים יכולים לזרום דרכה. אם הצינור נמוך מהמדיח, הוא יכול לרוקן אותו באמצעות גרויטציה או כסיפון.
יש מצב שהשגיאה המדוברת אינה רק "הצפה", אלא בעיה כללית של גובה מים. רק שהמצב הנפוץ הוא עודף (הצפה) ולא חוסר. וזה מה שהטכנאים יודעים לדקלם.
תודה רבה יוביוב הירוק,
אכן חידדת את מה שרוני מסביר לנו פה, ואכן הוא תותח בהסברים שלו.

למעלה