התקנת מובילים במטבח

• פותח הנושא shaq2
  • פורסם בתאריך

shaq2

New member
שלום רב,

אשמח להמלצותיכם בנושא:

יש לי לקוח שנכנס לדירה חדשה, ועדיין לא הורכב מטבח.

עליי להכין לו נקודות חשמל עבור המדיח + טוחן אשפה, ובנוסף קו תלת פאזי לכיריים אינדוקציה

סימנתי בסגול וטורקיז את התוואי שכנראה אלך בו, חלק מהמסלול אעבור בהנמכת גבס של המיזוג, והשאר בחציבה בקירות המטבח.

השאלה שלי היא כזו:

מאחר ועדיין אין מטבח ואני צריך להכין קווים לטוחן אשפה ולמדיח כלים, מבחינה פרקטית איך אפשר לעשות את ההכנות? הרי אין לי שם קיר שעליו אני יכול לקבע את השקעים. האם אני מכין הזנה מספיק ארוכה ורק לאחר שיורכב המטבח אני ארכיב את השקע בתוך הארונות?

האם כדאי בכלל לרדת מהקיר עד לרצפה בקו השיש ואז לצאת עם הקו מתוך הרצפה עד למיקום המדיח?

כל הערה תתקבל בברכה,

תודה

קבצים מצורפים

• 2021-09-04_17-07-30.jpg
    2021-09-04_17-07-30.jpg
    KB 96.5 · צפיות: 2

רשר

Well-known member
מנהל
שלום רב,

אשמח להמלצותיכם בנושא:

יש לי לקוח שנכנס לדירה חדשה, ועדיין לא הורכב מטבח.

עליי להכין לו נקודות חשמל עבור המדיח + טוחן אשפה, ובנוסף קו תלת פאזי לכיריים אינדוקציה

סימנתי בסגול וטורקיז את התוואי שכנראה אלך בו, חלק מהמסלול אעבור בהנמכת גבס של המיזוג, והשאר בחציבה בקירות המטבח.

השאלה שלי היא כזו:

מאחר ועדיין אין מטבח ואני צריך להכין קווים לטוחן אשפה ולמדיח כלים, מבחינה פרקטית איך אפשר לעשות את ההכנות? הרי אין לי שם קיר שעליו אני יכול לקבע את השקעים. האם אני מכין הזנה מספיק ארוכה ורק לאחר שיורכב המטבח אני ארכיב את השקע בתוך הארונות?

האם כדאי בכלל לרדת מהקיר עד לרצפה בקו השיש ואז לצאת עם הקו מתוך הרצפה עד למיקום המדיח?

כל הערה תתקבל בברכה,

תודה
מובילים = צינור 23 לפחות כדי לא להסתבך,
הצינור יורד מלוח לרצפה ורץ ברצפה עד לעליה במקום,
לתנור וכיריים נקודה בגובה 60 ס"מ מהרצפה כבל ירוק XLPE 5X2,5 ממ"ר ומא"ז 3X16A בלוח רצוי כבר להתקין שקע בתיאום עם יצרן הכיריים או "שוקו",
במידה ויהיה תנור מתחת לכיריים להעביר אליו צינור נוסף לקו נפרד כבל ירוק XLPE 3X2,5 ממ"ר ושקע תקני מוגן מים,
אל ה"אי" שולחים 2 מובילים נוספים שוב צינורות 23 בקצה בינתיים רק מהדקים או שקע לכבל (פנדל, כדי לעבור בדיקת חשמל), עודף כבל כ 1,5 מטר,
אגב באי צריך גם שקעים נגישים לטעינה, לטוסטר,,, מאותם הקוים
למה צינור גדול = כי חובה להכניס כבל בצינור ברצפה ולא חוטים כמו בקיר,
מומלץ בתוך ארון המטבח להתקין תעלת PVC 60X60 לאורך כל הארון בגב מעל גובה ברזי הניל וכך לאפשר להריץ נקודות נוספות,

אם יש כבר ריצוף מרימים מעברים ומרצפים מחדש עם ריצוף אחר בעל דוגמאות שיראה כמו שטיח וכך לשדרג את הרצפה,

shaq2

New member
תודה על המענה,

מתחת לכיריים לא יהיה תנור, יש כבר הכנה קיימת בקיר השמאלי: למקרר, תנור ומיקרו...
על הקיר בצמוד לאי יש כבר שקעים קיימים לתמי 4, טוסטר וכו'.
אני מתלבט כרגע איך להוסיף את הקווים למדיח ולטוחן אשפה.

אני מבין שאתה ממליץ לעשות הכל מתחת לריצוף? לא לעלות למעלה ולהיעזר בהנמכת גבס הקיימת, ואז לרדת למטה?

רשר

Well-known member
מנהל
תודה על המענה,

מתחת לכיריים לא יהיה תנור, יש כבר הכנה קיימת בקיר השמאלי: למקרר, תנור ומיקרו...
על הקיר בצמוד לאי יש כבר שקעים קיימים לתמי 4, טוסטר וכו'.
אני מתלבט כרגע איך להוסיף את הקווים למדיח ולטוחן אשפה.

אני מבין שאתה ממליץ לעשות הכל מתחת לריצוף? לא לעלות למעלה ולהיעזר בהנמכת גבס הקיימת, ואז לרדת למטה?
ראיתי רק תוכנת שהיא חתך הבית בגובה מסוים, מכאן שאיני יכול להמליץ מעבר למה שכתבתי

למעלה