אני נורמאלי מאוד
השאלה היא האם אתה מחובר. אתה מחובר למציאות? אתה מבין מה קורה לך במחשב, מר יואב פרץ, כשהחלונות שלך עולה ויש לך מודם PCI חדש, שהוא מודם תוכנה? תן לי לעזור לך להבין, מר יואב פרץ, כדי שכשתבדוק את דברי, תפרסם פה התנצלות קלה. כשחלונות עולה, הוא מבצע סריקת bus קצרצרה. משמעות הסריקה היא שכל ההתקנים PCI מזדהים, והדרייבר המתאים נדרש לשימוש. יש לנו, אבל, מודם חדש. חלונות שואל אותנו מה לעשות איתו, כי הוא _לא_מכיר_את_ההתקן_. אנחנו מכניסים דיסק של יצרן החומרה, אומרים לו היכן לחפש, והנה, יש לנו מודם חדש. ללא דרייבר, גם אם באמת תנסה, לא תצליח להתחבר. בחלונות קצת יותר מתקדמים, כגון XP, במערכת כבר שולבו דרייברים של יצרנים מסויימים. יש יתרון דיי גדול בלהחליף את הדרייבר לגירסא מעודכנת, אבל לא נכנס לכך. מערכת הלינוקס יודעת תמיד על התקני PCI. פשוט, מר יואב פרץ, אם יש לך בכלל מכונת לינוקס, רק להריץ cat /proc/pci והנה, תגלה מה כל אחד מהתקני ה PCI שלך מספר על עצמו, כשהוא נשאל. בלי גרפיקה, בלי חלונות יפים שמבקשים דרייבר. אם יש לך מודול (יודע מה זה, מר יואב פרץ?) מתאים, וקיימת הגדרה ב kmod, שהוא "טוען הדרייברים" של לינוקס (ואותו, אגב, מר יואב פרץ, מגדיר הקודזו, הארדדרייק, או כל כלי אחר שהוא), אזי ההתקן יטען. אם תריץ במערכת הלינוקס שלך, מר יואב פרץ, את הפקודה dmesg, תקבל הרבה מידע אודות כל ההתקנים שנתגלו, והדרייברים (מודולים, לשם העניין) שנטענו עבורם, בהתאם. אם אין לך לא הגדרה ידנית של הדרייבר, והוא לא חלק מהקרנל, כנראה שאו שתצטרך למצוא אחד באינטרנט, או שאין. מר יואב פרץ, כשאתה שולח אותם לטכנאי הם באים _אלי_, ומשלמים טוב, ואתה יודע למה, מר יואב פרץ? כי אני לא כותב שטויות בפורומים. Ez