התקנת מודם

ssshaoul

New member
התקנת מודם

למי שיודע בלבד!!!!!!!!!!!!!!!!1 התקנתי גירסת suse 7.0 המערכת לא זיהתה את המודם ניסיתי להחליף 3 סוגי מודם(pci)אל ללא הצלחה יש למישהו מושג איזה סוגי מודם suse 7.0 תומכת או יש דרך קיצור להתקנת המודם המיוחל

Rul3R

New member
מודמים

אם תכתוב את השם של הדגמים של המודמים שניסית יהיה יותר קל לעזור לך. אך סביר להניח שניסית להתקין "winmodem" שזה מודם תוכנה שבשביל להפעיל אותו צריכים דרייברים שהרבה חברות שמייצרות מודמים כאלה פשוט לא כותבות דרייברים ללינוקס ולכן תצטרך לקוות שאיזה מתכנת איפשהו בעולם כתב למודם שלך דרייבר והעלה אותו לאינטרנט, או לללכת לחנות מחשבים הקרובה אליך ולבקש מודם חומרה. אני מצאתי חנות במרכז שמוכרת מודם חומרה PCI במחיר זול יחסית של 160 ש"ח. אם לא בא לך לקנות מודם חדש תנסה לחפש באתר של היצרן של המודם שלך או באתר הזה דרייברים למודם שלך.

ezaton

New member
המודמים שלך

ללא ספק נמצאים תחת קטגוריית ה winmodems המפורסמת. אלו אינם מודמים טריוויאלים למערכת (גם לא לחלונות) מכיוון שמרבית פעולתם מתבצעת על המערכת עצמה, ולא על המודם, תחת הדרייבר המתאים (לכם הם מכונים ווינמודם, להבדיל ממודמי חומרה). פיתרון: הצץ ב proc/pci/ וראה בדיוק מה המודם שלך מספר על עצמו. חפש באינטרנט (תחת הקישור בהודעה מעלי) אחר דרייברים למודם המתאים, וקווה לטוב. אל תצפה שלינוקס יזהה את סוגי המודמים האלו אוטומאטית. אני מניח שעוד נגיע לימים האלו, אבל זה יקח זמן. Ez

yoav perez

New member
אתה יכול להשתמש במודם אבל...

תגיד אתה נורמלי ...... אם ברשותך תוכנית הפעלה של WINDOWS אז כאשר אתה מתקין את המודם אז תכבה את המחשב ולאחר מכן כשאתה מפעיל מחדש את המחשב הWINDOWS עולה ואז הוא מודיע שנוספה חומרה חדשה שהוא לא מזהה ......מכוון שהוא לא מזהה אתה פשוט צריך להתחיל להתקין את המודם.....הם מובילים אותך ... אתה רק צריך את הדיסק של הWINDOWS שלך וקצת סבלנות- (במקרה שהמחשב שלך דפוק)...... אלא אם לא הצלחת ....לך לטכנאי או למקום רכישת המודם...... נהנתי לעזור ........יואב פרץ

Rul3R

New member
אולי לא שמת לב,

אבל אתה בפורום לינוקס ולא בפורום ווינדוס. ואם תקרא את התגובות שנכתבו מקודם תוכל להבין שהעניינים לא כלכך (פשוטים?) כמו בווינדוס ושלינוקס אוהבת לנצל את החומרה שלה ולכן לא תוכל להפעיל ווינמודם בלי דרייברים מתאימים שנכתבו ללינוקס אבל מצד שני, מודמים אמיתיים (חומרה) יפעלו בלי בעיות והלינוקס תנצל אותם כמו שצריך ותוציא מהם את המייטב.

ezaton

New member
אני נורמאלי מאוד

השאלה היא האם אתה מחובר. אתה מחובר למציאות? אתה מבין מה קורה לך במחשב, מר יואב פרץ, כשהחלונות שלך עולה ויש לך מודם PCI חדש, שהוא מודם תוכנה? תן לי לעזור לך להבין, מר יואב פרץ, כדי שכשתבדוק את דברי, תפרסם פה התנצלות קלה. כשחלונות עולה, הוא מבצע סריקת bus קצרצרה. משמעות הסריקה היא שכל ההתקנים PCI מזדהים, והדרייבר המתאים נדרש לשימוש. יש לנו, אבל, מודם חדש. חלונות שואל אותנו מה לעשות איתו, כי הוא _לא_מכיר_את_ההתקן_. אנחנו מכניסים דיסק של יצרן החומרה, אומרים לו היכן לחפש, והנה, יש לנו מודם חדש. ללא דרייבר, גם אם באמת תנסה, לא תצליח להתחבר. בחלונות קצת יותר מתקדמים, כגון XP, במערכת כבר שולבו דרייברים של יצרנים מסויימים. יש יתרון דיי גדול בלהחליף את הדרייבר לגירסא מעודכנת, אבל לא נכנס לכך. מערכת הלינוקס יודעת תמיד על התקני PCI. פשוט, מר יואב פרץ, אם יש לך בכלל מכונת לינוקס, רק להריץ cat /proc/pci והנה, תגלה מה כל אחד מהתקני ה PCI שלך מספר על עצמו, כשהוא נשאל. בלי גרפיקה, בלי חלונות יפים שמבקשים דרייבר. אם יש לך מודול (יודע מה זה, מר יואב פרץ?) מתאים, וקיימת הגדרה ב kmod, שהוא "טוען הדרייברים" של לינוקס (ואותו, אגב, מר יואב פרץ, מגדיר הקודזו, הארדדרייק, או כל כלי אחר שהוא), אזי ההתקן יטען. אם תריץ במערכת הלינוקס שלך, מר יואב פרץ, את הפקודה dmesg, תקבל הרבה מידע אודות כל ההתקנים שנתגלו, והדרייברים (מודולים, לשם העניין) שנטענו עבורם, בהתאם. אם אין לך לא הגדרה ידנית של הדרייבר, והוא לא חלק מהקרנל, כנראה שאו שתצטרך למצוא אחד באינטרנט, או שאין. מר יואב פרץ, כשאתה שולח אותם לטכנאי הם באים _אלי_, ומשלמים טוב, ואתה יודע למה, מר יואב פרץ? כי אני לא כותב שטויות בפורומים. Ez

ezaton

New member
אה, מר יואב פרץ

עוד משהו קטן. אומרים "מערכת הפעלה". לאיית? Ez

omri75

New member
תגובה

תבדוק את היציאות תעשה DISABLE ל PNP OS INSTALLED בביוס תעדכן ביוס דרך אגב אצלי זה שיפר הרבה[!] עכשיו בקשר למודם תחבר מודם אחד ליציאת PCI reboot למערכת cat /proc/pci תראה אם יש מיידע על השבב של המודם [ChipSet] נגיד לך אם הוא תואם למערכת הפעלה Linux או לא בכל זאת יש לפעמים דריברים [מומלץ לנסות מודם ISA כי בדרך כלל אלו מודמי חומרה ולא תוכנה] בהצלחה

ezaton

New member
עוד פרט קטן

אין צורך היום לבטל את Use PNP ב BIOS. השימוש באופציה הזאת נכון לגבי כרטיסי ISA, לגבי הקצאת משאבים על ידי מערכת ההפעלה, בזמן שתחת לינוקס הם מוגדרים ידנית (PNPTOOLS). אני לא יודע במה זה שיפר לך, אבל אני אשמח לשמוע. כיום גם קיים כלי לשימוש מול ACPI תחת לינוקס. מנסיוני, הוא עובד יחסית בסדר, ובעיקר כשאתה מקבל כל מיני IRQ מוזרים לכרטיסי רשת (אחד כבר קבע שהוא 23, והיו עוד, ישמרנו השם, אבל הכל עבד). Ez

למעלה