התקנת מנועל לחלון מרפסת

• פותח הנושא ipv6
  • פורסם בתאריך

ipv6

Member
אני מעוניין להתקין משהו כזה:

האם אני צריך לקדוח חור שיעבור דרך __שני__ הפרופילים של החלונות הזזה (כדי לחבר את החלונות שזזים יתחברו לגוף אחד כביכול).

עם איזה ברגים מבריגים ועם איזה מקדח קודחים בפרופיל אלומיניום? אני מניח שלא שמים דיבל בחלון אלא פשוט משתמשים בבורג קודח ומברגה?

חן 1111

Active member
לא רואים בתמונה איזה סוג קנית. יש שני סוגים. אחד מיועד למצב בו יש חפיפה בין המסגרות כשהתריס סגור, ואז קודחים דרך שתי המסגרות. השני מיועד למצב שאין חפיפה, ואז מחברים אותו למסגרת אחת וקודחים רק בשנייה.
קודחים עם מקדח רגיל למתכת, לפי קוטר הפין.
אתה צודק, לא שמים דיבל. אפשר עם ברגים קודחים ומברגה, ואפשר לקדוח ולהתקין עם ניטים.

ipv6

Member
איך שמים ניטים? אפשר הסבר לחסרי ניסיון עם ידיים שמאליות?

אגב זה שווה משהו מבחינת בטיחות? יעכב פורץ? יש פתרון זול (לא סורגים) שאפשר להתקין (לבד בקלות \ בזול) לדירה שכורה ?

חן 1111

Active member
צריך אקדח ניטים וצריך ניטים במידה המתאימה (אורך וקוטר), וצריך לקדוח ואז לחבר עם ניטים. בחנות יוכלו להסביר לך או שיש הסברים ביוטיוב.
מבחינת בטיחות זה לא שווה הרבה, אבל ברור שזה מעכב, תלוי כמה הפורץ נחוש להיכנס. אם זה בקומת קרקע ופורץ מזדמן ניסה להזיז את התריס ולא הצליח, אולי הוא ילך לדירה אחרת. אם הוא מתעקש, הוא יכול לשבור את השלבים וככה להיכנס. מצד שני זה מרעיש ומושך תשומת לב.
בדרך כלל המנעולים האלה זה דרישה של חברת הביטוח.

ipv6

Member
תודה על ההסבר.
יש לניטים מידות שמתאימה למידות מקדח או שעושים לפי העין?
ומה יחזיק טוב יותר בפרופיל אלומיניום של חלון; ניט או בורג קודח?

ipv6

Member
כשמדברים על מידות של ניט (קוטר ואורך) הכוונה רק לחלק ה"שמן" שמתכווץ ומחבר את המתכות? לא לחלק הדק שהאקדח חותך, אני מבין נכון?

חן 1111

Active member
כשמדברים על מידות של ניט (קוטר ואורך) הכוונה רק לחלק ה"שמן" שמתכווץ ומחבר את המתכות? לא לחלק הדק שהאקדח חותך, אני מבין נכון?
נכון. בדרך כלל בתריסים משתמשים בניטים בקוטר 4 מ"מ. ואם מתאמצים אפשר להשיג גם בצבע לבן או שחור (הסטנדרטי זה בצבע אפור).

רוני1955

Active member
נכון. בדרך כלל בתריסים משתמשים בניטים בקוטר 4 מ"מ. ואם מתאמצים אפשר להשיג גם בצבע לבן או שחור (הסטנדרטי זה בצבע אפור).
כשאני צריך ניטים צבעוניים, אני צובע אותם. לוקח חתיכת עץ, קודח חורים 4 מ"מ, ונועץ את הניטים עם החלק העבה בעץ. לוקח צבע ספריי מתאים, ומרסס. צבעתי ככה גם בצבע ורוד בזמנו.

למעלה