התקנת מערכת גז לחימום מים

Northone

New member
התקנת מערכת גז לחימום מים

שלום, אני כרגע בשלבי תכנון הבית וברצוני להתייעץ לגבי חימום מים ע"י מערכת גז כגיבוי למערכת הסולארית. האם לחץ המים יהיה כרגיל? האם משהו בדק עלויות? הבית הוא בית פרטי על קומה אחת עם שתי אמבטיות. תודה

Northone

New member
מקפיץ

קפיץ קפוץ קפיץ קפוץ קפיץ קפוץקפיץ קפוץ קפיץ קפוץ קפיץ קפוץ קפיץ קפוץקפיץ קפוץ קפיץ קפוץקפיץ קפוץקפיץ קפוץקפיץ קפוץ

בינא

Member
גיבוי בגז למערכת סולרית - התיעצות

חברות הגז, כמו אמישראגז, פזגז ואחרות נותנות יעוץ כזה, ללא תשלום. פנה אליהן. המערכת אינה משפיעה על לחץ המים ולא מושפעת ממנו, אלא אם יש לחצים מאוד נמוכים ו/או בעיות של כניסת אוויר לצנרת וזה די נדיר. העלויות תלויות מאוד בסוג המערכת הסולרית, גודל הדוד, גודל הקולטים, מיקום בארץ, הגיבוי שתבחר, תכיפות השימוש במים חמים ועוד. לכן קשה לענות על שאלה כזו, אבל תוכל לקבל נתונים מחברות הגז. ידוע שבמקומות גבוהים וקרים בארץ, כמו ירושלים, רמת הגולן ועוד משתלם שיהיה גיבוי מים חמים בגז, בפרט אם אתה גם מחמם את הבית בגז.

ראיתי מערכת כזו שמורכבת חיצונית

לבית , אני דווקא חושב על חימום ע"י הבערת צמיגים , עצים ואשפה .

Dfengshui

New member
לחץ מים

יש לי מערכת כזו ב 5 שנים האחרונות. הרעיון הוא שהמים מהדוד עוברים דרך המכשיר ואז מגיעים לברז האמבטיה. אצלנו, עשינו מעין מעקף, כדי שבקיץ, המים לא יעברו דרך המכשיר וכך נקטין את הצטברות האבנית. בכל אופן, כאשר אנחנו מתקלחים *עם* המכשיר, לחץ המים יורד בהחלט. זה לא משהו היסטרי, אבל אם שני אנשים מתקלחים במקביל, זה מפריע. כשאנחנו מתקלחים ללא המכשיר, יכולים שני אנשים להתקלח ללא שום בעיה והזרימה חזקה יותר. לגבי עלויות - אנחנו שילמנו בסביבות 3000 ש"ח.

Northone

New member
האם חימום גז זול יותר מחימום בחשמל?

האם חימום גז זול יותר מחימום בחשמל?

בינא

Member
תלוי בשיטת החימום

יש 2 שיטות לחימום בגזף 1 - המבער נמצא מתחת (כחלק) לדוד הגיבוי, מחמם את כל הדוד ונכנס לפעולה נוספת ברגע שהתרמוסטט "מרגיש" שהמים מתקררים. אם מקבל מים חמים מהדוד של המערכת הסולרית, בטמפרטורה שנקבעה לטרמוסטט או מעליה,גיבוי הגז לא יפעל. המערכת הזו מסוגלת לספק מים בלחץ סביר גם ל-3 מקלחות כי קוטר הצינור בכניסה מהמערכת הסולרית = לקוטר הצינור ביציאה. הדוד יהיה בקיבולת של 120-200 ל', נוסף על הדוד של המערכת הסולרית. במערכת כזאת המים החמים לא נגמרים אף-פעם... 2- צנרת המים עוברת דרך מחמם על גז המופעל ע"י הטרמוסטט כש"מרגיש" שהמים מהמערכת הסולרית העוברים דרכו, אינם בטמפרטורה שלו כוון. סוג מערכת זה אינו מסוגל לספק בו זמנית לחץ ל-2 מקלחות כי הצנרת העוברת דרכו קטנת קוטר, כדי שיספיק לחמם את המים העוברים דרכו גם בחורף. כמות המים לצריכה תוך שימוש, היא למעשה אין-סופית...כמעט...כל זמן שיש גז. בשיטת החימום 1 - צריכת הגז תהיה = לצריכת החשמל כי מחממים דוד שלם וברגע שיש צריכה, מבער הגז, כמו גוף החימום החשמלי, נכנסים לפעולה. בשיטת חימום 2 - יש חיסכון באנרגיה ולכן יהיה יותר זול מחימום בחשמל. השימוש בגז קורה רק כשמשתמשים במים ואין מים חמים בהמתנה.

Dfengshui

New member
אם כך, אצלנו יש את שיטה מספר 2

לגבי חיסכון בעלויות - אני מניחה שעלות הגז זולה יותר מעלות החשמל, אבל מצד שני, הבנות שלי מתקלחות בלי חשבון (תרתי משמע) וחשבון המים שלנו האמיר פלאים
בשורה התחתונה, אני חושבת שהפתרון הזה הוא מוצלח בגלל השיפור בנוחות ולאו דווקא בגלל שהוא זול יותר.

מאגר

New member
חימום מים על גז

חימום מים על גז יקר הרבה יותר מחימום מים על חשמל שעת עבודה שלל יונקר לחימום מים עולה כ18 עד 20 שקלים תלוי באיזה חברת גז ואילו שעת חימום מים על חשמל עולה 1 ש"ח בלבד מכאן שחימום על גז יקר הרבה יותר מחימום על חשמל. מעבר לעלות המכשיר שגם היא יקרה עאשר למעשה כל דוד שמש משמש גם כדוד חשמלי.

Northone

New member
כלומר גם שיטה 2 יקרה יותר מחשמל?

כלומר גם שיטה 2 שתוארה בשירשור למעלה יקרה יותר מחשמל?

למעלה