התקנת מערכת הפעלה 64 ביט

liorH25

New member
התקנת מערכת הפעלה 64 ביט

אני מנסה כבר כמה ימים להתקין לינוקס 64 ביט על מחשב חדש שקניתי.
ניסיתי אובונטו ורדהט.
גרסאות 32 ביט מותקנות באופן חלק.
גרסאות 64 ביט מגיעות די בהתחלה לשלב שנדרש לבחור שפה ואז ההתקנה קופאת ורק restart למחשב מאפשר לעשות התקנה חדשה.
המעבד שלי AMD FX 8350 תומך ב 64 ביט.
לוח אם GIGABYTE 990 XA UD3 גם תומך 64 ביט.
לא מצאתי בגוגל מה צריך לשנות ב BIOS (סתם ניחוש, אחרת אין לי מושג למה שתי ההתקנות לא עובדות) כדי לגרום להתקנה להמשיך לרוץ.
אם זה משנה אז על האריזה של הלוח כתוב DUAL UEFI BIOS.
למחשב יש 16G זיכרון DDR3 , ו SSD של 120G.

תודה לעוזרים.

liorH25

New member
לא מצאתי על זה שום דבר בגוגל. אני אנסה

עשיתי המון נסיונות אחרים. WIN7 הצלחתי להתקין. WIN XP החזיר לי מסך כחול בזמן ההתקנה קצת אחרי שטען את הדרייברים.
אחרי ששיחקתי עם ההגדרות ב BIOS ושיניתי את הכונן הקשיח ל IDE במקום מה שמגיע עם הגדרות יצרן, ההתקנה של WIN XP התחילה ונעצרה אחרי 20 דקות , שוב עם מסך כחול.
בכל מקרה, אני אנסה את מה שהצעת ואעדכן.
תודה .

bicycle00

New member
האם באובונטו עם ALT-F2 או F3 או F4 יש הודעת שגיאה?

מה קורה כאשר, אחרי שהתקנת האובונטו נעצרה, אתה מנסה ALT-F2, או ALT-F3, או ALT-F4?

liorH25

New member
תשובה לבועז ול bicycle

שינוי של הגדרת ה UEFI לא עזר.
ALT F2 או F3 או F4 גם לא עובד.
הוא בכלל לא מזהה את המקלדת, הכל קופא ישר במסך הראשון שבו נדרשים לבחור שפת התקנה.
אין עכבר אין מקלדת, רק תמונה על המסך ושום כפתור לא מגיב.

עוד דבר, אתמול בלילה התקנתי אובונטו 64 ביא על מחשב אחר בבית, ישן יותר , בלי בעיות ובלי שום שינוי הגדרות חומרה.

liorH25

New member
הבעיה נפתרה.

אחרי שקראתי את מה שכתבתי בתגובה למעלה הבנתי שזה כנראה לא קשור בכלל לדיסק / התקנה.
המחשב לא מזהה התקנים כמו מקלדת ועכבר אז שוב נכנסתי ל BIOS ובדקתי מה יכול לגרום לזה.
יש שתי הגדרות:
port 60q64 emulation
iommu controller
שתיהן היו ב DISABLED.
ברגע שהפכתי אותן ל ENABLED אפשר היה לבחור שפת התקנה וללחוץ continue להמשך.
יכול להיות שמספיק היה להפוך את ההגדרת של PORT 60/64 , בכל מקרה סוף סוף אחרי שבוע של ניסיונות כושלים זה עבד.
תודה לעוזרים.

1בועז1

New member
כל הכבוד

למעלה