התקנת עברית - עלויות ושאלות לפני קניה

העדשים

New member
התקנת עברית - עלויות ושאלות לפני קניה

הקדמה - תכליתיים יכולים לדלג
כל התחום ממש ממש חדש לי. עד עכשיו תמיד העדפתי מכשיר פשוט ולדברים אחרים יש לי IPOD. כמעט קניתי נוקיה X3 ובפורום סלולאר הציעו לי מכשיר של HTC - חברה שלא הכרתי עד כה וכך הגעתי לכאן. ראיתי את ה-wildfire בכ-1250 ש"ח וחשבתי שבסכום כזה, ההפרש מהנוקיה לא גדול ואולי בכ"ז אתהדר ב-smartphone. התחלתי יותר לחקור, עלתה האפשרות לHTC דיזייר (ירד בגלל מחיר, גודל וסוללה חלשה) וה-HTC לג'נד שהמסך שלו יותר טוב, המחיר קרוב יותר ל-WF והקרינה נמוכה בהרבה. שאלת עברית: התחלתי לחפש איפה לקנות את אחד הדגמים של HTC - לג'נד או WF. מתברר שצריך להוסיף עוד כ-500 ש"ח על המחיר הרשום: 300 על עברית וכ-200 על זכרון, מגן מסך וכיסוי (בעיני שלושתם MUST מההתחלה). נתקלתי בתוספות עבור "תמיכה בעברית" (179 ש"ח), "תמיכה + מקלדת" (226-249-299 ש"ח), עם/בלי תפריטים בעברית, עברית תחת אנדרואיד 2.1, מכשיר שמגיע עם אנדרואיד 2.2 בלי עברית וכו' חשבתי שאנדרואיד 2.2 מגיע עם עברית ול-2.1 אין. אשמח להסברים על הנושא, מה לברר ולמה לשים לב לפני שאני 'נופלת' חזק. מה משמעות ההבדל במסכים בין שני הדגמים? ה-WF ברזולוציה 240X320, והלג'נד ברזולוציה 320X480 איפה לקנות: האם מישהו מכיר חנות מומלצת באיזור כ"ס רעננה? מעדיפה ללכת לראות ולהרגיש לפני שקונה ולקנות בחנות נגישה אליה אפשר לפנות לקבלת עזרה גם אם המחיר יהיה מעט יותר יקר. תודה על כל הארה והערה

YosMan1

New member
הערה קטנה

לא רוצה להיות הניגס התורן אבל כל אחת מהשאלות ששאלת כבר נשאלה שוב ושוב ונענתה ונטחנה עד דוק בלי סוף. חיפוש קטן בפורום ותקבל את כל התשובות.

העדשים

New member
קיבלתי, חיפשתי, קראתי, נבהלתי../images/Emo5.gif

הערתך מקובלת בהחלט. חיפשתי קצת ואני לא בטוחה שהבנתי נכון. תקן אותי בבקשה אם טעיתי: העברית מתחלקת לכמה חלקים - השפה עצמה (למשל לקרוא), דקדוק עברי (ימין לשמאל), מקלדת (כדי שיהיה אפשר לכתוב) ותפריטים. בגירסה 2.2 יש עברית כלולה אבל אין תפריטים ומקלדת והדקדוק הפוך. מקלדת אפשר להתקין בחינם מהמרקט (זה כמו apps store של אפל?) תפריטים מבחינתי יכולים להישאר באנגלית (גם במחשב שלי אני עובדת עם תפריטים באנגלית) אז נשאר רק הדקדוק או שהוא מסתדר עם העברית של המרקט? מה זה ה'רום'? מה הכוונה פריצה? - זה משהו לא חוקי? לא אוהבת דברים כאלה כי מתישהו זה תוקע את המערכת. מה זה -ROOT? אם ידיד של הבת שלי מתמצא בדברים האלה (ילד חכם לומד מחשבים, סידר לעצמו אייפון מחו"ל כבר לפני שנים וכו') - אני יכולה לקנות מכשיר as is והוא יוכל לסדר את זה? שאלה של זקנה שפעם ידעה דברים
: האם אפשר להרוס דברים? - נניח אני מנסה לבד, המקסימום זה שלא יעבוד ואז עוברת לאופציה הקודמת או שאפשר לעשות נזק total loss? תודה

YosMan1

New member
כן הבנת טוב

אנרדויד 2.2 כולל פונטים בעברית במובן שאפשר לקרוא אימיילים, אינטרנט וכל דבר אחר. הדבר היחיד שאין זה ישור לימין והמספרים (בלבד לא המילים) ב SMS מתחלפים משמאל לימין. ממש לא נורא מתרגלים. אני חי עם זה טוב כבר מהקיץ. מקלדת מורידים חינם מהמרקט שזה המקבילה ל APPSTORE ANYSOFTKEYBOARD זה הסטדנדרט יש אחרות. פריצה ו ROOT זה לא משהו לא חוקי אבל זה משהו שלא כדאי למי שלא מבין להתעסק איתו. תמיד יש סיכון להפוך את המכשיר לבלטה אבל הסכון לא גדול אם נזהרים וקוראים טוב את ההוראות שיש באינטרנט.

העדשים

New member
ומה שמוכרים בחנויות - זו פריצה או משהו שחוקי

עבור משווקים? איך זה משפיע על העתיד? כשאתה אומר שהמספרים מתחלפים - האם המספר עצמו או שני הצדדים של המקף. דוגמה לגבי 123-456: האם יוצא 456-123 או 654-321? מקורה אם בכתיבת המספרים עוברים להקליד באנגלית? ב'חלונות' (במחשב הביתי) זה פותר את הבעיה.

העדשים

New member
ועוד שאלה לגבי משהו שקראתי בתשובה קודמת

בנושא העברית כאן: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=2142&MessageId=149753818 אם אני מתקינה את אחד הצמדים (הוא נתן שלוש אפשרויות להתקנת מקלדת וחבילת עברית) - זה אומר שלא צריך רום מבושל מהחנות ואפשר להתקין עברית לבד? אם כן, זה עדין נדרש בגירסה 2.2 או רק את המקלדת?

סה"כ תוכנות מקלדת שונות

אז יש 3 מקלדות שונות, את יכולה לבחור מה הכי נוח לך, אין קשר לרומים אבל כנ"ל מדובר רק אם יש פונטים בעברית, ז"א לפחות 2.2 או 2.1 עם פונטים מותקנים ברוט.

העדשים

New member
אני לא אקנה פחות מ-2.2. זה נראה לי טפשי כי

לקנות גרסה ישנה יותר לא חוסך כלום ורק מסכן את אמינות המכשיר אם צריך להתקין יותר תוספות. מה ההבדל במקלדות? מקלדת זו מקלדת ויש סטנדרטים, לא? אם יש הבדל - איך אני יודעת מה נוח לי לפני שמתקינה?

שימי לב שANY בחינם ואילו השתיים האחרות

בתשלום, ולא כזה זול, שאלה האם יש בהן משהו שאין לANY לדעתי היא בסדר גמור, מהמעט שהשתמשתי בה לא נראה לי שבגלל שהיא בחינם היא לא טובה

העדשים

New member
ועוד שאלה - כללית - לגבי התקנות שונות:

ראיתי תשובות בנוסח "על מכשיר X זה עובד אבל על Y לא". אם זו אותה מערכת הפעלה - למה יש כאלה הבדלים? האם צריך כל הזמן patch? האם בשידרוגי תוכנה צפויות בעיות ומחיקת דברים ישנים? שמעתי מאנשי אייפון שבגלל שפרצו את המכשיר, לא יכולים לשדרג את התוכנה. זה משהו ש"יהיה לי קשה לחיות איתו".

YosMan1

New member
שאלה טוב, אבל זה המצב, כל מכשיר יש לו התאמות

מיוחדות ואי אפשר להתקין מערכות הפעלה של אחד על השני. כן שדרוגים ימחקו תוספות שהתקנת למערכת הפעלה, (לא ימחקו מידע או תוכנות) גוגל לא נלחמת עד כה נגד הפריצות כמו אפל ולכן כרגע זה לא בעיה.

YosMan1

New member
נקודה אחרונה

ה DESIRE הוא ללא ספק המכשיר הטוב מהשלושה שציינת בהפרש גדול והסוללה היא בעיה בכולם ול DESIRE אין בעיה חמורה יותר מהאחרים בנושא סוללה. מכשיר נפלא.

העדשים

New member
הדיזייר מחוץ לתחום שלי - גם ככה אני עולה מדרג

מדרגה בהוצאה מ-1000 ש"ח למכשיר הציעו לי באורנג' ול-HTC. לפי הטבלה של זאפ, יש הבדל עצום בסוללה של כפול זמן המתנה וכמעט כפול זמן דיבור. ה-mAH כמעט זהה (1300<>1400) אבל כנראה שהדיזייר צורך יותר מהאחרים. גם הקרינה שלו גבוהה וזה אחד השיקולים שלי אם לא להידחק עוד קצת לעבור מה-WF שננעלתי עליו ללג'נד.

xfwind

New member
שימי לב לתשובה שנתתי לך ב"סלולרי"

יש החזר מלא עבור הלג'נד שקנינו ואפילו יותר
בעית העברית היחידה (אנדרואיד 2.1 והתקנה של TIKOM - תיק תקשורת) היא מספרים שמתהפכים במיסרונים - זה די מעצבן בעיקר שמדובר בסיסמאות חשובות. חוץ מזה מכשיר עם אין סוף אפשרויות (וגם אזורים מעצבנים כמו עניין קבוצות אנשי קשר וסנכרונים למחשב).

העדשים

New member
ראיתי. כתבתי שם. מה הכוונה 'מתהפכים'?

123-456 הופך ל ... 456-123 (היפוך מקום סביב ה-'-') או 654-321 (היפוך ראי מלא) בסלקום נכנסתם חדשים או קניתם מכשיר ונשארתם בתוכנית קיימת? באורנג' אמרו לי שזה רק ללקוחות חדשים ובפורום אברו שלכולם.

xfwind

New member
המספרים משנים סדר הופעתם ולא תמיד

לא התעמקתי בחוקיות... (המכשיר של אשתי ולא לידי).... לגבי ההחזר - בפועל ניידנו מספר מפלאפון ש"התיישב" ומחק מספר קיים בסלקום ופצחנו בתוכנית חדשה. עוד חודש אדע אם ואיך כל הזיכויים עובדים.

כולם צריכים לקבל החזר

חדש וותיק מתנייד או קופץ מהגג, הם משחקים אותה כאילו יש תנאים, אבל בפועל התנאים הם שהמכשיר נמכר אצלהם את מקבלת אותם תנאים, אבל אז צריך להתחבר לאותה תוכנית, אם המכשיר לא קיים אצלהם אז לפי הטבלה וגם פה צריך לשנות לתוכנית שהם מחליטים שרלוונטית לתנאים שהם רוצים, זה הכל, לא תלוי בלקוח חדש או בחורה חתיכה

העדשים

New member
../images/Emo6.gif

מזל כי בחורה אני כבר מזמן לא וחתיכה אף פעם לא הייתי

YosMan1

New member
היפוך ראי מלא ורק ב SMS שהשורה בעברית

ורק של המספר, שאר המילים בשורה נשארות בסדר הנכון בתוך כיתוב אנגלית זה לא קורה באימייל זה לא קורה. באינטרנט בדרך כלל לא קורה. אתרים מעטים זה כן קורה.

העדשים

New member
סביר בהחלט. כמעט ואין לי SMSים עם מספרים

ובכלל בקושי עובדת עם SMSים.

למעלה