התקנת קו חשמל לדוד שמש

התקנת קו חשמל לדוד שמש

כמה צריכה לעלות התקנת קו חשמל לדוד שמש? הדירה נמצאת בבנין בן 3.5 קומות בבית משותף.

רשר

Well-known member
מנהל
תלוי בתנאי המקום לכן אין סכוי להעריך

אבל נשאל שאלה אחרת - אם אין כיום דוד שמש כנראה יש דוד חשמל בתוך הבית
אם כך נצל אותו בתפקודו המלא אך ספק לו מים דרך דוד השמש על הגג,
בדוד השמש לא צריך כלל חשמל אלא רק חימום מוקדם חינם מהשמש ורווח משמעותי של מעט מאוד אבנית כך שאורך חייו יעלה לקרוב ל 20 שנה ולפעמים יותר,
הדוד הקיים ימשיך לעבוד עם חשמל אך מאחר והמים שיקבל חוממו קודם מהשמש יצרוך הרבה פחות חשמל מכל צורה אחרת של חימום,

http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/1630/138649154/עשו_זאת_במו_ידיכם/בונים_בית

רוני1955

Active member
מה יש לך עכשיו?

דוד שמש זה לא רק חשמל. זה גם צינור הזנה של מים קרים מהבית וצינור אספקת מים חמים מהגג הביתה.

את מחסירה בפרטים וחבל הדבר מעכב אותנו מלתת תשובה הולמת

מה כוונתך אין מים חמים החשמלאי אמר שצריך קו? הכול עבד בסדר עד לא מזמן הדלקת דוד מהמפסק החשמלי המים רתחו ופתאום לאחרונה לא עובד וחשמלאי קבע שצריך קו חדש? זה המקרה או מקרה אחר

מדובר בדוד שמש חדש. בקיץ יש מים חמים בשפע. בחורף לא היו מים

חמים מהתחלה. תחילה חשבתי שהבעיה בדוד עצמו, אבל נאמר לי שהבעיה היא קו חשמל. המחיר נראה לי מוגזם (1000 ש"ח), ולכן הפניתי את השאלה לפורום.

רשר

Well-known member
מנהל
זכותך להזמין חשמלאי אחר ואף יותר מאחד עד שתתקבל הצעה סבירה

מכאן לא ניתן לדעת אם מחיר כלשהו הוגן או מוגזם כי איננו מכירים את המקום ותנאיו

דוד חדש? כי הדירה חדשה? או כי הישן הלך? אם חדש האם המתקין

חיבר אותו בכלל לחשמל? אולי בכלל קפץ לך המא"ז של הדוד בלוח החשמל או שמא המפסק ביטחון החיצוני שליד הדוד מורד? זה יחסית נדיר שילך קו לדוד ויותר הגיוני שמשהו מנותק הדוד חדש ולא מקבל חשמל צירוף מקרים? הולך גםם דוד וגם קו? מתנצל קשה לי להאמין. אך מה שרואים משם הוא לא מה שרואים מכאן. מומלץ שתזמיני חשמלאי נוסף לחוות דעת שניה את יכולה ממדרג או המקצוענים. שיגיד מדוע הדוד לא מקבל חשמל. כאשר את מדליקה את המפסק שבתוך הבית המנורה שלו מאירה? ואם הגישה לדוד לא מסוכנת הכוונה שהוא לא נמצא על גג ללא מעקה וכו ויש גישה בטוחה וקלה אליו אך ורק! אם יש גישה נוחה קלה ובטוחה!! בדגש על בטוחה ולא מסכנת חיים אל הדוד ניתן לבדוק האם יש לידו מפסק חשמלי שהמתקין השאיר בטעות מכובה ויש רק להדליקו.

הנורה בתוך הבית מאירה. שני חשמלאים טענו שיש צורך בקו.

רק החשמלאי הראשון הציע מחיר. הדוד על הגג, ויש מעקה. האם לדעתך כדאי להזמין את המתקין?

רוני1955

Active member
שאלה ובקשה.

שאלה: מה היה בחורף הקודם מבחינת מים חמים? היו או לא היו?
בקשה: אפשר להביא צילום של חלקו התחתון של הדוד?

לא היו מים חמים מן החורף הראשון. הדירה לא חדשה, אבל קודם היה

שם אטמור, שהסרתי (לא בטיחותי). הדוד החשמלי כנראה הוצא מן הדירה לפני המכירה. לגבי צילום: לצערי אני לא מיומנת. בכל אופן, תודה על הרצון לעזור.

למעלה