התקנת שתי שפות באנדרואיד

rambling

New member
התקנת שתי שפות באנדרואיד

היי, התקנתי עברית וזה עובד מצוין, גם לתצוגה וגם למקלדת. הבעיה היא שאני מנסה להתקין עוד שפה, תאילנדית, ונראה שזה מתלבש על אותו פונט. כלומר או שאני רואה עברית בסדר וקוביות בתאילנדית, או תאילנדית בסדר וקוביות בעברית. הפונטים הם אותו שם קובץ, לדוגמא DroidSans.ttf , ככה שזה לא מפתיע, השאלה היא אם מישהו יודע איך להתקין שני פונטים / שתי שפות בו זמנית. תודה. המכשיר הוא Nexus דרך אגב.

nahi2

New member
נקסוס 1

האם יש לך מושג איך מעלים אפליקציות למכשיר או כל דבר מעניין אחר ולגבי העברית הצלחתי רק להודעות לעלות עברית איך מעלים למכשיר עצמו לאפליקציות

BravoMan

Active member
פרט נמק והסבר:

מה בדיוק אתה רוצה להעלות למכשיר ומהיכן? אם אתה בסה"כ רוצה להתקין תוכנות חינמיות, אזי פשוט כנס לתוכנה שנקראת Google Market במכשיר (עם ציור של שקית קניות ורובוט ירוק עליה) ובחר משם את כל מה שעולה על רוחך. השאלה לגבי העברית אינה מובנת, אך כעיקרון אם במכשיר שלך יש גישת root עליך להעתיק קבצי פונטים לספרייה /system/fonts באתר www.iandroid.co.il יש מדריך מפורט יותר כיצד עושים זאת.

se7en7

New member
אני לא מכיר את המכשיר אבל

מהיכרות עם הנושא אני מאמין שיש עוד כמה קבצי פונט שניתן להחליף ואז תוכל לטעון את שני הפונטים.

BravoMan

Active member
אתה צריך פונט שמכיל הכל

המערכת יודעת להשתמש בפונט אחד בלבד לכל טקסט נתון (כלומר מוגדר שטקסט מסוים יוצג בפונט מסוים ע"י התוכנה שמציגה אותו ורק אותו הפונט יהיה בשימוש) אין שום טריק ליצור 2 פונטים נפרדים. אבל, וזה אבל חשוב, קובץ פונט בודד יכול להכיל מספר לא מוגבל של שפות. המגבלה היחידה היא מקום כי פונט שמכיל הרבה שפות עשוי להתנפח למספר MB בייחוד עם מדובר בשפות כמו סינית או יפנית הכוללות מספר רב של אותיות (להלן "גליפים"). אפשרות אחת היא לחפש פונט כזה במערכת הפעלה של מחשב שולחני (שם בד"כ כל השפות כלולות כי אין בעיית מקום) והאפשרות השנייה היא להשתמש בתוכנה לעריכת פונטים כדי לשלב בין פונט המכיל עברית לפונט המכיל תאילנדית. אישית אני מכיר רק את תוכנת FontForge שאומנם תאפשר את הפעולה הזו בצורה של Copy/Paste פשוט, אך היא נועדה ללינוקס והפעלתה על חלונות (בהנחה שזה מה שה-PC של מריץ) בעייתית. בכל מקרה, בהצלחה!

rambling

New member
פיתרון

בסוף התקנתי תאילנדית על ידי DroidSans+Serif רגילים ואת העברית על ידי פונט Fallback. עכשיו שניהם עובדים בסדר בכל האפליקציות.

למעלה