חלאס לשחק אותה מגן החברות הגדולות
עם כל הכבוד, יש אינספור קבצי מוזיקה וקבצים אחרים חוקיים למהדרין. אני לא רוצה ולא צריך לקבל אישור מאף אחד להשתמש בהם. אני משתדל שקבצי המוזיקה בנגן שלי יהיו חוקיים ולכן אני כן משתדל לקנות דיסקים חוקיים ולהשתמש בקבצים שאין להם זכויות יוצרים או שזכויות היוצרים שלהם מתירים העתקה חופשית. בכל מקרה, הנגן מבחינתי הוא גם אמצעי להעברת קבצים. אני עובד בתחום התוכנה ולעיתים אני רוצה להעביר קבצים גדולים שלא נוח להעביר דרך מייל. לא רוצה להיות מוגבל לתוכנה של חברה כזאת או אחרת. אל תבשר לי בקשר לחירויות: ביום שבוא ה DRM ישתלט על חיי, אני סופית אפסיק לגעת במערכות שיממשו אותו בתצורה שפגום בחופש ובחירויות הבסיסיות ביותר שלי. בקשר למייקרוסופט: אף אחד לא האשים את מייקרוסופט, כמו שראית. אני מאשים אך ורק את יצרני הנגנים. הם לא דואגים לתמיכה של הדרייבר במערכות אחרות, ולא משתמשים בתקן מקובל ופשוט למימוש (ums ) ככה שכל התלונה שלי היא כנגדם ולא כנגד מייקרוסופט. שוב: UMS זו הדרך הנכונה והנבונה. נ.ב. לפני שאתה ממהר להטיף מוסר (כאיזה צדקן הדור), היה בטוח, שהמחשב שלי כמעט ונקי מכל דבר שאינו חוקי (כמעט, כי הדבר הלא חוקי היחיד הוא הווינדוז שדווקא קניתי בתשלום מלא, אבל התקנתי גרסא אחרת כי לא רוצה לעסוק באקטיביציה הידועה לשמצה כל פעם מחדש, הודות לדרך של מייקרוסופט לפגוע בפיראטים, שרק פוגעת במשתמשים החוקיים). לא נראה לי שמבחינה מוסרית, אני צריך לקבל הטפות מוסר דווקא ממך...