התקנת IRIVER 795

צור82

New member
התקנת IRIVER 795

שלום לכולם, אני חדש בעניני הנגנים אז כמה שאלות: 1. מדוע המחשב לא מזהה את הIRIVER ככונן פלאש? 2. מדוע למרות שהתקנתי את הדיסק שמגיע עם הנגן, המחשב מזהה חיבור, אך התוכנה לא מזהה? תודה!!!!!

gt-master

New member
תשובות>>

כדי שהמחשב יזהה את הנגן ככונן חיצוני (UMS) אתה צריך להוריד מIRIVER עידכון אחרון שיש לו בשם UMS. כדי לעדכן אתה חייב שהתוכנה של איריבר תזהה את הנגן. תנסה להכניס את הנגן לפורט אחר של USB. תדליק אותו כמובן. וזהו.אמור לזהות ובתוכנה יש בתפריט למעלה אופציה לעידכון תוכנה. שים לב שלאחר עידכון ל UMS לא תוכל להשתמש בתוכנה של איריבר אבל תוכל להעתיק שירים ותקיות דרך הסייר בWINDOWS או דרך WMP

brvz

New member
???

בעיות באייריבר? צריך להתקין תוכנה מיוחדת כדי שהמכשיר ישמש ככונן חיצוני? לא מתאים לי.

gt-master

New member
>>

בעיות לבן אדם ששאל .לא לאיריבר. צריך לעדכן את הנגן מה שכולם עושים במילא אז אני לא רואה מניעה. לא מתאים אל תקנה.

brvz

New member
אני קונה את הנגן למישהו

אני לא רוצה שהוא יתעסק עם הורדה של רכיבים מהאינטרנט.

gt-master

New member
OK>>

כעיקרון עדכונים גם משפרים אלמנטים כמו איכות סאונד,זמן סוללה וכו.. לכן זה מומלץ. יש לי הרבה נגנים,חלקם UMS(כונן חיצוני וניתן לגרור שירים) וחלקם חייבים תוכנה כמו סוני,קריאטיב,איפוד . אני רוצה להגיד לך שהמגמה בעולם היא להגביל ולתת תוכנה שאיתה הנגן ידבר. איריבר H320 עובד ללא שום תוכנה,MOVU TX עובד ללא תוכנה אבל שים לב. המחליף של ה H320 הוא H10 חיב תוכנה הקריאטיב החדשים כמו הזן מיקרו חייב תוכנה. זה קשור לעניין העתקות(התוכנות בד"כ חד כיווניות ולא מאפשרות להוריד מהנגן למחשב בעוד שנגן ללא תוכנה כן יכול) . בתכלס לי זה לא משנה וגם בנגנים שאפשר סתם לגרור תיקיות,אני משתמש בתוכנה כזאת או אחרת למען הסדר. איפוד שולט בכ70% משוק הנגנים בעולם והוא חייב ITUNS וכולם מבסוטים והוא אפילו לא מנגן WMA.

barakbl

New member
אני לא מוכן לוותר על UMS

בהרבה מקרים התוכנות שבאות עם הנגנים נחותות טכנית (בד"כ במוצרים הזולים יותר) כבדות ומנופחות (למשל האייטיונז) וכו'. לא תמיד יש אפשרות להתחבר אל הנגנים הללו ממערכות הפעלה שאינן חלונות ולא תמיד יש מי שמפתח פתרון צד שלישי לנושא (למשל לאייפוד כן יש פתרונות שכאלה). בשורה התחתונה: אני חושב שאנחנו מהר מדי מוותרים ליצרנים שמנסים לשלוט בחופש שלנו. בסופו של דבר, כשאני קונה נגן בכל כך הרבה כסף, אני כן מצפה שלא ישחקו איתי במשחקים. בעיני, UMS זה משהו שאני בהחלט לא אמהר לוותר עליו. החירות שלי לבחור כיצד להעביר את הקבצים, ולהשתמש בנגן בלי להתקין תוכנות צד שלישי שלא תמיד נגישות לי, היא חשובה מאוד בעיניי. המגמה הזאת של היצרנים היא המשך של מגמה נרחבת אצל יצרני תוכנה שונים להגביל את החירויות של המשתמש בצורה שפוגמת בחווית השימוש ולכפות תנאי רישוי דרקוניים.... אני לא מוכן לתת לזה יד.

יאיר B

New member
ברק, אתה משתמש בלינוקס, נכון?

אז רציתי לדעת מה עושים משתמשי לינוקס עם נגנים שצריך להתקין בהם תוכנות כדי להעביר שירים. כלומר, בלינוקס לא ניתן להתקין את התוכנות שמיועדות לחלונות (ונשאיר בחוץ את wine - זה לא ממש זה). אז מה, חייבים להשתמש באפשרות UMS? ואם רוצים דווקא נגן שלא מאפשר UMS? יש פיתרון אחר (עקיף)? תודה!

barakbl

New member
לעיתים יש פתרונות צד שלישי

למשל, לאייפוד כפי שציינתי יש פתרונות קוד פתוח שמאפשרים להשתמש בתוכנות טבעיות שרצות בלינוקס ולהתחבר לנגן. אני מכיר כמה אנשים שעושים בפתרון הזה שימוש, ואומרים שזה עובד נפלא (יש כאלה שמעדיפים את הפתרון הזה על אייטיונז, שנתפס כמשהו כבד מאוד). במקרים אחרים, אין לי נסיון אבל סביר להניח שאין פתרון מניח את הדעת. ממה שזכור לי יש משתמשי לינוקס שונים שאת המינידיסק סוני הנוצץ שקנו (עוד בימים שהוא היה הלהיט החם בתחום) נאלצו להפעיל תחת חלונות (לעיתים החזיקו עותק רץ של חלונות רק למטרה הזאת). היו נסיונות כאלה ואחרים להנדס לאחור את הפרוטוקול אבל נדמה לי שלא היה פתרון מניח את הדעת לנושא. נושא די בעייתי תאמת. צריך לזכור שלא רק משתמשי לינוקס מקופחים, יש גם משתמשים במערכות אחרות (בעיקר מקינטוש) שלעיתים מקופחים בתחום הזה.

gt-master

New member
עור לא טוב,לא UMS אין חירות

מה יהיה איתך? חופש שלנו?לא הגזמת? יש לך דרך להעביר שירים לנגן?יופי,תעביר. לא נראה לך?אז תקנה פטיפון ותקליטים ואז על איזה חופש תדבר? "החירות שלי לבחור כיצד להעביר את הקבצים, ולהשתמש בנגן בלי להתקין תוכנות צד שלישי שלא תמיד נגישות לי" צד שלישי?-תוכנות שבאות עם נגן זה לא צד שלישי.זה צד ראשון.וזה נגיש בCD שבא בקופסא . בקיצור אתה נשמע לי בן אדם מעצבן עם עקרונות מעצבנים עוד יותר.

barakbl

New member
התוכנות שבאות עם הנגן מוגבלות

ומגבילות. אם אני רוצה לכתוב סקריפט שיסנכן את השירים על פי פרמטרים שאני מעדיף, התוכנות הללו לא מאפשרות את זה. אם אני רוצה להשתמש בנגן תחת מערכת הפעלה שלא נתמכת על ידי התוכנה שבאה עם הנגן, אז אני לא יכול. אם הלכתי לחבר ורציתי רק להעביר מוזיקה, אז אני או צריך להביא איתי דרייברים (ומי אמר שהוא יסכים להתקין אותם בכלל) או להתקע בלי היכולת להעביר קבצים (מוזיקה או אחרים). כנ"ל, זה מגביל אותי בעבודה (אני לא אתקין תוכנות של הנגן על דעת עצמי, אבל לחבר אותו אולי אני כן אחבר...). זו הגבלה של החירות בצורה הבסיסית ביותר. יש תקן חופשי ופתוח, ולדעתי כל הנגנים צריכים לממש אותו. אין כאן עקרונות מעצבנים, רק ראית עולם מפוקחת (אני חושב).

gt-master

New member
שוב פעם

אתה לא אמור להעתיק קבצים לחבר ולא מהעבודה. אתה גונב וגוזל פרנסתם של יוצרי המוסיקה. תרשה לי לבשר לך שבעתיד חרותך תיגזל עוד יותר כאשר רב הקבצים ברשת יהיו מוגנים ויהיו כאלה שאנשים רכשו ברשת. לא תוכל לנגן אותם בשום מקום מלבד מחשבך ששם רכשת ועוד מכשיר או שניים. ככה צריך וככה ראוי. בקשר ל OS: זה שמיקרוסופט שולטת זה רע.אם היה הצדקה,חברות היו כותבות תוכנות שיתאימו גם למערכות הפעלה מעבר לMS. זה לא אשמתם.

barakbl

New member
חלאס לשחק אותה מגן החברות הגדולות

עם כל הכבוד, יש אינספור קבצי מוזיקה וקבצים אחרים חוקיים למהדרין. אני לא רוצה ולא צריך לקבל אישור מאף אחד להשתמש בהם. אני משתדל שקבצי המוזיקה בנגן שלי יהיו חוקיים ולכן אני כן משתדל לקנות דיסקים חוקיים ולהשתמש בקבצים שאין להם זכויות יוצרים או שזכויות היוצרים שלהם מתירים העתקה חופשית. בכל מקרה, הנגן מבחינתי הוא גם אמצעי להעברת קבצים. אני עובד בתחום התוכנה ולעיתים אני רוצה להעביר קבצים גדולים שלא נוח להעביר דרך מייל. לא רוצה להיות מוגבל לתוכנה של חברה כזאת או אחרת. אל תבשר לי בקשר לחירויות: ביום שבוא ה DRM ישתלט על חיי, אני סופית אפסיק לגעת במערכות שיממשו אותו בתצורה שפגום בחופש ובחירויות הבסיסיות ביותר שלי. בקשר למייקרוסופט: אף אחד לא האשים את מייקרוסופט, כמו שראית. אני מאשים אך ורק את יצרני הנגנים. הם לא דואגים לתמיכה של הדרייבר במערכות אחרות, ולא משתמשים בתקן מקובל ופשוט למימוש (ums ) ככה שכל התלונה שלי היא כנגדם ולא כנגד מייקרוסופט. שוב: UMS זו הדרך הנכונה והנבונה. נ.ב. לפני שאתה ממהר להטיף מוסר (כאיזה צדקן הדור), היה בטוח, שהמחשב שלי כמעט ונקי מכל דבר שאינו חוקי (כמעט, כי הדבר הלא חוקי היחיד הוא הווינדוז שדווקא קניתי בתשלום מלא, אבל התקנתי גרסא אחרת כי לא רוצה לעסוק באקטיביציה הידועה לשמצה כל פעם מחדש, הודות לדרך של מייקרוסופט לפגוע בפיראטים, שרק פוגעת במשתמשים החוקיים). לא נראה לי שמבחינה מוסרית, אני צריך לקבל הטפות מוסר דווקא ממך...

gt-master

New member
>>

אם אתה מעתיק מוסיקה מחבר שקנה דיסק,זה עדיין גנבה. למה אתה משתמש ב XP במחשב שלך?MS מזמן השתלטו על חייך. אני מבין שאתה משתמש גם בלינוקס אבל תהיה עקרוני עד הסוף-ללא MS בכלל. יצרני נגנים לא צריכים לדאוג לדריברים למערכות הפעלה כל עוד רב השוק זה WINDOWS. אני לא מגן אל אף חברה וכולם בסוף עושים שיקולים כלכליים בלבד ויד אחת לטובת הכיס שלהן-זה ברור אבל אני הגיוני. אין לי בעיה עם UMS,זה נוח ויש חופש אבל מה שמרגיז אצלך זה התבטאות העקרונית אם דרישות פלצפניות. יש לי גם הרגשה שאני יודע מה דעותיך בנוגע לערבים ,התישבות יהודית,ועוד עניינים כאלו ברומו של עולם אבל לשם אני לא הכנס איתך.

barakbl

New member
כמה דברים אחרונים. אם יש לך

צורך להמשיך ולדוש על עניינים אישים או שאינם קשורים לפורום, תעשה את זה במקומות אחרים.... אם אני מעתיק מחבר מוזיקה ללא זכויות יוצרים או עם זכויות שמתירות העתקה (ויש המון מוזיקה כזאת) זה חוקי לחלוטין. אני משתמש * גם ב XP ָ כי: 1. בא לי. 2. קניתי עותק חוקי וזו זכותי המלאה להשתמש בו. 3. לעיתים אין לי ברירה ויש דברים שעובדים רק בווינדוז 4. כי אני איש מחשבים שמתפרנס בתחום, ולעיתים אני חייב חלונות לבדיקה של דברים מסוימים. 5. אל תכנס לי למחשב. אני אחליט מה בא לי, כמה בא לי ואיך בא לי. יצרני הנגנים לא צריכים לדאוג לכלום מבחינה חוקית. אני לא אקנה נגן שלא תומך במערכת שלי. מה לא ברור? אין שום קשר בין פלצות לבין דרישה לגיטימית. אני לא מוכן שיגעו לי בחירות הבסיסית שלי לבחור את התוכנה להעברת קבצים. אתה מוכן? אז תקני נגן ללא UMS. אתה מוכן לקנות נגן עם נרתיק מעור? קנה אייריבר. הכניסה שלך להחלטות שלי, וחוסר היכולת לקבל אותן, מראות שאתה פשוט לא התבגרת ושאתה לא אדם שמסוגל לקבל את זה שחושבים אחרת ממך.... בקשר לנושאים שברומו של עולם: תתפלא, אבל אני אוהד בית"ר ירושלים, גדלתי בבית מאוד ימני, ולמעשה בבחירות הקודמות בחרתי אולי במפלגה הכי ימנית שהיתה על הסקאלה.... כיום אני לא נחרץ בתחומים הללו. ואל תגיד "לשם אני ללא הכנס איתך" (שגיאת הכתיב במקור), כשאתה נכנס גם נכנס. אתה חושב אחרת? סבבה. אל תכפה את דעתך עליי. מה הדבר הבא? תכנס בי על כך שאני מדליק טלויזיה בשבת? ייאלה, חפש'ך מישהו אחר להתעסק איתו. לי יש חיים, ומעט מדי זמן לשטויות האלה.

צור82

New member
חיפשתי באתר שלהם ולא מצאתי

בינתיים הצלחתי שהתוכנה תזהה- אך אם אני מחבר למחשבים אחרים-אי אפשר להוריד מוזיקה אליו. יש עוד מקומות שניתן להוריד את העידכון הנ"ל?

צור82

New member
כיצד ניתן לבדוק איזו גרסא מותקנת

בנגן? כי לפני כמה ימים עדכנתי את הפריים-ואר ?

למעלה