התקנת RH7.2

פשוש2K

New member
התקנת RH7.2

היי, התקנתי RH7.2 על מחשב P-II 350. התקנתי כמעט את כל החבילות, וההתקנה עברה בלי בעיות. היכן שלא ידעתי מה להשיב, השארתי את ברירות המחדל כמו שהן, בלי לשנות. במקומות שבהם הייתי בטוח שיניתי לפי הצרכים שלי. אחרי שתוכנת ההתקנה דיווחה שהכל עבר כשורה, הפעלתי את המחשב והתחילה הטעינה. בשלב ראשון נטענו כל מיני דברים שהחזירו OK בירוק על המסך. הדבר היחיד שלקח הרבה זמן ולבסוף החזיר Error באדום היה eth0 שזה מן הסתם כרטיס רשת PCI שמותקן במחשב. התקנתי את Gnome כברירת מחדל ולכן קיבלתי מסך Login גרפי, הקשתי יוזר וסיסמה, המערכת התחילה להטען ואז נעצר הכל. אחרי הכנסת הסיסמה מתנקה המסך, הופך לכחול (רקע של השולחן עבודה) ויש מצביע של העכבר על המסך, אבל כל פעילות הדיסקים נעצרת והוא לא ממשיך לשומקום. ניסיתי לכבות ולהדליק אבל זה קרה שוב ושוב בדיוק באותה הצורה ונתקע בדיוק באותו המקום. יש למישהו רעיונות? אני מניח שבסופ"ש הבא אני אתקין את זה מחדש, כך שאם למישהו יש המלצות להתקנה, אשמח לשמוע. תודה ושבוע טוב, ~פשוש~

kixl0r

New member
בקשר להתקנה

לא מומלץ להשאיר את כל ההגדרות בDefualt מכיוון שהמחשב יכול לנחש דברים לא נכונים בהתקנה הבאה אל תמהר כל לך לעשות Defualt תחזור שבוע הבא..

תמר,

New member
אין לי ממש רעיונות, אבל

אין צורך להתקין מחדש. כנראה משהו בהגדרת ה-gnome לא עובד כל כך טוב. בדוק אם אתה יכול להכנס ל-kde או מנהל חלונות אחר, ונסה להכנס ל-gnome כ-root. האם גם שם יש בעיות?

כמה אופ´

1. להיכנס בממשק הטקסטואלי ולנסות למחוק את התיקיות הנסתרות השייכות לgnome בתוך ה HOME שלך . 2. לבדוק מה קורה עם KDE - זה ייתן לך חיווי אם הבעיה היא ב gnome או בככל הסביבה הגרפית. 3. לנסות לבנות משתמש והיכנס בחשבון שלו - זה ייתן לך חיווי אם הבעיה קשורה לכלל הממשק הגרפי או רק למשתמש ספציפי (root ) 4. לעצור את ה firewall במידה והתקנת ..(אם התקנת יכול להיות שהחוקים שלו מפריעים) 5. כאשר הסביבה הגרפית "נופלת" היא מייצרת log . ראה ב /var/log/ אם יש לך log שמשוייך אליה. 6. לבדוק את /var/log/messages - לראות אם יש שם חיווי כלשהו.

פשוש2K

New member
אז זהו, שאני לא ממש יודע כיצד...

נכנסתי ל Gnome כ-root וזה לא עבד. ניסיתי גם כ- User רגיל והופיעה אותה הבעיה. לא ידעתי כיצד להחליף ממשק ל- Kde וגם חשבתי לי שאולי מוטב היה להתקין את Kde כ- Default (למרות שאני בטוח שניתן להחליף את ברירת המחדל גם לאחר ההתקנה). נראה לי שמוטב שאתקין את הכל מחדש תוך כדי התיעצות עם יודעי דבר. כנראה שהבחירות שלי במהלך ההתקנה היו לא נכונות. תודה בכל מקרה! ~פשוש~

תמר,

New member
redhat מתקינה gnome כברירת מחדל

ולא נראה לי שיעזור לך להתקין מחדש. (תזכור - לא מדובר בחלונות של MS) הכנס לקונסול כך: 1. הקש ctrl+f1 2. הכנס שם משתמש + סיסמה כעת אתה יכול להריץ פקודות של לינוקס. בדוק אם יש לך קובץ בשם xsession-errors. (עם נקודה בהתחלה), ונסה לקרוא אותו בעזרת הפקודה: more .xsession-errors כדי לשנות משתמש, הקש ctrl+d. נסה להכנס כ-root, ולהריץ את הפקודה init 3, שתעביר אותך למצב שבו ה-Xwindows לא עולה. כעת תוכל להריץ X כמשתמש. נסה להריץ את הפקודה: startkde אם זה מעלה לך את ה-kde, תוכל להכנס שם ל-control panel ולשנות את חלון הכניסה לחלון של kde. עם החלון הזה ניתן לבחור איזה מנהל חלונות אתה רוצה להעלות כאשר אתה מבצע login. אם יש לך שאלות על ההסבר, אתה מוזמן לשאול

lizard

New member
יש מצב,לא יודע למה

שהבעיה נובעת מהכרטיס רשת. נדמה לי שנתקלתי במשהו כזה (לפחות זה נשמע מוכר) אבל לך תדע על איזה מערכת...(סאן דיגיטל לינוקס SCO.....) גם במסך גרפי יש אפשרות לבחור בכניסה למצב טקסטואלי. מיכה

מכרטיס הרשת ..

אני לא בטוח, אבל עשויה להתממש התנגשות . מה שכן , בגלל משחקים עם הגדרות הרשת ניתן לפגוע בתצוגה, וזאת מכוון שפקוטוקול X מתממש על תשתית של tcp (פרוייקט "אתנה" ב- MIT ). הוא ממומש דרך חיבורים שמאופיינים דרך 127.0.0.1 -ואז אם פוגעים בהגדרות תיתכן בעיה ב X

cmaand

New member
אם זה כרטיס שמשוייך לADSL אז

יש קובץ אתה יכול לחפש ב"קבצים" שיש למעלה בפורום שmavor נתן... שאתה אמור להחליף אותו לפי ההסבר שלו כי ההגדרות הנוכחיות של הכרטיס שRH נתן לא ממש מדוייקות וזה מה שקרה לי אחרי שתכניס את הקובץ הזה הכל יסתדר cmand.

למעלה