התקנת XP בנייד

webernir

New member
התקנת XP בנייד

שלום לכולם. יש לי נייד חדש, קיבלתי אותו עם XP HOME... אני רוצה לפרמט ולהתקין XP PRO. הבעיה היא שבמסך הראשוני של ההתקנה, אחרי שהוא מכין את עצמו להתקנה, מופיעה לי הודעה שלא נמצא הארד דיסק פעיל שמחובר למחשב. זה לא הגיוני כי עם הBOOT משתמש בהארד דיסק הוא מריץ את הווינדוס מצוין. האם יש איזו התקנה או צורת התקנה מיוחדת למחשבים ניידים?

joyride150

New member
אז ככה....

אני יודע שקיימים כאלו מצבים במחשבים נייחים. יש לך אולי HD SATA ? אם כן, אתה אמור לקבל דיסקט איתו (אלו הדרייברים שלו) איך שעולה ההתקנה של ה-XP , תלחץ על כפתור F6, ואז תעלה את הדיסקט עם הדרייברים. אחר כך הוא אמור למצוא את ה HD ולהמשיך בהתקנה...

webernir

New member
אוקי...עוד משהו

הגעתי למסך הזה (של ה-F6). עכשיו יש לי 2 בעיות: הראשונה זה שאין לי דיסקט פלופי של הדרייברים- רק CD. השני הוא שאין לי כונן FLOPPY במחשב הזה. מדוע שאני מתקין את הHOME EDITION אין לי את הבעיה הזו?

joyride150

New member
אוקיי

קודם כל , הHD הוא בתצורת SATA או לא? אם לא, אז לא צריכה להיות הבעיה הזאת. שנית, אם ב HOME הכל תקין, יכול להיות בעיה בהתקנה של ה- XP

webernir

New member
זה כן SATA

ההארד-דיסק אכן SATA 80 GB... ניסיתי 2 התקנות של XP ובשניהן אני מקבל את אותה ההודעה. עכשיו אני אני מחכה שאני יקבל את ההתקנה ה-3 למרות שהבעיה לדעתי לא בהתקנה (2 ההתקנות שניסיתי פועלות היטב על מחשבים אחרים. יכול להיות שאפשר לעדכן את הBIOS דרך האתר שלהם ואז ההתקנה כבר תזהה את ההארד-דיסק???

joyride150

New member
סבבה

אוקיי- הHD הוא SATA- הבעיה לא בהתקנה..... שאתה לוחץ על F6 אתה צריך לראות שהמחשב יחפש קבצים... תלחץ על "S" ואז תכניס את ה CDROM ותתן לו לחפש שם, הוא אמור למצוא את הדרייברים של ה HD ואח"כ הוא יזהה את הכונן...ואז תוכל להמשיך בהתקנה.. תמשיך לעדכן....

webernir

New member
לחצתי על S

הוא אפילו לא מנסה לגשת לCD וישר כותב שהוא לא מוצא FLOOBY DRIVE על המחשב... האם האפשרות היחידה היא להשיג FLOPPY חיצוני? האם בכל זאת ניתן לעדכן את הביוס לתמיד?

joyride150

New member
אין אפשרות

שתגיד "לו" לחפש ממקום ספציפי ? לדוגמא ה- CDROM? בעניין ה BIOS אני לא יודע, אם כי אני מתקין הרבה WINDOWS ולפי מה שאני יודע חייבים את הדרייברים של ה SATA כדי שיהיה זיהוי של הHD ואז תוכל להמשיך בהתקנה...

webernir

New member
אין אפשרות לשום BROWSE שכזה

יכול להיות שאפשר להפעיל את ההתקנה מהווינדוס HOME שפעיל עכשיו ומשם להגיד לו שבמקום UPGRADE שיעשה NEW INSTALATION??? האם הבעיה תמשיך בכל זאת?

joyride150

New member
בהתקנה של ה-

HOME הוא מוצא את ה HD ? כרגע מותקן משהו על המחשב? בכל מקרה, כל עוד ה HD הוא SATA **חייבים** לתת את הדרייברים הנכונים כדי שההתקנה תזהה את ה HD (אין קשר לBIOS ) כל עוד בהנחה שב BOOT יש זיהוי של הכונן.

webernir

New member
כרגע...

כרגע יש ווינדוס HOME EDITION שהגיע עם המחשב. כששמתי את ההתקנה של הHOME כדי לבדוק את העניין אז הוא לא העלה לי את הERROR הזה. מישהו עכשיו אמר לי לנסות לשים את הדרייברים על DISK ON KEY ולעשות ממנו BOOT. זה עלול לעבוד?

joyride150

New member
לא יודע...

אבל בכל מקרה היית צריך לקבל איזה וSATA DRIVER... תנסה אם ה USB, לא יודע אם יצליח..

Silver Strike

New member
אמור להיות לך דיסקט עם הדרייבר

אם אין לך דיסקט כזה, פנה למשווק ממנו קנית את המחשב ובקש העתק של הדיסקט. אפשרות שניה, לגלוש לאתר של יצרן ה-HD שלך, להוריד את הדרייבר המתאים ולהעתיק אותו לדיסקט. אם גם אז הוא לא מצליח להפעיל את ה-SATA, נסה להפעיל ב-Bios את התמיכה ב-Sata/Raid.

למעלה